שלום ‏אורח!
דוא"ל:  סיסמא:  
זכור אותי   |   שכחת סיסמה?   |   להרשמה בחינם עכשיו!
« חזור לפורום דיבורים סה"כ 47 תגובות על פני 1 עמודים
ALoN
אלון אברג'ל
ותיק
איך יראו החיים שלנו בשת 2025 , מגניבב .. .
חייב לשתף אותכם בזה :

נאכל בשר מלאכותי.
יהיו בוטים בתוך הגוף שלנו שישמידו נגיפים, ירתייעו כאשר יש בעיות וייתקנו אותו כשצריך.
בכל בית יהיה פאנלים סולארים בגג וכך נשתמש בחשמל בעזרת השמש בלבד.
יהיו תרופות לאיידס, לסרטן ושאר המחלות הקשות.
רוב המקצועות שלא דורשים השכלה ומיומנות יבוצעו ע"י רובוטים.
כ-40% המצעירים יהיו מכורים למחשב ולאינטרנט.
כמעט ויפסיקו לייצר עיתונים ומגזינים מחוסר ביקוש (יהיה הרבה מידע באינטרנט).
יהיה זיהוי קולי וזה אומר שאם תדברו עברית עם יפנית אז היא תשמע אותכם בעברית.
לא יהיה כזה דבר "בית ספר" ואנשים ילמדו הכל לבד.
תהיה מלחמה בין האנשים אשר יצדדו בעד התרופה לחיי לנצח נגד המתנגדים להם.
אנשים יחברו את המוח שלהם למחשב וזאת תהיה תופעה עולמית.
רוב האנשים יבצעו יחסי מין עם האנדרואידים (רובוטים דמויי אדם) שלהם ואפילו יתאהבו בהם.

כ"כ מגניב , אני באמת מקווה שזה אכן יהיה ככה..
והקטעים שהדגשתי עוד יותר..

12:43 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
IdoTal
עידו טל
ותיק
מאיפה הקטע הזה?
13:30 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
ALoN
אלון אברג'ל
ותיק
נתקלתי בחיפוש בגוגל.. אני חושב ב fxp
14:22 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar
שחר גבירץ
מנהל
חשבתי כבר שאתה מביא איזשהו מאמר של איזשהו עתידן, משהו רציני יותר.
ולגבי הקטע של סקס עם אנדרואידים... C3PO תעשה לי ילד!
14:27 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Stavg
סתיו גרץ
ותיק

שטיות, אין שום סיכוי לפיתוח טכנולוגי ברמות כאלה בכ"כ מעט זמן, כיום קולטי שמש עובדים על המרת קרני השמש לחום והשימוש בהם ליצרית חשמל (קיטור הנעת טורבינה וכו') על מנת שהחזון שאתה מדבר עליו יתקיים דרוש פיתוח עצום בתחום שעד היום בכלל לא שמיש (מלבד לווינים וכו')  של תא פוטו וולטאי שממיר (בדרכים שאני לא ממש מבין בהם) את אנרגיית השמש ישירות לחשמל ומנצל אחוזים גבוהים ממנה (ולא רק את החום)

וזה נוגע רק לדבר אחד, חיבור המוח למחשבים? רובוטים? נדרשת רמת איטליגנציה מלאכותית שאנחנו לא בטוחים שתהיה לנו בעוד 300 שנה, אז עוד פחות מ20?

ה"מלחמה" שאתה מדבר עליה קיימת כבר היום, בדיונים האם לבצע שיוניים גנטיים למניעת כל סוג מחלה שהיא,  לקבוע תנאים גופניים ושכליים או לא. טכנית, הפיתוח של הרפואה הגנטית מתעקב כ"כ רק בגלל התנאים האתיים.

בקיצור, אני מניח שלא התייחסת לזה ברצינות, אבל זה גם לא כ"כ מעניין בתור סתם משהו, נכתבו מספיק ספרי מד"ב הרבה יותר טובים מזה.

14:32 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
IdoTal
עידו טל
ותיק
http://www.thevenusproject.com/
זה הדבר הראשון שעלה לי בנושא. והסיבה שזה לא יקרה מוסברת בדף הזה (לדעתי, אם כי הוא אמור לשרת מטרה אחרת):
http://www.thevenusproject.com/anewResource.php
Resource-Based Economy. מספיק לקרוא את הפסקה הראשונה. המערכת שלנו מבוססת על כסף, וכוח, וזהו דבר מובן מאליו בשבילנו. בשביל שיקרה מה שכתוב בקטע שלך, אנחנו צריכים לוותר על כמה דברים שמקנים לאנשים מסוימים בעולם הנוכחי כוח שליטה ומניפולציה אדיר.
14:42 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar
שחר גבירץ
מנהל
סתיו, תא פוטו וולטאי מעצם הגדרתו הוא תא שממיר ישירות קרינת אור לחשמל (אין שום קשר לאנרגיית החום במקרה שלו). הבעייה שהופכת תא פוטו-וולטאי ללא ישים לשימוש ביתי, היא שהפקת חשמל איתו יותר יקרה מהפקת חשמל מהאמצעים הסטנדרטיים המשמשים כיום. עובדים על פיתוח של תאים כאלה שיהיו זולים יותר ויעילים יותר.

למעשה, מבין כל הדברים שהוא הביא ברשימה שלו, זיהוי קולי של תרגום ותאים פוטו-וולטאיים בכל בית (בארצות מרובות שמש, כמובן) הם הכי הגיוניים שיקרו עד 2025...
14:46 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Rotem
רתם מלקינסון
ותיק
האם שימוש בסיליקון שחור מוריד את המכירים של הפקת התא?
15:02 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Stavg
סתיו גרץ
ותיק
פורסם במקור על ידי Shahar   צפה בהודעה
סתיו, תא פוטו וולטאי מעצם הגדרתו הוא תא שממיר ישירות קרינת אור לחשמל (אין שום קשר לאנרגיית החום במקרה שלו)

אני יודע,  זה מה שאמרתי , או לפחות התכוונתי לומר

מה עם סמיילים חדשים? >_<

15:08 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
אני כל כך מקווה שתפרוץ מלחמת עולם שתחזיר את האנושות עשרות שנים אחורה בטכנולוגיה ברגע שנגיע למצב כזה.
15:10 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar
שחר גבירץ
מנהל
רותם, אני לא מומחה לתאים סולאריים. אבל למיטב הבנתי, יכולת "ספיגת" האור של סיליקון שחור גבוהה משמעותית משל סיליקון רגיל, ולכן סביר להניח שהוא באמת יהיה יותר יעיל.
מצד שני (ואני ממש לא בקיא בסיליקון שחור), הבנתי מדובר בחומר שיש להפיק אותו שלב הפקה נוסף אחרי הפקת הסיליקון, כלומר שהוא יקר יותר ומשמעותית פחות מצוי, מה שדווקא פוגע בתהליך (משהו יותר יעיל, אבל ייתכן שגם משמעותית יותר יקר).
ממה שקראתי, המחקר הולך לכיוון שימוש בפחמן במקום סיליקון בתאים כאלה (שניהם טור רביעי, כלומר לשניהם יש 4 אלקטרונים קושרים בקליפה החיצונית, שזה מה שנחוץ בשיטת הפעולה הנוכחית של תאים פוטו וולטאים), מה שאמור להוזיל משמעותית את העסק.
15:16 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
ALoN
אלון אברג'ל
ותיק
חבר'ה , אל תהיו בטוחים שזה לא יכול להיות בגלל דעות שיש היום , אפילו אם הם נשמעות הגיוניות ביותר ,
וקח דוגמא :
לפני 20 שנה ככה, אולי טיפה יותר , או פחות , אני חושב שאבא שלי היה בתיכון ,
השתמשו אז בשפת בייסיק, שעובדת על מחשב אחד למלא ילדים , מסף ענק ועבה, וכתבו תוכנה פשוטה ממש , ולקח שבוע לקבל תשובות אם  היא נכונה ..
עכשיו אני שואל אותך שאלה , אם היו אומים להם שתוך 20 שנה כול המחשב הענק והגדול עם המסך המגושם הזה יכנס להם בכיס , אם אינטרנט , שבקושי היה קיים אז , שאפשר לראות אנשים שנמצאים מאות קילומטרים ממך און ליין , יהיה אפשר לדבר בפלאפונים , (שלא היה אז ..)
ועוד מלא דברים שיש היום , כן אני סתם לקחתי דוגמא של המיחשוב..
הם היו מאמינים ?!

ויש עוד הרבה דוגמאות כאלה.
לא שאני אומר שזה 100 אחוז יקרה או משהו כזה, אבל אל תשללו את זה , ואל תשכחו שהטכנולוגיה כול שנתיים מכפילה את עצמה, ואני אומר שהיא גם מכפילה (במינוס) את הזמן שלוקח לך להכפיל את עצמה (בהגזמה.. )

15:18 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
בואו אני אתן לכם תחזית אופטימית והכי הגיונית, האנושות לא יכולה להחזיק את עצמה בלי מלחמה כל כך הרבה זמן כי התחרותיות היא בטבע שלנו, ב20 השנים הקרובות יתגלה נשק שחזק בהרבה מהאטום, וגם אם לא, להזכירכם היתוך גרעיני גורם לפיצוץ חזק פי כמה אלפים מביקוע גרעיני, וברגע שהיציבות תתערער תהיה מלחמת עולם קטלנית שבסופה לא תהיה שום מעצמה בגלל הנשק העצום אלא רק קהילות קטנות מפוזרות ומפולגות בעולם וכל הטכנולוגיה שפיתחנו תתפוצץ לנו בפנים ונחזור לתקופת האבן.

או אפשרות ב', העולם יהפוך סוציאליסטי מדי שלא ישאיר אף אדם בלי בית ואוכל, ובעוד כמה דורות יהיו האנשים כל כך פרזיטים על הממשל שלא ישאפו לשום מצוינות, הידע הכללי של האדם יתנוון, תווצר אליטה של משכילים שיהיו מיעוט ממש קטן, הרוב של הלא משכילים יחליט לעשות הפיכה ושלום על העולם.

או אפשרות ג', מחקר תאי הגזע יתקדם כל כך שיווצרו שתי זנים של אדם, יהיה זן משופר ומחוזק שנוצר על ידי ברירת גנים במשך כמה דורות שאלו יהוו מיעוט חזק, מהיר, ואיכותי יותר ומן הסתם יהיו אלו בעיקר בעלי הכסף, וברגע מסוים הזן שלהם יחליט שהוא טוב מדי ויחליט להשמיד את הזן שלא השתפר עם תאי הגזע מתוך "המתת חסד", שוב מלחמת עולם וכפרה על העולם.

אחחח, אני אוהב ריח של אופטימיות באוויר.
15:25 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
uzone
אוהד מטע
ותיק
פורסם במקור על ידי שניר דוד   צפה בהודעה
בואו אני אתן לכם תחזית אופטימית והכי הגיונית, האנושות לא יכולה להחזיק את עצמה בלי מלחמה כל כך הרבה זמן כי התחרותיות היא בטבע שלנו, ב20 השנים הקרובות יתגלה נשק שחזק בהרבה מהאטום, וגם אם לא, להזכירכם היתוך גרעיני גורם לפיצוץ חזק פי כמה אלפים מביקוע גרעיני, וברגע שהיציבות תתערער תהיה מלחמת עולם קטלנית שבסופה לא תהיה שום מעצמה בגלל הנשק העצום אלא רק קהילות קטנות מפוזרות ומפולגות בעולם וכל הטכנולוגיה שפיתחנו תתפוצץ לנו בפנים ונחזור לתקופת האבן.

או אפשרות ב', העולם יהפוך סוציאליסטי מדי שלא ישאיר אף אדם בלי בית ואוכל, ובעוד כמה דורות יהיו האנשים כל כך פרזיטים על הממשל שלא ישאפו לשום מצוינות, הידע הכללי של האדם יתנוון, תווצר אליטה של משכילים שיהיו מיעוט ממש קטן, הרוב של הלא משכילים יחליט לעשות הפיכה ושלום על העולם.

או אפשרות ג', מחקר תאי הגזע יתקדם כל כך שיווצרו שתי זנים של אדם, יהיה זן משופר ומחוזק שנוצר על ידי ברירת גנים במשך כמה דורות שאלו יהוו מיעוט חזק, מהיר, ואיכותי יותר ומן הסתם יהיו אלו בעיקר בעלי הכסף, וברגע מסוים הזן שלהם יחליט שהוא טוב מדי ויחליט להשמיד את הזן שלא השתפר עם תאי הגזע מתוך "המתת חסד", שוב מלחמת עולם וכפרה על העולם.

אפשרות א' עוד נשמעת סבירה... כל כמה שנים באמת מתחוללת מלחמה ענקית. אבל מלחמה שתשמיד את הטכנולוגיה? נו באמת....

אפשרויות ב ו-ג' נלקחו מאיזה סרט מדע בדיוני או משהו ?
15:37 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
כשביבי הוריד את קצבאת האבטלה כשהוא מבין יחידי הסגולה שהבינו שאזרחי המדינה עם פרזיטים שרק לוקחים כסף מהמדינה כל האנשים התרעמו וצעקו עליו, והעובדה היא שהאבטלה ירדה דרסטית ובגלל שלאנשים לא היה כסף מדמי אבטלה הם יצאו לעבוד, ככה נוצר עוד כוח עבודה והמשק היה בצמיחה.
ועדיין, אנשים מתייחסים לזה כ"גזרות ביבי" וטוענים שהוא טועה.
הלך הרוח בעולם הוא סוציאליסטי ומנוון. אל תטעה.

ובקשר לאפשרות ג', מאוד סביר להניח שזה יקרה. למעשה, אני מאמין שהרבה יותר הגיוני שדבר כזה יקרה מאשר שתי האפשרויות האחרות.
15:42 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Rotem
רתם מלקינסון
ותיק
או שמטאור שסטה ממסלולו, וצדק לא משך אותו אליו יפגע בכדור הארץ ויגרום פיצוץ הגדול פי 600 ממה שכמות הארטילריה הכלל עולמית יכולה לגרום, יגרום לתופעות טבע קיצוניות (רעידות אדמה, צונאמים, התפוצצויות הרי געש וכו'), חורף גרעיני וימחק את החיים שאחנחו מכירים היום.
15:46 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
או שיבוא המשיח, יחיה את הצדיקים ויגלה בפני הצדיקים החיים את שערי גן העדן.
או שחייזרים עוינים ישתלטו על כדור הארץ ברגע שהם יגלו אותנו. בכל זאת, קצת יומרני לחשוב שאנחנו היצור האינטלגנטי ביותר ביקום.
או שעודד מנשה יחזור לעסקי הילדים ויחתום על חוזה עם דורה (הגרסה המבוגרת, היא נהיית מזה כוסית).

הקיצור, יש הרבה עתידנים שמתיימרים לחזות את העתיד הרבה יותר טוב ממנו והם עושים על זה גם כסף ממש לא רע מכל מכירות הספרים שלהם. ראו למשל צופן העתיד. עד היום אני מכיר 2 אנשים שצדקו בתחזיות שלהם בצורה כמעט מושלמת, ז'ול וורן וחוזה המדינה הרצל בספרו אלטנוילנד.
15:52 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Rotem
רתם מלקינסון
ותיק
ההבדל היחידי בין ההנחה שאני הבאתי וההנחות האחרונות שאתה הבאת היא שההנחה שלי נמצאת בגבולות ההגיון (כרגע), ובהחלט אפשרית (כרגע)... למרות ש... טוב נו... אולי... יש סיכוי שעודד מנשה יחזור לעסקי הילדים.
16:05 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
evp55555
אביתר פרקר
ותיק
יש גם אפשרות שאיראן תשתלט על העולם, תהרוג כל מי שלא מתאסלם/הופך לשיעי, נחזור בטכנולוגיה דורות אחורה, השלטון האיראני ייפול, ויהיה שלטון טרור של משהו כמו הטאליבאן/ אל קעידה שיישלטו בכל העולם באמצעות הפחדה וללא שלטון מסודר, והמחשבים היחידים בכל העולם יהיו שייכים לשלטונות/לכנופיות.
16:13 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
dodif
דוד פרישטיק
ותיק
נשמע טיפשי מידי,כלומר האנשים לרוב טיפשים -אבל לא עד כדי כך שהם יתרבו עם הרובוטים שלהם.
לפי דעתי  חזון אימתני מידי לאנושות.
16:18 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar
שחר גבירץ
מנהל

dodif, בשום מקום לא נאמר להתרבות.
מספיק מורכב ליצור אנדרואיד אינטיליגנטי עם עור ומגע אנושי. אל תכריח את המהנדסים להוסיף גם מערכת רבייה לכל העסק!

מה שבטוח, אני מסוגל לחשוב על 2 גורמים שלא יאהבו את הרעיון עם הרובוטים: חברות שמייצרות אמצעי מניעה לסוגיהם השונים,  ובעיקר, הבנות (האנושיות).

16:34 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
אה ואותנו הבנים לא שאלו כלום כשיצרו.... תשלים לבד.
איך אפשר להתחרות בדברים האלו? ראית באיזה גדלים זה מגיע?
וזה רוטט ומה לא... לידידה שלי יש אחד טורבו 3 מהירות 10 כוח סוס עם יציאה לDVD.. זה מטורף.
16:42 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Rotem
רתם מלקינסון
ותיק
הטכנולוגיה של היום...
16:44 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
dodif
דוד פרישטיק
ותיק

לפי דעתי שחר זה נקרא לשטות בבריאה- ה' יצר לך עם מי להתרבות. אז אתה יוצר לעצמך עם מי להתרבות?  

16:51 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
dvirhazout
דביר חזות
חדש
"לא יהיה דבר כזה בית ספר"

ת'אמת שאם כבר דיברו על עתידנות, הרצאה מעניינת ששמעתי ומתוכניות שראיתי בנושא, הרגע בו יהיה שבב מידע שפשוט יכניסו לנו למוח והידע יכנס אלינו הוא ממש לא רחוק.

נושא מאוד מעניין ומסקרן.. יש לי אי שם בסיפריה דף עם לו"ז של עתידן ישראלי משנת 2003 שבו הוא צופה את ההתפתחויות במאה הקרובה..
מעניין לדעת אם הוא כבר קלע בחלק..
16:52 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Yonatan
יונתן לוי
ותיק
פורסם במקור על ידי uzone   צפה בהודעה

אפשרות א' עוד נשמעת סבירה... כל כמה שנים באמת מתחוללת מלחמה ענקית. אבל מלחמה שתשמיד את הטכנולוגיה? נו באמת....

אפשרויות ב ו-ג' נלקחו מאיזה סרט מדע בדיוני או משהו ?

אני חושב שאת אפשרות א' כבר אינשטיין אמר וב"אני רובוט" היה משהו דומה מאוד לאפשרות ג' (ואגב, למה קיצורי סמיילים כמו :) ו:P לא עובדים פה? :O).
16:55 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar
שחר גבירץ
מנהל
dodif, אתה לא יוצר לעצמך עם מי להתרבות. אתה יוצר לעצמך אמצעים נוספים להגיע לסיפוק מיני.
בהודעה המקורית לא מדובר על התרבות. התרבות עדיין תהיה עם בנות אדם (למרות, שכשתהיה שיטה טובה יותר, יהיה צריך לבחון אותה בלי דעות קדומות) לפי גישת כותב האשכול. מצד שני, אהבה (וגם מימוש גופני של אהבה) לא יהיו יותר נחלה של בני אדם. גם כיום יש בובות מין, זה לא חדש. מה שחדש (ויפה) ברעיון שהוא מציע פה זה שאנשים יאהבו את האנדרואידים(/ות) שלהם, ולכן יקיימו איתם יחסים, לא רק בתור בובות מין משוכללות.
16:57 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
אריאל
אריאל ז.....
ותיק
אם כבר דיברתם על מלחמות עולם שיכלות להתרחש בעתיד הקרוב אז הסיכוי הגדול ביותר הוא שהמלחמה הבאה תיהיה על נפט ו/או מים.
ואז גם יתכן שהעולם יחזור כמה שנים טובות אחורה מבחינת טכנולוגיה כי הרי היום המחירים של הטכנולוגיה ירדו לא רק כי עלות החומרים ירדה אלה גם כי כמות הצרכנים גדלה ולאחר מלחמה יבצר מצב של פילוג בין המדינות והדרישה לטכנולוגיה של מדינות זרות תקטן באופן משמעותי וכל מדינה תחזור ליצר את מרבית צריכה בעצמה ומכאן שתיהיה האטה ואף התקדמות אחורה מבחינת הטכנולוגיה.

ובקשר למה שנאמר למעלה, כנראה שכתב את זה איזה ילד שראה יותר מידי סרטים.
17:27 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Stavg
סתיו גרץ
ותיק
עד היום אני מכיר 2 אנשים שצדקו בתחזיות שלהם בצורה כמעט מושלמת, ז'ול וורן וחוזה המדינה הרצל בספרו אלטנוילנד.
בוא לא נגזים, הרצל חזה מדינה לא תיאוקרטית, ונכון אנחנו לא תיאוקרטים אבל אנחנו גם לא ממש ליברלים :P
18:11 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar
שחר גבירץ
מנהל
ישראל היא לא תיאוקרטיה.
הסיבה להיותנו פה, בחלקים משמעותיים ממנה, היא הדת, אבל זה לא משפיע לשלטון. ויש לנו חוקים הנוגעים לדת, ואף חוקים הנותנים למוסדות דתיים כוח שיפוטי בתחומי המשפחה, אבל עדיין מפה לתיאוקרטיה הדרך מאד מאד ארוכה, ואני מקווה שלא נגיע לשם.

בכל אופן, תיאוקרטיה וליברליזם הם לא שתי האפשרויות היחידות. ישראל די עונה להגדרה "דמוקרטיה ליברלית" עם כמה הסתייגויות שנועדו לענות על מצבנו המיוחד. למשל, העובדה שהמטרה העיקרית של המדינה הזאת היא להוות בית ליהודים והעובדה שיש לנו כמה תקנות (כמו מצב החירום שנמשך פה מהקמת המדינה) וכללים שנועדו לענות על העובדה שאנחנו מוקפים אוייבים.

הרצל גם לא צדק לחלוטין, כי התיאור באלטנוילנד הוא של מדינה סוציאליסטית יותר מישראל של היום. חוץ מזה, אפשר להבין מהספר שהרצל חשב שהערבים יקבלו אותנו ברובם בשמחה, בלי להפריע באורך כמעט יום יומי לקיומנו פה...
18:24 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
שגב
שגב שילטון
מנהל
עד לכאן אחלה אחלה אשכול... ברמה!
בואו רק נשאיר את נושא המיניות בצד... 
18:33 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
ItamarP
איתמר פרץ
ותיק
פורסם במקור על ידי סתיו גרץ   צפה בהודעה
עד היום אני מכיר 2 אנשים שצדקו בתחזיות שלהם בצורה כמעט מושלמת, ז'ול וורן וחוזה המדינה הרצל בספרו אלטנוילנד.
בוא לא נגזים, הרצל חזה מדינה לא תיאוקרטית, ונכון אנחנו לא תיאוקרטים אבל אנחנו גם לא ממש ליברלים :P

הרצל חזה שתקום פה מדינה ציוניות מודעת לערכי הדת שיתקיימו בה הפרדה בין דת למדינה.וזה מה שקורה.
18:45 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Stavg
סתיו גרץ
ותיק
פורסם במקור על ידי Shahar   צפה בהודעה
ישראל היא לא תיאוקרטיה.
הסיבה להיותנו פה, בחלקים משמעותיים ממנה, היא הדת, אבל זה לא משפיע לשלטון. ויש לנו חוקים הנוגעים לדת, ואף חוקים הנותנים למוסדות דתיים כוח שיפוטי בתחומי המשפחה, אבל עדיין מפה לתיאוקרטיה הדרך מאד מאד ארוכה, ואני מקווה שלא נגיע לשם.

בכל אופן, תיאוקרטיה וליברליזם הם לא שתי האפשרויות היחידות. ישראל די עונה להגדרה "דמוקרטיה ליברלית" עם כמה הסתייגויות שנועדו לענות על מצבנו המיוחד. למשל, העובדה שהמטרה העיקרית של המדינה הזאת היא להוות בית ליהודים והעובדה שיש לנו כמה תקנות (כמו מצב החירום שנמשך פה מהקמת המדינה) וכללים שנועדו לענות על העובדה שאנחנו מוקפים אוייבים.

הרצל גם לא צדק לחלוטין, כי התיאור באלטנוילנד הוא של מדינה סוציאליסטית יותר מישראל של היום. חוץ מזה, אפשר להבין מהספר שהרצל חשב שהערבים יקבלו אותנו ברובם בשמחה, בלי להפריע באורך כמעט יום יומי לקיומנו פה...

אנחנו לא מדינה תיאוקרטית אבל אנחנו הרבה יותר מושפעים המדת ממה שתארת, בן אדם לא יכול להתחתן/להתגרש בלי ללכת לדבר עם רב, ושלא לדבר על זה שנשים בכלל לא יכולות לדבר עם רב,מה שאומר נשים כמעט ולא יכולות להוביל לגירושים..

הרצל ראה את הערבים משתלבים בחברה, מה שלא קורה, אני לא אומר שזה היה קורה אם היינו יותר נחמדים אבל בוא נגיד שאם היינו מנסים לללכת לפי תיאור המדינה לו היינו במצב יותר טוב היום (מבחנת הדו קיום)

18:48 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
ALoN
אלון אברג'ל
ותיק

פשש , לא ציפית שזה יגיע לרמה כזאת , אבל שיהיה ..
וחבר'ה , אל תשכחו שיכול להיות הרבה דברים לא צפויים , שאחנו לא יכולים לחזות אותם לעולם

19:07 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
akamaor
מאור אקא
ותיק
חחחחח למה להשאיר את נושא המיניות בצד? אנחנו מתבגרים...אני מבקש... :P
אממ לגבי העתיד....
למה אתם כל כך מתאמצים ומנסים לפענח מה יהיה בעתיד....
אני אומר..
תחיו את ההווה העתיד כבר יבוא לבד...:)
19:24 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar
שחר גבירץ
מנהל
סתיו, ציינתי שניתנו לבתי דין דתיים (לאו דווקא יהודיים) כח חוקי. דרך אגב, למה נשים "בכלל לא יכולות לדבר עם רב" לדבריך? ולמה אתה אומר שנשים לא יכולות להוביל לגירושים? נשים בהחלט יכולות להגיש עתירה לבתי הדין הרבניים לגירושים (והן יכולות במקביל להחליט שהן רוצות שנושאי המשמורת והמזונות יוכרעו בבית הדין לענייני המשפחה. בית דין רבני הוא זה שמגרש, אבל לא בהכרח זה שקובע משמורת ומזונות - שאלה נושאים שבית הדין לענייני משפחה יכול לדון בהם).

הרצל ראה את הערבים משתלבים בחברה. מצד שני, הרצל לא ראה את כל מדינות ערב קמות על מדינת ישראל בעת הקמתה, מה שקצת פגע ביחסי השכנות החביבים שייתכן שהיו יכולים להיות פה.
19:58 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Tomersh
תומר שטיין
ותיק
אני כל כך מקווה שזה לא ייקרה.
 זה קטסטרופה לאנושות.
20:06 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
ALoN
אלון אברג'ל
ותיק
פורסם במקור על ידי Tomersh   צפה בהודעה
אני כל כך מקווה שזה לא ייקרה.
 זה קטסטרופה לאנושות.

למה ? יש שם דברים ממש טובים.. כמו אלה שהדגשתי, יש גם כמה זוועות , אבל נספוג את זה ..
20:41 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
ישנו איזון אינטרסים מאוד עדין בעולם עכשיו. קיצונית האינטרסים הגדולה ביותר בעולם כרגע היא הטרור המוסלמי, שהוא מאוד חלש באופן יחסי. לא משהוא שיפיל עולמות. לעומת זאת יש קיצוניות רדומה בין מעצמות עולות כמו רוסיה או סין וארה"ב וגם לא לשכוח את דובאי וקרטל הנפט... וכשניגוד האינטרסים ימצא סיבה מספיק טובה הכל יתפוצץ. לאורך כל ההיסטוריה מלחמות התקיימו על בסיס משותף אחד, על כלכלה. לא משנה איך תסובבו את זה, הכל מגיע לכלכלה. מלחמת העולם השניה בקומוניסטים הייתה ניגוד אינטרסים כלכליים, כל המלחמה הקרה הייתה על ניגוד אינטרסים כלכליים שכללו בתוכם סוג משטר אבל העיקר הוא הכלכלה, שבמזל במלחמה הזאת מאזן האימה נשאר יציב.
מספיק משבר נפט קטן כדי שיהפכו עולמות. אני בטוח שכולכם מכירים טוב מאוד את התיאוריה שכניסת צבא ארה"ב לעיראק היה ממש לא נחוץ והם לא נכנסו לשם מהסיבות שהוצהרו, אלא על מנת להשתלט על בארות הנפט הרבים הקיימים שם.
איך שלא תסתכלו על זה, מלחמה גדולה תגיע בקרוב.
21:03 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
ALoN
אלון אברג'ל
ותיק
אולי מלחמת גוג ומגוג , כמו שרשום בתנ"ך..
וכולם אומרים שזה קרב, לפי סימנים שיש עכשיו בארץ ובעולם ותוארו לפני 4000 שנה במקרא ,(לא רק בתנ"ך)
23:29 | 02/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar
שחר גבירץ
מנהל
אלון, מה "גוג ומגוג" עכשיו? איזה סימנים? למה לדחוף שטויות מיסטיות בכל חור?
ודרך אגב, תנ"ך זה מקרא. מקרא זה תנ"ך. המשפט "תוארו במקרא (לא רק בתנ"ך)"  שגוי, מכיוון שהמילים "מקרא" ו-"תנך" מתייחסות בדיוק לאותו הדבר.
09:30 | 03/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
כבר 2000 שנה שהנוצרים אומרים על כל מיני ארועים "זאת האפוקליפסה" כי איזה קוקו שעישן צמחים שעושים הזיות כתב על זה ספר.. (כל הדברים עם השטן וה666...)
אם גוג ומגוג אמיתי, כשזה יקרה נדע... אני מעדיף לא לחכות ל זה ולחפש סימנים של זה..
12:06 | 03/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
Gavriel
גבריאל מזרחי
חדש
המידע שהבאת לפה אלו נתונים שיקראו כמעט לפניי גבול היכולת האנושית לפיתוח טגנולוגי - זה לא יקרה ב-100 שנה הקרובות.
עם הטכנולוגיה, תתפתח ההשכלה - ככה ש"לא יהיה בי"ס" זה לא הגיוני, מי קבע את זה? מי קבע שיקיימו יחסי-מין עם רובוטים ומי קבע ש-40% מבני הנוער יהיו מכורים למחשב?
אלו נתונים שהם נותנים ע"פ קצב ההתפתחות שלנו היום, אי אפשר לדעת מה יהיה בתחומים החברתיים, רק בטכנולוגיים, וזה לדעתי לא משהו אפשרי בקצת יותר מ15 שנים.

חרטה.
21:19 | 15/06/09 מסר אישי הודעה חדשה
sapir248
ספיר בן לולו
חדש
 חחחחחחח ליפני 50 שנה אמרו שבשת 2000 יהיו מכוניות מעופפות ,הם יכולים להגיד מלא דברים.
17:27 | 01/07/09 מסר אישי הודעה חדשה
ALoN
אלון אברג'ל
ותיק
חחחחח איזה הקפצה ,
וחוץ מזה לפני 60 שנה אפ ההית אומר לאנשים על ברז, הם היו חושבים שאתה מפגר..
19:38 | 01/07/09 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar
שחר גבירץ
מנהל
אלון, היו ברזים לפני 60 שנה. למעשה, הפטנט הראשון שנרשם על ברז נרשם באלף-שמונה-מאות-ומשהו, אבל ברזים בכלל לנוזלים (בצורה פרימיטיבית, אבל קיימים) יש כבר כמה אלפי שנים...
20:10 | 01/07/09 מסר אישי הודעה חדשה
ALoN
אלון אברג'ל
ותיק

יכול להיות, הבאתי דוגמא שעלתה לי לראש בשביל להדגיש את זה שיש דברים שפעם לא חשבו שיהיו,
כמו שאם אני יגיד לך שעוד 20 שנה לכול אחד יהיה וילה על הירח ,עם חללית פרטית, אתה תצחק לגמריי.. ככה חשבו על דברים מסויימים ובסוף הם קראו..
זה מה שבאתי להמחיש פה..
לא הדוגמא הספציפית היא העניין..

08:09 | 02/07/09 מסר אישי הודעה חדשה
ALoN
אלון אברג'ל
ותיק
חחח וואי האשכול הזה שבר שיא !
46 תגובות , (זה 47)
08:14 | 02/07/09 מסר אישי הודעה חדשה