שלום ‏אורח!
דוא"ל:  סיסמא:  
זכור אותי   |   שכחת סיסמה?   |   להרשמה בחינם עכשיו!
« חזור לפורום דיבורים סה"כ 66 תגובות על פני 1 עמודים
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק
עוזב את ביה"ס.
הדגשה קטנה: כול הכתוב לעיל הוא פרי עטי ועל אחריותי הבלעדית בלבד. חברת סטארטאפסידס אינה קשורה לתוכן מלבד הנכונות שלה לתת לי לפרסם אותו.

בעקבות ההודעה שלי בפורום 123, הגעתי למסקנה שיהיה הרבה יותר שקול מצידי לפתוח נושא בפורומים פה על-מנת שאני יוכל לענות להשגות שונות של חברי הקהילה פה. (מתוך רצון שלי לדעת את אותן השגות)

הסיבות העיקריות שבגללן אני עוזב נכון להיום:
  • אני לא רואה את ביה"ס כפלטפורמה החברתית העיקרית שלי, אני ארחיק ואומר שאני לא רואה אותה כפלטפורמה חברתית שלי כלל.
  • ביה"ס לא מלמד אותי בהרחבה גדולה מספיק או בשיטת לימוד טובה מספיק. לדעתי קיומן של מבחני הבגרויות מאלץ את המורים ללמד אותנו לקראת אותם מבחנים ומונע מהם ללמד אותנו בהרחבה על כול חומר משמעותי.

• לימוד זה משהו שמאז ומעולם אם אני עושה, אז אני עושה תוך כדי שיחה, קריאה או לימוד עצמי. לעיתים נדירות מאוד יוצא לי ללמוד משהו מהרצאה בפלטפורמת "מורה - כיתה".

• אני מוצא שאני מתחנך הרבה יותר מחוץ לביה"ס לערכים ולמעשה בזמן שיעורי חינוך או שיחות בכיתה אני מוצא את עצמי או מרצה בעצמי וסוגר דיונים או משתעמם בצד.

• אני בהחלט חושב שאני יכול לממש את עצמי מעולה גם ללא תעודת בגרות. (ולמרבה ההפתעה של רבים: נם דווקא בתחום המחשבים)

• לדעתי המבנה של ביה"ס אינו מותאם לעולם של היום.

אנשים שיחלקו עלי מוזמנים לעשות כן, אנשים שברצונם לברך אותי גם הם מוזמנים.

01:43 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
Roy972

שם:
Roy Miloh
ותיק
+1, כנראה שגם אני עוזב את בית הספר אולם דווקא כן הולך למבחני בגרות וכד'.

אני מסכים איתך בהחלט, בנוסף אני רוצה לפתוח עסק ולהתקדם כמה שיותר כאשר עם בית הספר אני מניח שאני לא אגיע למטרה מפאת חוסר זמן.

כבר דיברתי עם המורה וכנראה הולכת להיות שיחה איתי המנהלת והוריי ונראה מה יוחלט. אתה לא הולך ללמוד כלום? (חומר בית ספרי) לא מתכוון לעשות בגרות?
02:03 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק

אני הולך לנסות להתקבל לאוניברסיטה הפתוחה (דרך וועדת חריגים) ואם זה לא ילך ללמוד באיזושהי מכללה ניהול עסקים. (בנוסף לדעתי אני אלמד גם בCashflow)

דיברתי כבר עם כול הגורמים המשמעותיים באמת הנוגעים להחלטה.
יש לי עסק משלי לפיתוח אתרים שפתחתי בקיץ האחרון (עסק חוקי, משחרר קבלות), אני מתכוון ללמוד ולעבוד במקביל.
02:06 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn

שם:
Nitsan Bin-Nun
ותיק
אז ככה

קודם כל אני יודע באיזה בית ספר אתה
אצלי זה יופי של פלטפורמה חברתית ואין פה אחד שלא יסכים איתי חוץ ממך (וכן זאת הכללה אבל היא דווקא נכונה)

שנית, אתה לא צריך בהכרח את הבית ספר בשביל הפלטפורמה הלימודית או החברתית, אתה צריך אותו בשביל תעודת בגרות ובשביל שלא ישאלו אותך עוד שלוש שנים בראיון עבודה 'למה עזבת את ביה"ס????' עם 10 גבות מורמות

3
אני חושב שאתה עדיין לא מבין את כל הפרנציפ של חברותה וכל מה שיש בביה"ס

אני עכשיו בכיתה י''ב ואני מתגעגע לכל רגע שהיה לי בבצפר והייתי שמח בכיף לחזור לתחילת החטיבה ולעושת את הלופ שוב עד כיתה י"ב כי דוגרי... כל יום בבצפר היה חוויה ופייר אני יכול להגיד לך שעצוב לי לקוםן בבוקר ולדעת שאני עוד שנה מתגייס ושעוד כמה חודשים אני מאבד את המסגרת הזאת שקוראים לה ביה"ס - שמאגדת לי את כל החברים והאנשים והבנות והכל ביחד :)

4
אני לא יודע עד כמה אתה אוטודידקט - אבל גם אוטודידקט יכול להצליח במתכונת של בתי הספר הנוכחית - היא לא רעה והיא בסדר גמור ומתאימה - אתה כנראה לא מוכן להתגמש מספיק...

5 - לימודים אתה עושה תמיד עם זה אני מסכים, אפשר ללמוד מכל אחד אני גם מאוד תומך בזה, אבל גם בראיון עבודה יסתכלו אחרת על מישהו עם 2 תארים או מישהו שעזב את ביה''ס בכיתה י' והמציא 2 תאוריות חדשות שמתווספותל תורת המיתרים

בנוגע לערכים - ערכים זה משהו שמקבלים לדעתי הרבה מהחברים הקרובים - כשיש לך חברים קרובים שאתה מתראה איתם אתה לומד הרבה על זה... ואת זה אתה רואה לפי כמות החברים מסביבך ולפי כמות האנשים שאתה בקשר איתם.. יותר אנשים = אתה יותר חברותי ואנשים יותר אוהבים אותך בתור טיפוס

בנוגע למבחן הבגרות - בביה"ס כמו בכל מסגרת, יש רמת ידע שאליה המוסד שואף ללמד
החומר שאתה לומד בתיכון זה חומר בסיסי שיקנה לך ידע כדי ללמוד אחרכך איזה תחום שתרצה באוניברסיטה או במכללה, וזה חומר שאתה צריך לדעת
עובדתית בלי יחידות מסוימות אי אפשר להתקבל למקצועות מסוימים, וזה מאוד הגיוני ונכון

לכן מהסיבה המאוד פשוטה הזאת - אם תרצה תרחיב בבית - הבי"ס יקנה לך את הבסיס להמשך
ואם לא תרצה להרחיב בבית - תרחיב אחרי ביה"ס באוניברסיטה או במכללה או איפה שתרצה

בקיצור אפשר להמשיך ולמנות
אתה סתם הולך נגד הזרם כדי להרגיש מיוחד עם עצמך

אני יכול להגיד לך שאני חשבתי את אותו דבר בכיתה י' כשסיימתי ללמוד אנגלית ובכיתה י"א כשסיימתי עם מחשבים אבל בתכלס עד היום לא מצאתי שום סיבה ממשית שהיא מספיק טובה כדי לעזוב את המוסד הזה - ואני אומר לך דוגרי - כיף לי לקום בבוקר עם אנרגיות חיוביות ולהתגלגל לביה"ס שנמצא דווקא הרבה יותר משני במבות מהבית :)

02:12 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
ALoN

שם:
אלון אברג'ל
ותיק
אלי,
גם אני תיכננתי לעזוב, אבל בסוף אמרתי ככה,
רציתי לעזוב כדי להתפתח גם במחשבים ובעסקים וכל זה, מה שאני עושה עכשיו, וגם כדי ללמוד יותר נורמלי באוניברסיטה הפתוחה,
אבל תראה,
שנינו הסכמנו על זה שכל עצמאי וכל יזם חייב גם מקצוע בסיסי ביד, כדי שביום קשה שלא יהיה לו עבודה יהיה לו איך להביא אוכל לבית..
אז במקום עכשיו 4 שנים לפחות ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, כל הבלאגן הזה.. אני ימשיך עוד שנתיים ויקבל תעודת בגרות + תעודה של תוכניתן מטעם משד העבודה והרווחה, ככה יש לי מקצוע ביד, ואני יכול לעבוד כיזם עצמאי והכל .. וגם אני מסודר עוד שנתיים, אתה עוד 4 שנים יהיה לך מקצוע ביד.. ואפילו שבשנתיים הקרובות תוכל יותר להתפתח וכל זה..עדיין.. סתם סיכון..
אז אני בחרתי שהמקצוע שייהיה לי ביד זה את התעודה ההיא ותעודת בגרות, ואז אני שקט..
וגם עכשיו כל יום מ-5 גג גג עד 12 בלילה יש לי לעיסוקים שלי, אני גומר כל יום ב-1-3 , ויש נגיד עוד שעתיים להשקיע בבית ספר ששגם אותם כרגע אני לא משקיע אבל בהמשך אני יצטרך אותם, אם זה - מ-5 עד 12 יש לי להתקדמויות שלי ואני יכול גם ללמוד במכללת cashflow אם אני ירצה..
02:19 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק
ניצן הכול טוב ויפה אבל - כיף זה לא הכול בחיים ואני חושב שדי מיציתי את הכיף שלי בבית ספר מכיוון שכיום אני פשוט מסתכל עליו בגבה מורמת ולא כמו שהייתי מסתכל עליו פעם. (פעם זה אכן היה כיף.. היום זה קצת נמאס)

התאוריה של "בלי תעודת בגרות לא תצליח בחיים" מעוררת בי גיחוך; לא מתוך כוונה חס וחלילה ופגוע בך אלא פשוט כי זה הטיעון שאני שומע הכי הרבה וזה הטיעון שהכי קל להפריך.
אני אתן לך עובדה והבחנה.
עובדה: ב30 שנים הקרובות יותר אנשים בעולם יסיימו תואר אקדמאי יותר מבכול ההיסטוריה התעשייתית יחדיו.
הבחנה: ראה ערך: שחקני כדור-רגל, זמרים, אמנים, מנהלים (ביל גייטס, סרגיי ברין, לארי פייג', סטיב ג'ובס), ממציאים וכדומה', אמנם הם מעטים אבל קיימים ונראה שככול שהזמן עובר המספר שלהם יחסית לשאר החברה רק הולך וגדל וזה למה אנחנו שמים לב אליהם כ"כ בשנים האחרונות.

ניצן, אמנם זה יישמע לך קצת מתנשא או מוקדם שאני אגיד את זה בשלב כ"כ מוקדם בחיים שלי אבל - או שאני אהיה בעלים של חברה מסויימת, או שאני יעבוד Freelance, לרעיונות עבודה אני לא אלך (או שילך, אבל לא בשביל הכסף שבעבודה).

מלבד זאת - לשמחתי הרבה קיימות במדינת ישראל דרכים ללמוד לתואר אקדמאי גם ללא תעודת בגרות, כגון האוניבסיטה הפתוחה ומגוון רחב למדי של מכללות, ראה תגובה אחת שלי מעליך.

אני בהחלט מסכים איתך לגבי השכלה בסיסית. כיום לפני שרוצים ללכת ללמוד משהו חייבים שתהיה לך השכלה בסיסית. שכן מקנים לך בתיכון.

אבל, את ההשכלה הבסיסית הזאת אני יכול (עם כול הכבוד למוסד החינוכי) להשיג לבד ובהרבה הרבה הרבה פחות זמן מן המקובל במסגרת. לדוגמא: ההחלטה שלי לא לעזוב מחר תלויה בחלקה בזה שאני צריך עד סוף השנה לדעת ספץ 3 יח"ל במטמטיקה כדי שאני יוכל ללכת ללמוד ניהול.

(אגב, גם אם בשלב מסויים בחיים אני באמת אתקע כמו שאתה אומר - אפשר תמיד להשלים בגרות.. ושוב, בהרבה פחות זמן מן המקובל במסגרת)

בקשר לפלטפורמה החברתית - אני לא אכחיש את העובדה שאני ילד חברתי. ושיש לי המון חברים בביה"ס. אני כן אדגיש את העובדה שהרוב הגדול מאוד של החברים שלי הוא מחוץ למסגרת של ביה"ס.
ואני אדגיש שוב - גם האנשים היותר מבוגרים שדיברתי איתם וגם מהרצאות למינהם ששמעתי וגם מספרים מסויימים שקראתי, מעטים מסכימים ל"עובדה" שביה"ס זה כלי רלוונטי למימוש עצמי.

אלון - אני לא מאמין שביה"ס הוא המסגרת שתבטיח לי עבודה.

אני מודה לשניכם על התגובה, אני זקוק לתגובות כאלה על-מנת שאני יוכל לפתח תשובות עם עצמי שיעזרו לי להתמודד עם אנשים כמוכם שאולי מטרתם אינה לטובתי לעומתכם. (:

02:30 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn

שם:
Nitsan Bin-Nun
ותיק
אני לא יודע עד כמה אתה חברתי וגם ממש לא בא לי להכנס לזה...

ושתדע לך שאני חושב שמה שאתה עושה זה טעות, אם תצליח אתה תקרא את התגובות שלי עוד 10 שנים ותצחק, ואם לא, אתה תשב תקרא אותם תבכה ותהיה לך איזה צביטה בלב שלא הקשבת להרבה מאוד אנשים אחרים בעלי ניסיון (לא אני, אלא אחרים עם ניסיון, אני זה אוויר לעומתם)

וזה מתנשא מאוד, לא סתם מתנשא, הכי מתנשא שיש להגיד שלא תלך לראיון עבודה.. אולי לא תלך לראיון עבודה ותהיה מנכ'ל.. אבל אני לא חושב שיש הרבה כסף במנכ''ל של נגרייה... (בעצם אולי כן מי יודע מי שאני שאני יקטול אותם)

ואם אתה כזה שפיץ בוא תסיים 5 יחידות מתמטיקה במקום 3 ואז תדבר איתי על להרחיב אופקים.. ב3 אפילו אין וקטורים כמו שאני יודע.. לא שאני מזלזל במי שעושה 3 אתה פשוט מדבר פםה יותר מידי על אופקים והרחבות...

ואם בא לך לעבוד פרילאנס אז תפאדל מי אני שיעצור אותך...

ובנוגע לתאוריה של בלי תעודת בגרות - זאת לא תאוריה, לפני 10 שנים כדיל הוציא מקצוע היית צריך תואר ראשון וקצת מזל... היום אתה צריך לשאוף לתואר שלישי (לא משנה םא תהיה תעודת בגרות כל עוד יש תואר שלישי) כי הכל נהיה יותר תחרותי.. היום תואר ראשון זה כמו בגרות נחשב...

ובנוגע לכיף
וואלה להגיד לך ככה בתור חבר ובתור מישהו שרוצה שיהיה לך טוב.. אתה מדבר בולשיט חבל על הזמן
אולי לא מצאת את החברים שלך בביה"ס או משהו כזה אבל בשורה התחתונה אני חושב שאתה סתם רוצה להתבגר מהר ולהרגיש משהו מיוחד...

עצה ממני אלייך: תסיים קודם כל 5 יחידות מתמטיקה אחרכך דבר איתי על אופקים ואופקות, תפסיק להקשיב לכל מה שאתה קורא בספרים אחרת אתה תמצא את עצמך בהוגוורטס, תצא מהסרטים שאתה חי בהם ותשחרר קצת מהאג'נדות של המנכ''לים ותשתחרר קצת המטרה של הגיל הזה זה כיף ואתה נראה לי לחוץ כמו .... (טוב תשלימו אני כבר ממילא מרגיש כמו מורה..)

אני מקווה שזה לא יצא נאום כזה של אבא-בן אבל אני כתבתי מה שאני חושב - מכאן והלאה תעשה עם זה מה שתרצה מאחל לך כל טוב ובהצלחה במה שתבחר :)

שבוע טוב לכולם זזתי להשמין קצת ולמיטה
03:02 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק

אני כ"כ מסכים איתך שזה מפחיד. זה באמת נכון שתואר ראשון זה כמו בגרות והשוק כ"כ תחרותי שבאמת כבר צריך pHD כדי להתקבל לאיזושהי עבודה.
למרות שטכנית אני בהקבצה של 5 יחידות, תדע לך שאתה צריך 5 יחידות רק אם אתה הולך ללמוד הנדסה.
וכן, 3 יחידות מקנות לאנשים את הזכות ואת הידע ללכת לרוב המקוצועות שהם רוצים - ושוב, אני מדבר איתך אחרי שבדקתי את העסק :)
מה רע בלהיות בעלים של נגריה? אם הנגריה מצליחה ואני אוהב את זה...
אני אהיה הרבה יותר שמח עם עצמי אם אני יעשה משהו שאני אוהב יום - יום, מאשר אם אני יעשה משהו שאני או שונא או שפשוט נמאס לי ממנו.
אחת המטרות שלי היא להגיע לעצמאות כלכלית, מה שאני מקווה לעשות לפני גיל 30. (לא אמרתי שאני אצליח.. אבל ניחא)

ואני יגיד לך חד וחלק למה אני שמח: שאתה מקבל את האפשרות שיש מצב שאני יצליח ואני יודע עליך בתור בן-אדם שמאוד קשה לך לראות את הצד השני ומבחנתי זה שהצלחתי גורם לי תחושה של "סגרתי את התיק בהצלחה".

לילה טוב, חלומות מתוקים.

נ.ב.
בהתחשב בזה שהטיעון הכי לוגי שלך הפך להיות "נחיה ונראה", אני ממליץ לך להסתכל מחדש על העולם; אולי תמצא משהו חדש.
03:15 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
DanielO

שם:
דניאל אוחיון
מנהל
לשכנע אותך אני לא אוכל, אבל מה שכן המחשבה הזו עברה לי בראש כ"כ הרבה פעמים.... אין לך מושג אפילו כמה :) במיוחד בשנה האחרונה.

אבל אני כן חושב, שמסגרת כמו בית הספר עם כל הבעיות, עם כל הדברים הדפוקים, לא תמצא אחרי זה.
ואני חושב שאתה טועה עם הקטע החברתי, בסופו של דבר כל הדברים ש"מכריחים אותנו לבוא אליהם היום" בגלל הבית ספר, מחר יהיו החוויה שנזכור מהילדות.
לעבוד, יהיה זמן כל החיים (נחמד שמישהו שעובד מגיל 13 אומר את זה אבל זה חלק מהכיף שלי, לא בעיקר בגלל הכסף או משהו) אבל את הילדות אף אחד לא יוכל להחזיר לך.
ככה שהרבה פעמים אני רואה פה אנשים שעוזבים את בית הספר בגלל העסק או משהו, אבל זה לטעמי לא ממש החלטה נכונה. אם אתם עוזבים כבר אז זה צריך להיות מסיבות הרבה יותר גדולות וברורות.

אני כן בטוח, שעם או בלי תעודת בגרות אתה תצליח (ובעניין הזה, בהצלחה!)
אבל אני חושב גם באותה הנשימה, שהבית ספר זו מעין חוויה שכולנו כן צריכים לעבור (שוב, עם כל הדברים ה"פחות טובים" של מערכת החינוך).

אז מה שלא יהיה, מה שלא תבחר שיהיה בהצלחה ואני בטוח שעם עבודה קשה לא משנה באיזו דרך תבחר, תוכל להצליח :)
07:16 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
CoolGeek

שם:
אבי נחום
ותיק
אחד הדברים שיש בבצפר שאף אחד לא יכול להחליף זה האינטרקציות החברתיות...
07:39 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar

שם:
שחר גבירץ
מנהל
דבר ראשון, שיהיה לך בהצלחה.

כמה דברים: 
1. כדי להתקבל לפתוחה לא צריך וועדת חריגים. זכותו של כל אחד ללמוד שם, גם אם הוא מתחת לגיל 18 ללא תעודת בגרות. אתה רק צריך להחתים יועץ לימודים על איזשהו טופס וסגרנו עניין.

2. לגבי מנהל עסקים - זה תואר שהמשמעות שלו בתואר ראשון, נמוכה מאד. מנהל עסקים זה דבר שלומדים לתואר שני, בד"כ אחרי שנים של ניסיון בניהול כדי להשתפר. עדיף לתואר ראשון ללמוד משהו יותר... מקצועי. בסופו של דבר, יש הרבה "מנהלים" והרבה שרוצים לנהל. אבל מה שצריך בסופו של דבר, זה אנשים שעובדים...

3. היתרון בביה"ס ובבגרויות זה שהן מכריחות אותך למעשה ללמוד הרבה נושאים שמרצונך החופשי, כנראה, לא היית לומד אותם ומצד שני, הם חלק משמעותי בלהיות אדם תרבותי בישראל בפרט ובעולם המערבי ככלל. למשל: ספרות, היסטוריה, אזרחות...
בנוסף, בבית ספר אתה יכול ללמוד תחומים שלא סביר שהיית נחשף אליהם אחרת. אני, למשל, לא הלכתי למגמת מחשבים בבית ספר אלא למגמת ביוטכנולוגיה, מה שחשף אותי לנושא הכימיה ואיפשר לי ללמוד נושא שהסיכוי שהייתי נחשף אליו אחרת קטן ולצבור חוויות שהסיכוי שהייתי מגיע אליהן אחרת... אפסי.

4. הקטע הזה של cashflow נראה לי משהו קצת... בעייתי. אתה משלם להם כסף (ואני מניח שדי הרבה) כדי שילמדו אותך איך לעשות כסף. אני לא מאמין בקטע של "ללמוד לעשות כסף". אתה לומד איזשהו תחום-ידע, עובד בו, נעשה טוב בו - ובזכות זה מרוויח. בסופו של דבר, זאת הדרך היחידה שבמשך אלפי שנים מוכיחה את עצמה.

[
בהצלחה במה שתבחר.

שחר.
07:51 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק
דניאל - הסיבה הלוגית היחידה שאני מוצא ל"חוויות הללו" היא שכולם חווים אותן. וזאת לא סיבה.
תחשוב על זה שעד המאה ה-18 הממוצע של שנות הלימוד היה 8 או אפילו 6 ואנשים לא התלוננו את כמה השנים האלה היו קצרות.
אני "מפסיד" פה שנתיים, זה באמת שלא כ"כ הרבה זמן.
07:54 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק

שחר -
1. דיברתי עם רחל רימר (האחראית הבין-ארצית של האוניברסיטה הפתוחה לתלמידים בגילאי תיכון) וזה מה שהיא אמרה לי, האידיאלוגיה של הפתוחה קצת רחוקה מהפרקטיקה במציאות, לצומת ליבך.

2. אני לומד ניהול בשביל עצמי נטו. אני (כנראה) הולך לפתח עסקים משלי בעתיד, או לעסוק בתחומים שאני אוהב ואני לא ממש יודע מה הם יהיו עדיין - לכן אני לומד משהו אוניברסלי כגון מנהל עסקים.

3. החומר שאתה לומד בספרות היסטוריה ואזרחות הוא לבגרות. ולצערי (וכאן אני כן מדבר מניסיון) הוא בנוי בצורה נורא מצומצמת. למה אני מתכוון? אני ואמא שלי ישבנו ערב אחד על הספר היסטוריה והשוונו את זה עם מה שהיא למדה לבגרות. לעומתנו, גם אחרי 40 שנה היא זכרה על מה היית הבגרות שלי ויכלה להרחיב על כול שורה בודדה בספר שלנו הרבה יותר.
כי הם למדו לעומק, הם קראו יותר ולמדו יותר, לא היה להם דבר שנקרא מיקוד. איך שלא יהיה, אני ילד שיילמד את הדברים האלה לבד משום שאחד מתחביביי הגדולים ביותר זה לקרוא, ודווקא היסטוריה אזרחות וספרות אלה חומרים מעניינים שהופכים אותם למשעממים בביה"ס.
בנוגע למקצועות שאני בחיים לא אפגוש (המקרה שלך הוא ביוטכנולוגיה) לשמחתי אני יודע שמחוץ לתחומי ביה"ס אני בן-אדם הרבה יותר יצירתי וסקרן ועל כן אני מגלה הרבה יותר תחומים מחוץ לביה"ס מאשר בתוכו.

4. בנוגע לCashflow... אני מסכים שזה נתון במחלוקת.
08:04 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
amibb

שם:
עמי בן בסט
מנהל
הי, אני לא מתכוון להגיד כאן את דעתי מאחר ואני מצוי מזה זמן..בעולם אחר של מבוגרים...אני כן רוצה לאמר לך אלי ולכל החברים שמשתתפים בדיון הזה שאנחנו די גאים בכם. עצם קיום הויכוח שלא לדבר על רמת הדיון מעוררת תחושה עצומה של סיפוק וכייף ואפילו קצת..גאווה על המקום הזה שנקרא סטארטאפסידס שממציא לנו דיונים כאלה.
לפעמים אני חושב שהלוואי והמחנכים שלכם יקראו את המילים הללו...

אתם נוגעים פה בדברים די מרתקים, סוג של דברים שאנחנו חושבים עליהם רק מאוחר יותר שהתבגרנו...לא שהחכמנו יותר אלא רק צברנו מה שקוראים ניסיון חיים וראינו כמה שטויות עשינו שהיינו נערות ונערים כמוכם. אבל רק רגע! "שטויות" זה טעם הנעורים ואתה לא יכול להיות מבוגר ורציני ואחראי כאשר אתה נער. וטוב שכך. פאק-אוף מבוגרים! להיות מבוגר יהיה לך תמיד זמן, לא?

עוד משהו..פעם אחר פעם אנחנו מבחינים במידת התסכול האדירה שיש לכם..מצד אחד אתם מוכשרים ומתפוצצים מרוב תבונה וידע טכנולוגי, ומצד שני אתם מתעמתים עם מערכת חינוך מסורתית שמנסה (וזה צריך לומר בגדול) להתאים עצמה לתחילת המאה ה-21 וזה לא פשוט.

בכלל אני מאמין שתוך כמה שנים החברה האנושית תקים בתי ספר מותאמים יותר ומערכות שיודעות להתאים עצמן לרמת הידע של ילדי המחר.
וואו! טוב, אני מתחיל לחפור ואני גם רואה שממש לא ברור מה לעזאזל אני רוצה בדיוק לומר כאן. אז אני יורד ומשאיר את הבמה לכם. בודאי שתגידו דברים מעניינים יותר. 
08:07 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
DanielO

שם:
דניאל אוחיון
מנהל
פורסם במקור על ידי אלי רוטנברג
דניאל - הסיבה הלוגית היחידה שאני מוצא ל"חוויות הללו" היא שכולם חווים אותן. וזאת לא סיבה.
תחשוב על זה שעד המאה ה-18 הממוצע של שנות הלימוד היה 8 או אפילו 6 ואנשים לא התלוננו את כמה השנים האלה היו קצרות.
אני "מפסיד" פה שנתיים, זה באמת שלא כ"כ הרבה זמן.
"כולם חווים אותן"
ממש לא אותו הדבר, ממש לא באותה הדרך. כל אחד והאישיות שלו ואיך שהיא מתמודדת עם הדברים האלו שיוצרים את החוויות.

בכ"מ כמו שאמרתי, רק בהצלחה
08:09 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn

שם:
Nitsan Bin-Nun
ותיק

אני כ"כ מסכים איתך שזה מפחיד. זה באמת נכון שתואר ראשון זה כמו בגרות והשוק כ"כ תחרותי שבאמת כבר צריך pHD כדי להתקבל לאיזושהי עבודה.
למרות שטכנית אני בהקבצה של 5 יחידות, תדע לך שאתה צריך 5 יחידות רק אם אתה הולך ללמוד הנדסה.
וכן, 3 יחידות מקנות לאנשים את הזכות ואת הידע ללכת לרוב המקוצועות שהם רוצים - ושוב, אני מדבר איתך אחרי שבדקתי את העסק :)
מה רע בלהיות בעלים של נגריה? אם הנגריה מצליחה ואני אוהב את זה...
אני אהיה הרבה יותר שמח עם עצמי אם אני יעשה משהו שאני אוהב יום - יום, מאשר אם אני יעשה משהו שאני או שונא או שפשוט נמאס לי ממנו.
אחת המטרות שלי היא להגיע לעצמאות כלכלית, מה שאני מקווה לעשות לפני גיל 30. (לא אמרתי שאני אצליח.. אבל ניחא)

ואני יגיד לך חד וחלק למה אני שמח: שאתה מקבל את האפשרות שיש מצב שאני יצליח ואני יודע עליך בתור בן-אדם שמאוד קשה לך לראות את הצד השני ומבחנתי זה שהצלחתי גורם לי תחושה של "סגרתי את התיק בהצלחה".

לילה טוב, חלומות מתוקים.

נ.ב.
בהתחשב בזה שהטיעון הכי לוגי שלך הפך להיות "נחיה ונראה", אני ממליץ לך להסתכל מחדש על העולם; אולי תמצא משהו חדש.

כנראה שאתה לא מכיר אותי מספיק

אני פתוח לכל הצעה שתביא לי שחבל לך על הזמן... כל עוד היא תהיה הגיונית....
והרבה דברים שכתבת פה בתאוריה מאוד נחמדים ואפשר לחיות ממשהו שלמדת ב CASHFLOW, אפשר להיות שחקן כדורגל (עד שתנקע את הקרסול או תדפוק את הברך), אפשר להיות מנהל של אנשים (עד שימצאו לך מחליף אחר שסיים עוד תואר להבדיל ממך), אפשר להצליח גם בלי תעודת בגרות (יש הרבה מיליארדים כאלה)

אבל מה? לך תעשה סטטיסטיקה ואחוזים ותגיד לי מה הסיכויים שלך להיות אחד מהקטגוריותפה למטה...
בסביבות האחוז אולי הרבה פחות וזה בלי לחשוב יותר מידי אלא עם היגיון בריא

אז למה לא ללכת על ה99 אחוז הנותרים ולדעת שבמידה מסוימת אתה יותר "מבוטח" נקרא לזה, לעוד 10 שנים? ואפילו 20 שנה

וואלה אתה סתם הולך פה על חבל דק.. (כמו בשיר חח)
11:42 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק
ניצן תסכים איתי שאם אני אמשיך את הדיון הזה איתך אנחנו נמשיך לטחון קמח.
כי באמת הגענו כבר למצב של "נחיה ונראה", כלומר הדיון מיצא את עצמו ועכשיו שנינו רק יושבים ומחכים לאיזה ג'וקר שיצא מהארון.

אני רק רוצה שתסכים איתי על דבר אחד - אני לא מיוחד, אם אני יוכל לעשות את זה, המסקנה תהיה שהרבה יותר מאחוז של בני גילי יכולים לעשות את זה. (אני יעז ויגיד... 5?, ואני מבסס את זה על הכיתה שלי, כיתות שהייתי בהן וכיתות שאני מכיר)

עמי, אני חייב להוריד בפניך ובפני סטארטאפסידס את הכובע. מלבד קומץ קטן של ילדים בני גילי (ואתה יודע מה? לא רק בני גילי) מסוגלים לנהל איתי דיון ברמה כזאת. אני חושב שאני מכיר מקסימום 4 כאלה.
ההכרות שלי עם הקהילה הזאת לא רק ששילשה את המספר הזה, אלא גם מספקת לי פלטפורמה נוחה לנהל דיון סימולטני.

דניאל - ואולי אנחנו לא באמת כ"כ הרבה יותר שונים מאנשים שחיו 200 + לפנינו (לפני המהפכה התעשייתית) ואז החוויה של הילדות אנחנו נוכל לעבור לא רק בביה"ס?
את האמת דניאל, שבדרכך השקטה הבאת לפה את המיכוח העיקרי נגדי ועמי גם הביא אותו.

מה עם להיות ילד?
תכל'ס? אני מתכנן להיות ילד יותר מכול הילדים (עם המגבלות שלי: סמים אלכוהול סיגריות וכדומה') ולחיות בכיף. (;
אני יהיה ילד שלא צריך להוציא כסף על מחייה, ולכן אני יוכל להוציא משכורות שלמות על כול מני שטויות למיניהן ולבילויים עם חברים.

אני ילד. המחשבה על חופש מהול באידיאלוגיה אישית וכטושה מסחררת אותי.

13:55 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
Exalted Web

שם:
שי בן משה
ותיק
אני לא חושב שיש לי עוד הרבה מה להוסיף (אם כי קראתי כל מילה ומילה בדיון) אבל בכל זאת אני אתן לאצבעות לתקתק.

המחשבה הזאת עברה גם בראש שלי, ויש הרבה ימים שאני אומר לעצמי בשביל מה אני צריך את כל זה הרי שביום אחד אני מסיים חומר של חודש בבי"ס. אבל יום אחרי זה אני מגיע לבית ספר וכל יום קורה משהו, וזה לא משנה מה. גם אם כל החברים שלי בחופשה לפני מתכונת או משהו כזה עדיין איכשהו זה הופך להיות מעניין וכיף במבט לאחור.

אני חושב שאני מצאתי את היעוד שלי בחיים (ואולי גם של כל אחד אחר), לעשות מה שטוב לך - או אולי כל מה שכיף לך.
אזהרה: משהו פילוסופי בדרך.
תעצור לרגע לפני שאתה מתחיל לכתוב תגובה ותחשוב, בשביל מה אתה פה? למה אתה בעולם? אני לא חושב שתמצא תשובה. אני לא חושב שיש תשובה. אבל האמת, שאחרי כמה חיפושים היא כבר לא מעניינת אותי. אני פה וזהו, ובסוף אני גם אלך וזהו זה יגמר, וזה לא עוד כל כך הרבה זמן (בהנחה שאני אגיע לגיל 100 יש לי קצת יותר מ30,000 ימים להתעורר אליהם, וזה לא כל כך הרבה).
אז אולי במקום לרדוף אחרי משהו שאתה אפילו לא יודע מהו, תעצור, תסתכל מסביב ותחפש לעשות עכשיו מה שטוב לך לעכשיו, ולא עכשיו מה שטוב לאחר כך. שלא תבין לא נכון, תכנון קדימה זה גם חשוב לדעתי, אבל כל עוד אתה יודע שמה שיהיה לך בהמשך יהיה לך באמת טוב ולפחות יהיה קצת כיף בדרך.

אם אתה חושב שלפרוש מבית הספר זה אחד הדברים שיעזרו לך להנות יותר, לך על זה.
אני יכול להגיד לך שאם הייתי יכול כל החיים שלי היו קפוארה, זה הדבר שאני הכי אוהב ונהנה ממנו, אבל לצערי זה לא פרקטי יותר מדי ולכן אני מנסה לחזור למציאות ולחפש את הכיף פה.

הקלדתי מה שהיה לי בראש באותו רגע, אל תשאלו אותי אח"כ על זה :)
15:12 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
ItamarP

שם:
איתמר פרץ
ותיק
אלי אני לא בא להטיף לך ומן הסתם לא לנסות לשכנע אותך כי את ההחלטה שלך כבר קיבלת

אבל אתה חייב לקחת בחשבון לא מעט משתנים בכל המשוואה המסובכת שיצרת פה

בוא נתחיל מזה שלא יהיה לך קל להתסדר בסביבה בלי חברים באופן יומיומי  ( אלא אם יש לך עוד חברים שעזבו את בית ספר)  ,בני אדם הם מטבעם יצורים חברותיים...  ואני לא מבין את המנטרה הזאת שאתה מפמפם לעצמך בראש ש'בית ספר הוא לא מסגרת חברתית מספקת'  - תאמין לי שמהרגע שעוברת לי הבאסה של הדקה וחצי מלהתעורר מוקדם כל היום עובר בכיף, מהרגע שאני יוצא מהבית ורואה חברים בדרך ועד הרגע שאני שוב נכנס בדלת.

לא פחות חשוב זה התעודת בגרות  - תגיד מה שתגיד אבל בית ספר באופן מסויים עוזר לך לפתח את החשיבה ונותן לך את האפשרות להפוך לבן אדם יותר חשוב ויותר טכני ( לא יודע כמה תיקח את הדוגמא הזאת ברצינות ,אבל סביר להניח שאתה לומד לשאלון 005 ....חכה שנה ותראה מה זה להתמודד עם אתגרים , ועזוב את זה שמדובר במתמטיקה - הרי אם החלטת לעזוב את הבית ספר בגיל כ"כ מוקדם אני מאמין שאתה אוהב אתגרים)
חוץ מזה, אין מה לעשות אבל זאת עובדה  - מעסיקים פחות מעריכים תואר מהאוניברסיטה הפתוחה ... ובקשר למה שהקרצת על כמה יחידות אתה עושה במקצועות כמו מתמטיקה - עם 3 יחידות אולי תוכל ללמוד במכללה , כי תהיה בטוח שאחרי בונוסים לאוניברסיטה זה לא יספיק....

אני במקומך לא מסתמך על הדוגמאות של המנכלים\ספורטאים\זמרים  -  מדובר במקרים של אחד למליון , וגם זה עד שבא מישהו יותר מוצלח מהם שמפנה אותם יפה יפה מהמקום וגורף את ההצלחה.

לכל אחד יש לא מעט ביקורת על מערכת החינוך בכלל ובתי ספר בפרט , אבל מה לעשות לפעמים צריך להשאיר את הביקורת בצד ולחשוב לטווח ארוך -  אולי בטווח הקצר תעשה יותר כסף ,אבל מה יקרה עוד כמה שנים ? מי מבטיח לך שהמציאות תסתדר לטובתך ?

אלי אני מכיר אותך כבן אדם מוכשר וחכם , מה שגורם לי לערער על ההחלטה שלך...אבל בכל מקרה, שיהיה בהצלחה בכל מה שתעשה ! 
16:03 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
galharth

שם:
gal harth
ותיק
אני לא יכתוב פה עכשיו את מגילת העצמאות אבל מה שאני כן אגיד הוא שהסטטיסטיקה לא משקר ומכל המשתמשים שהגיבו פה בהודעה רק 1 היה בעד לעזוב את בצפר, ולא סתם 8 משתמשים כתבו לך פה בטיעון ארוך שלא כדי לך ולא סתם כולם כתבו בערך את אותם טיעונים.
אז יש לך פה נקודה למחשבה ולא משנה מה תחליט,
בהצלחה :)
16:16 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
ItamarP

שם:
איתמר פרץ
ותיק
תרשה לי להוסיף עוד משהו קטן :
עזוב מקצועות הומניים כמו היסטוריה, אזרחות,ספרות וכו'  - מדובר בחומר שאפשר להשלים עם השנים,

אבל מה לגבי מקצועות כמו פיזיקה ? כימיה ? ביולוגיה  ? 
אני לא מאמין שתצליח איכשהו להשלים חומר של 5 יח' לימוד במקצועות כאלה בזמנך הפנוי...

הצעד שאתה עושה פה זה לא פחות מלהתקדם לרוחב ולא לאורך ...תישאר עם התחומים שאתה אוהב, עם החברים שיש לך מחוץ לבית ספר (דרך אגב כמה שזה מבאס לשמוע לפעמים עם חברים יש עצבים , וכשיהיו עצבים מה תעשה ? תלך לחברים שאין לך מהבית ספר ? נקודה למחשבה ) , כנ"ל לגבי חומר לימודי שבנקודת ההתחלה לא תאהב אבל בהמשך תגלה כמה הוא מועיל ותבין שלא יכולת להשלים אותו בבית.

ושוב, אני מעריך אותך ואתה יודע את זה, אבל ההחלטה שלך לוותר על תעודת בגרות,ידע עולם, כישורים חברתיים וכל זה מסיבות שלא ברורות לי היא קצת ..בוא נגיד תמוהה משהו
16:38 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
Exalted Web

שם:
שי בן משה
ותיק
@איתמר דווקא לגבי זה אני לא בטוח. ללמוד לבד בשבילי זה ממש לא קשה.
הרבה מאוד פעמים יצא לי שפשוט ביקשתי ממורה להתקדם בקצב שלי (השנה התעצלתי) וזה ממש לא קשה לפחות עבורי, ככה שלהשלים 5 יח"ל זה לא בהכרח קשה ומבחינתי גם יותר קל.

מה שכן לדעתי אתה (אלי) מפספס את הנקודה שבשבילה אתה בבי"ס, וזה לא רק בשביל הלימודים. זה בשביל שתיהיה מסגרת כלשהי שתוביל אותך באיזשהו כיוון.
אני לא אומר שבמסגרת הזו אין טעויות והיא מושלמת, וגם לי בראש חולף לא פעם כמה אפשר היה לשנות וכדומה, אבל נכון לעכשיו זה המצב.
16:52 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
גיל ברגר

שם:
גיל ברגר
ותיק
כנראה שאני אהיה זה שמגיב לטובת אלי, ברמה כזו או אחרת.
אין לי ספק אלי, שאני מסכים איתך ובצורה חלקית עם חלק מהדעות שלך, ואני תומך בך בכל צעד שתלך בו, באמת. שכן אני, ראיתי את עצמי עוזב את בית הספר גם כמה פעמים, או לפחות קיוויתי להתקדם לכיוון הזה כמה פעמים, וחשבתי על זה, ובאמת שאני יכול לראות חלק מהצדדים שאתה אומר, מערכת בית הספר לא מתאימה לנוער של המאה ה21! אבל בעולם שבו הכל נמדד לפי ציונים, כל העולם נמדד לפי ציונים, לפי בגרויות ולפי מדדים מיושנים שהוכחו כלא מדויקים כבר מזמן, וככה זה, וחייבים להתכופף ולוותר ברמה כזו או אחרת, כמו שבחרתי לעשות בצורה חלקית, בכל זאת, אני מחזק ולומד דברים שמעניינים אותי אחרי הצהריים, או בצהריים, או בבוקר, בית הספר שלי הוא מאוד מאוד פתוח יחסית ואני לומד מעט שעות יחסית ולכן הוא משאיר לי את הזמן לדברים משלי, ואולי זה הסיבה שלא עזבתי אותו בסופו של דבר...

יותר מזה, חשבת על אולי באמת לנסות מסגרת כמו בית ספר דמוקרטי או משהו בסגנון?

המון המון הצלחה, ואני תומך בך, לא משנה מה תבחר,
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק
חבר'ה, כיום בתי הספר בישראל הם מכונות ציונים.
את האמת? בזמן האחרון פיתחתי הרגל לקחת איתי מחברת עיתונאים לכול מקום ואני רוצה להעביר לכם כמה משפטים ממה שהמנהלת שלנו אמרה בשיחה קולקטיבית עם השיחה כולה.

"זה בושה אם לא קיבלתם 100 + בשאלון 001"
- נאמר על מטמטיקה ובכך הביאה את הציונים בתור אמצעי להערכה עצמית.
"בית הספר פה כדי שכול אחד פה יקבל תעודת בגרות אם ישנה סיבה אחרת להיותכם פה, תלכו הביתה!" - אני שקלתי לקום וללכת, אבל סיקרן אותי מה היא תגיד בהמשך השיחה, אחד מהחברים הבאמת טובים שלי ישר לחש לי "שב", כי אני אכן מסוגל.
"מי שרוצה שילך לחפש את החברים שלו אחרה"צ" - המשפט מדבר בעד עצמו.
"שימו את כול הפעילויות החברתיות בצד" - כנ"ל.

אני רוצה שתשימו פה לב לכמה נקודות נורא חשובות, אולי הביה"ס שלי שם דברים תכל'ס על השולחן אבל הדברים פה נכונים גם לגבי בתי ספר שמגנדרים את עצמם במילים יפות כגון "חינוך", "חברה" ו"בוגרים".
אני לא הייתי רק בביה"ס אחד, אם זה היה המצב הייתי פשוט שוקל לעבור ביה"ס.
העניין הוא שבשנותיי בביה"ס עברתי 3 בתי ספר במשחבה ש"שם יותר טוב" ובדקתי מספר גדול עוד יותר של בתי-ספר באמת במטרה לבדוק.

העניין הוא שאתם צריכים להסתכל על האמת הלא נעימה בעניים - בתי-הספר בישראל הפכו למכונות ציונים וזוהי מטרתם היחידה. הביה"ס שלי לא מיוחד, פשוט למנהלת שלי יש את האומץ לשים את הקלפים על השולחן.
את האמת שבמקרה של המנהלת שלי היא עשתה כמה דברים אסורים ע"פ החוק במהלך השיחה הזאת, אבל כיוון שבאמת מדובר פה בכלל ולא בביה"ס שלי השארתי אותם מחוץ לתגובה שלי.

@איתמר - שי די ענה לך במקומי ואני רק רוצה להוסיף שבתור אחד שהמסגרת של או"פ נראת לי הכי מתאימה בשבילי שתשקול מחדש את דבריך ותבדוק אותם שוב; בעיקר את ה"עובדות" שאתה מציג.
אני בדקתי ואני ממליץ לך לעשות אותו הדבר - בעידן גוגל, או"פ והסלולרים - כול אחד יכול להיות חכם יותר מהמורה שלו בפחות מ-5 דקות.

@שי - נגעת בנקודה מעניינת. לא מזמן הצבתי לעצמי מטרות לחיים. ובמקום השני נמצא מה שנקרה "להנות מן הדרך לחיים טובים" (אני חושב שככה הגדרתי את זה לעצמי).
שים לב, המטרה הזאת מאוד חשובה לי ואת האמת אני ממליץ לך לקרוא את התגובה שלי שהיית ממש מעליך.

@גיל - אמנם אני יגיד את זה בבדיחות הדעת אבל תחשוב ברצינות על מה שאני אומר: אם כבר הולכים לדמוקרטי לא עדיף פשוט לעזוב וזהו? זה בערך אותו דבר רק שאתה פשוט זוכה להגיד לעולם ולהתגונן במעטה של "אני בביה"ס" ואני לא.

אני באמת שמודה לכולכם על התמיכה; זה אומר המון בשבילי.

18:06 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד

שם:
שניר דוד
ותיק
לשחר - מה שאמרת על קאשפלוו זה בדיוק מה שהוא יוצא נגדו, העבדות של ללמוד מקצוע ולעבוד בו ולשלם מיסים ולהכנס ללופ טיפשי. הוא מעודד יזמות ואומר לך שאל תלך ותבחר בעבודה בטוחה, תקים עסקים בעצמך ותהפוך לאדם משוחרר מבחינה כלכלית, שהעסקים יכניסו לך את הכסף ולא שתעבוד כל חייך בשביל פנסיה עלובה.

בכל מקרה אלי, כתבתי פה תגובה עשר פעמיים ושיניתי, אני לא מגובש לדעה אחת. אבל אני חושב שאתה עושה טעות גדולה.
18:23 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק

אתה לא סגור על עצמך למה אני טועה אבל אתה מניח בתור תגובה אוטומטית (או יותר נכון יש לך הרגשה) שאני טועה? לא שאני מערער על האינטואיציה שלך אבל תסלח לי אם אני לא משתכנע ממנה או לומד ממנה :)
18:29 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
ItamarP

שם:
איתמר פרץ
ותיק
חבר'ה, כיום בתי הספר בישראל הם מכונות ציונים.
את האמת? בזמן האחרון פיתחתי הרגל לקחת איתי מחברת עיתונאים לכול מקום ואני רוצה להעביר לכם כמה משפטים ממה שהמנהלת שלנו אמרה בשיחה קולקטיבית עם השיחה כולה.

"זה בושה אם לא קיבלתם 100 + בשאלון 001"
- נאמר על מטמטיקה ובכך הביאה את הציונים בתור אמצעי להערכה עצמית.
"בית הספר פה כדי שכול אחד פה יקבל תעודת בגרות אם ישנה סיבה אחרת להיותכם פה, תלכו הביתה!" - אני שקלתי לקום וללכת, אבל סיקרן אותי מה היא תגיד בהמשך השיחה, אחד מהחברים הבאמת טובים שלי ישר לחש לי "שב", כי אני אכן מסוגל.
"מי שרוצה שילך לחפש את החברים שלו אחרה"צ" - המשפט מדבר בעד עצמו.
"שימו את כול הפעילויות החברתיות בצד" - כנ"ל.

אני רוצה שתשימו פה לב לכמה נקודות נורא חשובות, אולי הביה"ס שלי שם דברים תכל'ס על השולחן אבל הדברים פה נכונים גם לגבי בתי ספר שמגנדרים את עצמם במילים יפות כגון "חינוך", "חברה" ו"בוגרים".
אני לא הייתי רק בביה"ס אחד, אם זה היה המצב הייתי פשוט שוקל לעבור ביה"ס.
העניין הוא שבשנותיי בביה"ס עברתי 3 בתי ספר במשחבה ש"שם יותר טוב" ובדקתי מספר גדול עוד יותר של בתי-ספר באמת במטרה לבדוק.

העניין הוא שאתם צריכים להסתכל על האמת הלא נעימה בעניים - בתי-הספר בישראל הפכו למכונות ציונים וזוהי מטרתם היחידה. הביה"ס שלי לא מיוחד, פשוט למנהלת שלי יש את האומץ לשים את הקלפים על השולחן.
את האמת שבמקרה של המנהלת שלי היא עשתה כמה דברים אסורים ע"פ החוק במהלך השיחה הזאת, אבל כיוון שבאמת מדובר פה בכלל ולא בביה"ס שלי השארתי אותם מחוץ לתגובה שלי.

@איתמר - שי די ענה לך במקומי ואני רק רוצה להוסיף שבתור אחד שהמסגרת של או"פ נראת לי הכי מתאימה בשבילי שתשקול מחדש את דבריך ותבדוק אותם שוב; בעיקר את ה"עובדות" שאתה מציג.
אני בדקתי ואני ממליץ לך לעשות אותו הדבר - בעידן גוגל, או"פ והסלולרים - כול אחד יכול להיות חכם יותר מהמורה שלו בפחות מ-5 דקות.

@שי - נגעת בנקודה מעניינת. לא מזמן הצבתי לעצמי מטרות לחיים. ובמקום השני נמצא מה שנקרה "להנות מן הדרך לחיים טובים" (אני חושב שככה הגדרתי את זה לעצמי).
שים לב, המטרה הזאת מאוד חשובה לי ואת האמת אני ממליץ לך לקרוא את התגובה שלי שהיית ממש מעליך.

@גיל - אמנם אני יגיד את זה בבדיחות הדעת אבל תחשוב ברצינות על מה שאני אומר: אם כבר הולכים לדמוקרטי לא עדיף פשוט לעזוב וזהו? זה בערך אותו דבר רק שאתה פשוט זוכה להגיד לעולם ולהתגונן במעטה של "אני בביה"ס" ואני לא.

אני באמת שמודה לכולכם על התמיכה; זה אומר המון בשבילי.

אלי ושי, אני לא מדבר על מתמטיקה שזה מקצוע שאפשר ללמוד דרך ספרים (שי אתה אומר את זה מנקודת מבט של אחד שלומד בכיתה),
אלי תנסה ללמוד פיזיקה תיכונית לבד . שיהיה בהצלחה.
דרך אגב, 5 דקות באינטרנט ספק יהפכו אותך ליותר משכיל מהמורה שלך , בטוח שלא ליותר חכם - לא יודע מה הולך אצלך בבית ספר , אצלנו יש כמה מורים שאני דיי מעריך ותאמין לי הם אנשים חכמים יותר ממני וממך

כדאי שתעשה חושבים ותפסיק קצת עם הזלזול הזה במורים, בחברים לכיתה וכו',
מקווה שיהיה לך בהצלחה כמו שכבר אמרתי פה פעמיים קודם לכן, ועוד יותר מקווה שבסטטיסטיקה של אלו שהצליחו\לא הצליחו אחרי שעזבו את בית ספר בגיל מוקדם, לא תיכנס לקטגוריה של אלו שנכשלו.

18:30 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
Alon2

שם:
אלון גובקין
ותיק
תגיד לי. לא כיף לך לבוא לבית ספר בלי קשר ללימודים? לא כיף לך לפגוש חברים? ברור שזה יכול לחכות לאחר הצהריים, אבל אתה יודע בעצמך שאתה לא באמת תיפגש איתם כל יום אחר הצהריים, נכון? בבית ספר אתה נפגש איתם כל יום, וזה רק גורם לחיזוק הקשר... אם לא היית נפגש איתם בתדירות כזאת, זה לאט לאט היה נדעך ובסוף נעלם.

בקטע של לימודים, אני מסכים איתך לגמרי, אפשר הכל ללמוד דרך האינטרנט. אבל הדבר היחיד שגורם לי לחשוב שאנחנו לא צריכים לשבת מול רובוט במקום מול מורה הוא הפן החברתי.

ועמי, לדעתי, הדיונים והתכנים פה הם לא רק בשביל ה SEO של האתר - אני אישית די ישמח לשמוע את דעתה של נקודת מבט עם יותר ניסיון בחיים.
18:40 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
Mati Menkes

שם:
מתי מנקס
ותיק
תרשו לי לגחח, כל מה שנאמר פה זה שטויות, אני היחיד פה שעזב את בצפר - אני צודק? ולא אני לא מתגאה בזה, אלי עושה מעשה חכם, עם המסגרת של היום אי אפשר ללמוד בצורה נורמאלית, לפחות לא ילדים כמונו [כן אני מתנשא, לדעתי אנחנו קצת יותר גאונים מסתם ילדים] אני מכיתה א' לא למדתי כמו שצריך, לא יכלתי לשבת ולהקשיב, החומר לא עניין אותי מהסיבה שכבר ידעתי אותו, כמו שאתם יודעים אני עכשיו צריך להיות בכיתה י', נשרתי מבצפר בתחילת שנה? אני אומר לכם דוגרי? אני מצטער על זה, אבל לא ב100% אני מצטער על זה שלא תהיה לי תעודת בגרות, אבל כמו שאלי אמר פה אפשר להצליח גם בלעדיה, עובדה - אני עובד עכשיו במקום ללמוד, קם וישן מתי שבא לי, אני הבוס של עצמי, ואני מרגיש לא רע עם זה, במערכת החינוך של היום לא יודעים איך ללמד, היום המורות באות לבצפר כאילו שהן עושות טובה למישהו..
בקיצור אני לא יחפור ויגיע לעניין -
@אלי - אמנם אני לא תומך בלעזוב את בצפר כי גם יש חסרונות, אבל אני גם לא שולל את האפשרות, אם אתה מרגיש נכון עם ההחלטה הזו תעשה את זה שתדע שאני מחזיק מימך ולא הרבה ילדים בגיל שלנו היו עושים את מה שאתה עושה, אני עזבתי את בצפר מתוך בחירה, לא חסר לי כלום ברוך ה' ואני מסתדר יפה מאוד גם בלעדיו, אני מקווה שתהנה עם ה"חופשיות" - בהצלחה.
22:23 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn

שם:
Nitsan Bin-Nun
ותיק
ניצן תסכים איתי שאם אני אמשיך את הדיון הזה איתך אנחנו נמשיך לטחון קמח.
כי באמת הגענו כבר למצב של "נחיה ונראה", כלומר הדיון מיצא את עצמו ועכשיו שנינו רק יושבים ומחכים לאיזה ג'וקר שיצא מהארון.

אני רק רוצה שתסכים איתי על דבר אחד - אני לא מיוחד, אם אני יוכל לעשות את זה, המסקנה תהיה שהרבה יותר מאחוז של בני גילי יכולים לעשות את זה. (אני יעז ויגיד... 5?, ואני מבסס את זה על הכיתה שלי, כיתות שהייתי בהן וכיתות שאני מכיר)

עמי, אני חייב להוריד בפניך ובפני סטארטאפסידס את הכובע. מלבד קומץ קטן של ילדים בני גילי (ואתה יודע מה? לא רק בני גילי) מסוגלים לנהל איתי דיון ברמה כזאת. אני חושב שאני מכיר מקסימום 4 כאלה.
ההכרות שלי עם הקהילה הזאת לא רק ששילשה את המספר הזה, אלא גם מספקת לי פלטפורמה נוחה לנהל דיון סימולטני.

דניאל - ואולי אנחנו לא באמת כ"כ הרבה יותר שונים מאנשים שחיו 200 + לפנינו (לפני המהפכה התעשייתית) ואז החוויה של הילדות אנחנו נוכל לעבור לא רק בביה"ס?
את האמת דניאל, שבדרכך השקטה הבאת לפה את המיכוח העיקרי נגדי ועמי גם הביא אותו.

מה עם להיות ילד?
תכל'ס? אני מתכנן להיות ילד יותר מכול הילדים (עם המגבלות שלי: סמים אלכוהול סיגריות וכדומה') ולחיות בכיף. (;
אני יהיה ילד שלא צריך להוציא כסף על מחייה, ולכן אני יוכל להוציא משכורות שלמות על כול מני שטויות למיניהן ולבילויים עם חברים.

אני ילד. המחשבה על חופש מהול באידיאלוגיה אישית וכטושה מסחררת אותי.

אתה לא רק ילד... אתה גם חושב כמו ילד... עוד כמה שנים אולי תבין את מה שכתבת פה לעומק על כל המובנים של זה..
23:02 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
abukati

שם:
אנדרי בוקאטי
ותיק

האמת?
אני תומך בך. במבט לאחור אני מצטער שלא עשיתי את זה בזמני, נכון שהייתי מפסיד כמה חוויות ממש ממש משמעותיות כמו המשלחת לארה"ב ועוד, אבל בסה"כ הפסדתי הרבה יותר ממה שהרווחתי.
אני לא אומר שבגרות זה מיותר - אני אומר שאפשר לגשת לזה אקסטרני, האינטרנט עושה פלאים. לבגרות בהסטוריה וספרות למדתי יומיים. הוצאתי 92 בהסטוריה ו85 בספרות.
בכל מקרה, המון בהצלחה שיהייה(!), תלמד לבד - תוציא תעודת בגרות, תעשה פסיכומטרי. העיקר אל תתפזר.
שוב, המון המון בהצלחה אלי! אתה יודע שאתה תמיד יכול לפנות אליי במקרה הצורך.
23:16 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
tal dromi

שם:
טל דרומי
ותיק
גם לי יש ביקורת של קילומטרים על התנהולת מערכת החינוך, ועל הרפורמה שצריך להעביר בה, אבל עם זאת היום אני די נהנה בבית ספר, וכמעט ולא מתמאץ.

בכל מקרה, שקול את ההחלטה בכובד ראש, ושיהיה לך הצלחה מרובה בכל דרך אשר תבחר.
23:45 | 25/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק

@אנדריי - תודה רבה, אני באמת מעריך את זה.
@טל - תהיה בטוח שזאת לא החלטה שעשיתי בנקל :)
00:30 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
דורון בן-דוד

שם:
דורון בן-דוד
חדש
אלי, מוקדש לך- http://cafe.themarker.com/view.php?t=1565334
09:25 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
noobay

שם:
אדר גרוף
ותיק
וואו דורון, המצב שלי דומה לזה שהיה לך(במיוחד מבחינת התעודות, אז והיום) טוב, חוץ מבעית המשקל, ועוד בעיה... אני לא לומד מחשבים במסגרת מסוימת, משמע הציונים שלי רובם מספיקים ואין לי דברים מבריקים במיוחד, אני משקיע את רוב זמני במחשב כי הוא מעניין אותי, הרבה יותר מהחומר  שנדחף לי בכוח בבית הספר.
אני מבלה את רוב זמני בפורומים טכניים (אנגלית)
אני גם מתעניין במיוחד במנועים גראפיים,איך הם בנויים ותכנות משחקים ברמת סף (מדעי המחשב ומתמטיקה).
והשאר... את השאר אני לומד בבית הספר... עד כתה ט', ואפילו י' מה שלמדתי שם באמת עניין אותי(חוץ מפיסיקה, שעדיין מעניין) והוסיף לידע הכללי, עכשיו זה הפך למעין שינון אובססיבי בכדי לעבור מבחנים.
אני שונא את זה, הייתי עושה הכל כדי ללכת עכשיו.
בבית הספר מלמדים כדי שנדע איך להשתמש בחומר, והנה אני משתמש במה שאני צריך,  לעשות את מה שאני אוהב, לא נראה לי שיש טעם להמשיך במרוץ אחר ציונים במצב כזה(אבל מה לעשות, בלי תעודת בגרות אתה לא קיים לדעת הרבה גופים)...

בקשר לאלי, אני מבין מאיפה אתה יוצא, למה אתה רוצה לצאת מהמערכת ה-"נחמדה ביותר"- הזאת ושכבר החלטת, ישר כח והמון בהצלחה :) 
12:10 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
דורון בן-דוד

שם:
דורון בן-דוד
חדש
אדר, הגבתי לך בפוסט. שיהיה המון בהצלחה בכל אשר תחליט!
14:08 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
Dudi92

שם:
דודי אורן
חדש

אני לא מגיב פה בדרך כלל בפורומים אבל קורא לעיתים קרובות . הפעם אחרוג ממנהגי .

קודם כל אני מאחל לך הצלחה בדרך שתבחר , לא משנה מהי ואני כותב את מה שאני כותב כדי לתת לך נק' מבט שונה על הדברים .
בית הספר הוא מסגרת חינוכית-חברתית . מעבר להיותו מחוייב בחוק בארצנו הקטנה , הוא תהליך שאתה עובר . בית הספר הוא לא רק הציוניםו לא רק הבגרויות . ובטח ובטח לא הבולשיט של המחנכים , לא אמנות ההתנהגות שמצויות על הקירות . כילד בבית הספר אתה עובר תהליך של התבגרות , זאתי חוויה שאתה עובר אותה עם אנשים אחרים , חלקם קרובים יותר חלקם קרובים פחות . אמרת שאתה רוצה ללמוד לנהל . מעולה .
איך תלמד לנהל בגיל צעיר , כאשר עוד לא שמת לפני מבחן את יכולת העמידה שלך בלחץ , דווקא בגלל אוזלת היד של מערכת החינוך לספק תנאים מתאים ? תנסה ... אני מבטיח שתלמד דברים חדשים על עצמך .

המקצועות אותם לומדים בבית הספר אני לא מסכים שלומדים אותם "רק לבגרות " . אתה מקבל עם המקצועות ההומנים גם ספרים שמכילים מידע לא רע בכלל . ברגע שתדע את כל ספר הלימוד של ההיסטוריה על כל בוריו (ואני מקווה שתגיע ) רק אז לדעתי תתקדם ותרחיב את האופקים באותו הנושא הנלמד .

אני לא יודע כל כך למה אני מגיב פה , פשוט אני חושב שאתה לוקח את העניין קצת יותר מידי ברצינות . בכל זאת מדובר פה בביה"ס תיכון ולא באיזה מחנה אימונים שכוח אל של הצבא הסיני .
אני חוזר על הדברים שאומר קודם , אתה עם חברים , נהנה , מתגבר , הסביבה שלך היא דינאמית , משתנה ומשנה את דעותיה . וכך גם אתה ואני . הדעות משתנות ואנשים מתבגרים .
אם אתה בחור אינטליגנט , ואני בטוח שאתה כזה  , למה שלא תיקח את הלימודים כאתגר ? תנסה . תחווה . לא מתאים ? בכל שלב אפשר להפסיק .
גם אני לא מסתדר עם הלימודים בתקופה האחרונה . מה לעשות ? קורה . לא הולך . העם עלתה בדעתי מחשבה לעזוב? לא . ההישגים שלי חלשים אבל אני במסגרת כדי "לקחת " מהמערכת הזאת את שלל הדברים שהיא מציעה .

אני אוהב את הדיון שהתפתח פה ואת כל ההתפלספות הזאת . אבל לדעתי , שורה תחתונה , עזוב אותך .
ללמוד באו"פ תוכל אחרי הבצפר  . תוכל  ללמוד מקצוע בצבא . את החופש המוחלט אתה תקבל מתישהו.
את סיפורי הגבורה המעטים על אנשים שנשרו מבתי ספר ועשו קריירה מרשימה ניתן לספור על יד אחת , ואותם זוכרים .
אני מכיר לא מעט אנשים שפרשו מבית הספר וכיום מתחרטים על כך . שאלה , האם אתה מכיר מישהו שפרש מבית הספר בתקופה האחרונה ? דבר איתו . אולי תגיע למסקנות אחרות .
כמו שדורון אמר , בגיל הזה , ובכל גיל אתה צריך לאחוז במציאות . אל תהפוך את הימים ללילות ולהיפך (במקרה שתעזוב ) ואל תאבד את המסגרת שמחזיקה אותך .

זהו כעיקרון מה שהיה לי להגיד לתת לך נק' מבט שונה . בהצלחה

דודי
15:17 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
Stavg

שם:
סתיו גרץ
ותיק
חברה אתם קצת מגזימים, אחוז לא קטן של תלמידים בבית הספר שלי מחליט שלא מתאים לו תעודות בגרות (הם לא מוותרים על בית הספר, אתם יודעים, הם נהנים).
אחד מאותם תלמידים כבר עם תואר ראשון במתמטיקה, אחד שנה שנייה בקרוס טייס :)
אחרים, כמובן לא כולם, פשוט משלימים, אני יכול לספר לכם על מספיק אנשים שאחרי הצבא קיבלו הארה והחליטו להתחיל ללמוד, ואז עשו תעודת בגרות בחצי שנה...
כי בתכלס. כבר אנגלית יש לך, אתה ידוע לקרוא ולכתוב? נשאר לך ללמוד מתמטיקה ולשנן את החומר מהמיקוד שבועיים לפני כל בחינה.
אז אלי, אני לא בוטח שזאת ההחלטה הנכונה אני מקווה בשבילך שכן, אבל גם אם לא זה לא סוף העולם..

15:18 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק
@דורון - היה לי העונג לקרוא את הפוסט שלך ולהגיב בבלוג שלך.
@דודי - כמו שאמרת.. זה רק תיכון. כבר 10 שנים שאני "בודק" את מערכת החינוך; אני לא סבור שהשנתיים האלה משנות משהו מהקצה אל הקצה. אני מעדיף לחיות את החיים כמו שהם ולא להיכנס לסימולציות ול"חממות חינוכיות" למיניהן.
אגב, אחת הסיבות העיקריות שהגעתי להחלטה שלי היא בגלל שדיברתי הרבה עם אנשים שכבר עזבו או גמרו את החוויה של התיכון.
כמו שאמרתי לדורון, אני תולעת ספרים. אני בולע ספרים. רק לאחרונה קניתי ספר אחד על ההיסטוריה החינוכית של מדינת ישראל ושתי ספרים אחרים הנוגעים ליישות היהודית והציונית.
אני אוהב לקרוא, זה משהו שאני עושה בשבילי והיסטוריה זה אחד מהתחומים שמעניינים אותי יותר מהכול.
ושתדע לך - אני לא בטוח שהספר היסטוריה שנותנים לנו בביה"ס מכיל את כול החומר שאנחנו צריכים ללמוד; הוא אפילו מכיל כמה חומרים שהייתי מגדיר כ"לא חובה בעליל".
@סתיו - אני מסכים איתך, צריך לקחת את הדברים בקלות.
16:05 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
Mati Menkes

שם:
מתי מנקס
ותיק
אלי י'זבל אין לך פידבק על מה שכתבתי חח?
17:11 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק
@מתי - לתגובה שלך מלבד משפט אחד אולי שאני לא מסכים איתו אין לי יותר מדי להגיב חוץ מ - תודה!
(חוץ מזה שאני מודה שבמאמץ שלי לענות לכולם פה, שחכתי שלא עשיתי לך פידבק :))
באמת שאני מעריך את התמיכה שלך. באמת חשוב לי לשמוע את זה ממישהו ש"כבר עושה את זה".
17:19 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
IdoTal

שם:
עידו טל
ותיק
אחד הדיונים החזקים פה בסטארטאפסידס. כבר מהתחלתו אני נמנע מלהגיב, נשברתי :)

אני חושב שכדאי שתעשה את מה שאתה מרגיש איתו טוב. זה נראה לי שאתה די משוכנע, ואתה בעל הרבה מוטיבציה. 
גם אני הייתי. אבל בכל זאת כשהגעתי לצומת הזאת, בהסתכלות לאחור הטעות שלי הייתה שלא פרשתי. הגעתי לכל מני הסכמות עם התיכון שלי שלבסוף לא הועילו לי ולא להם, כיוון שנשארתי באותו ראש שאתה נמצא בו עכשיו, עם אותן מחשבות. והיום יש סתם טעם של "מה אם הייתי עושה אחרת? אולי הייתי מספיק יותר דברים אם הייתי פורש?"

הסיבה העיקרית שנשארתי היא החברתית. זה בהחלט הועיל, יש לי אחלה חברים בבית ספר. בכל זאת, אני היום מאמין שאני יכול ליצור לעצמי מעגל חברתי גם ללא בית ספר, וכמו כן לשמר את המעגל שנוצר לי בתוך הבית ספר. אני משוכנע שגם אתה מסוגל. לכן אני תומך בך, אתם אדם אחראי ומאוד מוכשר, אין סיבה שלא תסתדר בלי המסגרת הזאת. כמו שדורון כתב, חשוב שתזכור להמשיך להתפתח, צור לעצמך מסגרת משלך וכו'.
18:13 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק
@עידו - את האמת? זה דיון ששניינו יודעים שהיה קיים פה בעיקר "מאחורי הקלאים" אני פשוט שמתי לדברים פנים ושמתי אותם על השולחן.
מה שאתה אומר מעניין, כי אחד הטיעונים שהעלאתי בפני המחנכת שלי היה: "אני יודע שאם אני אשאר, אז אני תמיד יהיה חצוי; תמיד יהיה עם רגל אחת בחוץ - ולדעתי זה יותר גרוע מלהיות בחוץ ולא להצליח בזה, כי בעשיית ההחלטה הזאת אני לפחות בוחר דרך אחת ולא מנסה להתפצל לשניים".
אני מאוד מעריך את התמיכה שלך, ממליץ לקרוא את התגובה שנתתי לדורון - ואני מאחל גם לך בהצלחה בכול דרך שתלך.
18:32 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
Gershi Belshi

שם:
גרשון בלס
חדש
כמה עלה הדומיין והHOSTING? מה סך ההוצאות?
19:47 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
ALoN

שם:
אלון אברג'ל
ותיק
אלי, אני בדיוק ההייתי במצב הזה וההיית בטוח שאני פורש,
אני לא יכתוב עכשיו מגילה, אבל בגדול בסופו של דבר החחלטתי ככה:
הרי שתינו הסכמנו שחייבים איזה תעודה ביד, לא משנה מה, אפילו שתעבוד כעצמאי, אפילו שתהיה לא יודע מה.. חייבים מקצוע ביד כדי שאם יהיה לך יום קשהה בעסקים תוכל להיות בטוח לגבי הפרנסה הבסיסית שלך.
ואני חשבתי ככה:
במקום ללכת לאוניברסיטה הפתוחה ללמוד מנהל עסקים כמוך, ושזה חרא של דבר תסלח לי על הביטוי, גם יקח לי יותר הרבה זמן מאשר הזמן שאני יסיים כיתה י"ב, גם זה בלי בגרות וגם זה אוניברסיטה פתוחה שמעריכים את זה פחות, וגם זה עולה איזה 20 אלף לשנה לפחות שסתם חרם על הכסף,
במקום זה החלטתי להישאר ולהשקיע במגמה שאני נמצא - ואיתה עוד שנתיים אני יצא ב"ה עם בגרות + תעודה טכנולוגית של תוכניתן, שאם זה אני יכול כבר לעבוד בחברות הייטק בתור מתכנת, אומנם לא בתור מהנדס גדול אבל בתור מתכנת, גם ככה אני לא בונה על עבודה עם התעודה הזו אבל זה יותר טוב מאשר תואר שימרח לי על 3 שנים לפחות עם כל הקורסים, ההשלמות, בחינות וכו'.. וגם תואר במנהל עסקים לתואר ראשון לא נחשב הרבה ובטח שבאוניברסיטה הפתוחה ובלי בגרות..
אז לפי דעתי זה יחשב לי יותר הרבה התעודה הזו + תעודת בגרות עם 5 אנגלית ומטמטיקה, ועוד 15 מחשבים..
וגם אם כבר אתה רוצה לצאת ממעגל של לימודים וכמה שיותר מהר, אז להפך, בבית ספר עוד שנתיים אתה מסיים ובאוניברסיטה זה יכול לקחת הרבה יותר ... וגם קח בחשבון (מה שדן אמר לי שרציתי) שאתה תצטרך להשקיע לא פחות מ-45 שעות בשבוע בשביל לקחת 3 קורסים בערך ברבעון.. וזה לימוד עצמי וכו'..
ושלא נדבר על זה שיש לי יחידה בצבא שאני מתקבל אליה בלי בעיה עם התעודה הזאת של טכ"מ..

בכל מקרה כמו שאמרתי לך, כל צעד שתבחר, אני מאחל לך בהצלחה !
20:09 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק
@אלון - סליחה על הביטוי אבל אתה הורדת את הרמה של הדיון ע"י זה שהבאת דיבורים באוויר נטו.
או"פ נחשבת לאחת משמונה המוסדות היחידים בארץ שמורשים להעניק לך תואר אוניבסיטאי (שהוא הכי נחשב).
בכול מקרה - תסלח לי אבל תעודה של תכניתן + "בגרות טובה" זה הרבה פחות טוב ונחשב מתואר ראשון B.A. במיוחד שהערך של הבגרות ירד המון בשנים האחרונות.
אפרופו, בעוד שאתה תאלץ ללמוד עד גיל 25 כדי להשיג תואר B.A., בהנחה שאני אגמור את התואר שלי במהלך הצבא אני יוכל להתחיל תואר שני (שוב, במידה ואני ארצה בכך) מיד אחרי הצבא ואז יהיה לי תואר שני עד גיל 25.
אני לא מפחד מעבודה ואני אוהב ללמוד, אמא שלי היית בקורסים של או"פ, אני יודע במה זה כרוך ויש לי לא מעט ספרים שלהם בבית - אני רק מקווה שאני אתקבל למרות שאני יוצא מהמסגרת הבית-ספרית.
אלון, צבא זאת מסגרת שבסופו של דבר "קובעת" בשבילך ואם אתה רוצה להיות ג'ובניק בחירה שלך; אני יודע שאני רואה או להיות במודיעין (שזה גם ג'ובניק) או להיות קרבי.
(לא שולל גם מדריך קרב מגע, אם אני אשיג את ההמלצות המתאימות על אז)
20:23 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
Alon2

שם:
אלון גובקין
ותיק

"@אלון - סליחה על הביטוי אבל אתה הורדת את הרמה של הדיון ע"י זה שהבאת דיבורים באוויר נטו."

חחח כשקראתי את זה חשבתי שהתכוונת אלי.
21:18 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
dodif

שם:
דוד פרישטיק
ותיק
תשמע אלי,
לפי דעתי ההחלטה הזאת ספציפית מתאימה  רק לך.
רוב הילדים בעולם מכניסים את המידע לראש בצורת המורה-כיתה, וכנראה לך ספיציפית השיטה הזאת לא עובדת כמו שצריך.
בנוגע לבגרות, אני לא הכי בקיא בזה,אבל הבנתי שזה ממש יכול להרוס לך את העתיד בלי תעודה-וכדאי שתתחשב בזה.

בכל מקרה,אני מאחל לך בהצלחה בהמשך. ובטוח לגמרי שתצא בהצלחה במה שתמשיך לעשות. 
21:21 | 26/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
LiorM

שם:
ליאור ממן
חדש

אגב כולכם שחכתם נקודה חשובה-אם אתה רוצה לצאת עם בגרות ביד יש לך אקסטרני,ככה שתוכל ללמוד לבגרות ולעבוד במקביל.
חוץ מזה אין לי ממש מה להגיד לך, חוץ מזה שזאת החלטה שלך. אני אף פעם לא הייתי במצב כמו שלך.
בהצלחה אחי :)
העם איתך :D
09:30 | 27/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק

@ליאור - אני מבטיח לך שאף -אחד כאן לא שכח את האקסטרני, למעשה יש למעלה באתר פרסומת לתיכון ת"א. אבל אקסטרני זה עדיין ביה"ס.. פשוט בלי מגנים (שבכלל לא מגנים) וזה ללימודים נטו.
באופן כללי, אני החלטתי שלפחות בנתיים אני לא יעשה את הבגרות שלי. (יכול להיות שזה יישתנה בעתיד)
13:52 | 27/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
ALoN

שם:
אלון אברג'ל
ותיק
@אלון - סליחה על הביטוי אבל אתה הורדת את הרמה של הדיון ע"י זה שהבאת דיבורים באוויר נטו.
או"פ נחשבת לאחת משמונה המוסדות היחידים בארץ שמורשים להעניק לך תואר אוניבסיטאי (שהוא הכי נחשב).
בכול מקרה - תסלח לי אבל תעודה של תכניתן + "בגרות טובה" זה הרבה פחות טוב ונחשב מתואר ראשון B.A. במיוחד שהערך של הבגרות ירד המון בשנים האחרונות.
אפרופו, בעוד שאתה תאלץ ללמוד עד גיל 25 כדי להשיג תואר B.A., בהנחה שאני אגמור את התואר שלי במהלך הצבא אני יוכל להתחיל תואר שני (שוב, במידה ואני ארצה בכך) מיד אחרי הצבא ואז יהיה לי תואר שני עד גיל 25.
אני לא מפחד מעבודה ואני אוהב ללמוד, אמא שלי היית בקורסים של או"פ, אני יודע במה זה כרוך ויש לי לא מעט ספרים שלהם בבית - אני רק מקווה שאני אתקבל למרות שאני יוצא מהמסגרת הבית-ספרית.
אלון, צבא זאת מסגרת שבסופו של דבר "קובעת" בשבילך ואם אתה רוצה להיות ג'ובניק בחירה שלך; אני יודע שאני רואה או להיות במודיעין (שזה גם ג'ובניק) או להיות קרבי.
(לא שולל גם מדריך קרב מגע, אם אני אשיג את ההמלצות המתאימות על אז)

אז ככה, כניראה שלא הבנת אותי נכון..
אני ממש לא מתכוון ללכת ללמוד לתואר בגיל 25 או משהו כזה.. יש לי תכנונים אחרים לגמרי בגיל הזה...
אני גם מחפש לצאת כמה שיותר מהר ממסלול של מסגרת לימודית, לא משנה אם זה אוניברסיטה או בית ספר.. כי שתיהם תכלס לוקחים לך הרבה זמן רק שהם באים בגישה שונה..
אני הבנתי ממך שאתה רוצה כמה שיותר מהר לעבוד ולהתפתח ולצאת מהבית ספר, והתגובה שלי היתה שגם אני רוצה ככה ואני בחרתי ככה כי זה דרך יותר מהירה, לעשות תואר בתקופת הצבא  יהיה לך קשה מאוד אלא אם כן אתה תשתחרר כל יום לבית.. (אם לא אתה תהיה הרבה שעות בבסיס, תחזור לבית עייף, וכו'..)
ואני גם לא בונה על עבודה עם התעודה הזו, זה רק בגלל שצריכים משהו ביד ואני חושב שהדבר הזה מספיק לי לגמרי, ואם אני ירצה ללמוד מנהל עסקים כדי לדעת לנהל את העסק שלי יותר טוב אז אני יכול לעשות קורס של 3 חודשים ולהבין את כל העקרונות של זה מאשר ללכת לתואר וכל זה..
הרי שתינו לא בונים על עבודה עם התעודה הזו, אלא על עבודה עצאית, ואם כבר אתה רוצה רק איזה תעודה ביד בשביל להתפטר , אז לך על זה..
ואני לא מבין למה התכוונת "דיבורים באווויר נטו". . דווקא זה ממש אבל ממש לא באוויר, זה תכלס מה אתה יכול לעשות ובמיידי.

מקווה שהבנת את הנקודה שלי.
בבהצלחה  
15:00 | 27/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
tal dromi

שם:
טל דרומי
ותיק
אלי, בינינו הדוגמא הזאת של חבריך עזרה לך בטח לקבל את ההחלטה, לא ככה?
<>height="385" width="480">
15:33 | 27/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
noobay

שם:
אדר גרוף
ותיק

@ליאור - אני מבטיח לך שאף -אחד כאן לא שכח את האקסטרני, למעשה יש למעלה באתר פרסומת לתיכון ת"א. אבל אקסטרני זה עדיין ביה"ס.. פשוט בלי מגנים (שבכלל לא מגנים) וזה ללימודים נטו.
באופן כללי, אני החלטתי שלפחות בנתיים אני לא יעשה את הבגרות שלי. (יכול להיות שזה יישתנה בעתיד)

אז מה שלא מוצא-חן בעינייך זה הלימודים ולא מערכת החינוך כמערכת, וזה נוראי, תחשוב טוב על המהלך שאתה הולך לעשות עכשיו כי למעסיקים העתידיים שלך תצטרך להסביר שאתה לא בורח ממחוייבות, למרות שזה בדיוק מה שאתה עושה עכשיו, לא נוח לך כרגע ללמוד אז אתה עושה מה שבא לך?

ככה זה נראה מפה...
15:56 | 27/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק
@טל, שים לב לתאריך - וכן, אני ודן חברים טובים ואני מודה שיש שהרעיון הגיע ממנו.
noobay@ -אני לא בורח ממחוייבות, להפך אני נכנס לאחת הרבה יותר גדולה בגיל הרבה יותר צעיר מהמקובל. וגם אין לי בעיה עם מסגרת כי אני נכנס לכמה מסגרות שהן הרבה יותר "אינטנסיביות" מהבית ספר.

ותראה את התשובות שנתתי לניצן למעלה.
16:01 | 27/04/10 מסר אישי הודעה חדשה
idanz

שם:
עידן ציפריס
חדש

היי,
בימים האחרונים לא הגיבו בנושא הזה, אבל רציתי בכל זאת להגיב פה ולהגיד את מה שאני חושב.
בדרך כלל אני לא פעיל פה כל כך, לא מגיב וגם קורא רק לעיתים רחוקות, אבל הנושא הזה קפץ לי וקראתי את כל התגובות פה.
נתחיל בזה שהרוב פה אולי לא תומכים בהחלטה של אלי, אבל לפי מה שראיתי כמעט כולם מסכימים על כך ש"בית הספר לא מספיק טוב בשבילנו". אני רואה את זה כהתנשאות. וגרוע מזה - התנשאות בלי כל סיבה. הדוגמא הקלאסית היא הדעה של מתי מנקס, שלדעתי, גם אם תודו בזה וגם אם לא - היא פחות או יותר הדעה של רובכם (ואני מדגיש את רובכם, כי זה ממש לא כולכם לפי מה שראיתי): "לדעתי אנחנו קצת יותר גאונים מסתם ילדים". אז אדון מתי, תן לי להעמיד אותך מול המציאות (ויחד איתו את כל מי שחושב כמוהו) - נערים שנשרו מבי"ס הם ממש, אבל ממש לא גאונים יותר מילדים אחרים, אפילו אם הם יודעים PHP (אפילו...). הם בסך הכל אנשים שכנראה לא מסוגלים להתמודד עם המסגרת הפשוטה ביותר, ולדעתי גם לא יצליחו להתמודד עם מסגרות אחרות. בטח שהם לא נערים מפוצצים  "בתבונה וידע טכנולוגי" כמו שנאמר פה, וממש אין מה להתגאות בהם. ובנוסף הם גם מרשים לעצמם להתנשא ולהגיד שהם הרבה יותר חכמים מאחרים, והמורים והחברים בביה"ס לא מספיק טובים בשבילם. פשוט חוצפה.
אז אחרי שאמרתי מה אני חושב על התגובות שלכם פה, נחזור לאלי: לדעתי זאת טעות לעזוב את ביה"ס. אני לא כל כך הבנתי אם אתה בכיתה ט' או י', אבל בתור אחד שאוטוטו מסיים י"ב, אני יכול להגיד לך מנסיוני שבתיכון הכל משתנה. מבחינה חברתית - הכיתות מורכבות מתלמידים שלרובם מכנה משותף (אם זה הציונים, המגמות שבחרו וכו'), כך שיש הבדל עצום בין החטיבה לתיכון. בנוסף, אני חייב להסכים עם שחר שאמר שביה"ס מוביל אותך לתחומים שבלעדיו סביר להניח שלא היית מגיע אליהם. כמו שהוא גילה את כימיה, אני גיליתי את ערבית. בתקופת חט"ב הייתי בטוח (כמוך כנראה) שתכנות זה התחום שלי ואני הולך להתעסק עם מחשבים. כשבחרתי בתיכון להרחיב ערבית, הכל השתנה. אני כבר קרוב לשנה לא התעסקתי כל כך בתכנות ואני משקיע הרבה מאוד בערבית. המסקנה - אתה לא באמת יכול לשים את כל הביצים בסל אחד ולהגיד "זהו אני בחרתי את התחום שלי", ואפילו לעזוב את הבי"ס בשביל זה, שנותן לך את האפשרויות הנוספות.
חוץ מזה, לא לכולם תמיד מצליח ללכת נגד הזרם, והדגומאות של ביל גייטס והחברים זה אחד למיליון, ולא נראה לי ש-500 נפילים יקימו כל אחד חברת הייטק מצליחה, זאת המציאות. יש הרבה יותר שעשו את זה דרך ביה"ס. ומה זה בכלל להצליח? להקים עסק זה להצליח? במקרים מסויימים כן, אבל לדעתי גם בנאדם שהוא לא עצמאי יכול להצליח בגדול. קח את זה לתשומת לבך, ותמיד תזכור להיות מחובר לקרקע ולא לחשוב שאתה טוב מאחרים (כמו הרוב כאן), כי הכל יכול להתהפך.
17:13 | 07/05/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn

שם:
Nitsan Bin-Nun
ותיק
פורסם במקור על ידי idanz

היי,
בימים האחרונים לא הגיבו בנושא הזה, אבל רציתי בכל זאת להגיב פה ולהגיד את מה שאני חושב.
בדרך כלל אני לא פעיל פה כל כך, לא מגיב וגם קורא רק לעיתים רחוקות, אבל הנושא הזה קפץ לי וקראתי את כל התגובות פה.
נתחיל בזה שהרוב פה אולי לא תומכים בהחלטה של אלי, אבל לפי מה שראיתי כמעט כולם מסכימים על כך ש"בית הספר לא מספיק טוב בשבילנו". אני רואה את זה כהתנשאות. וגרוע מזה - התנשאות בלי כל סיבה. הדוגמא הקלאסית היא הדעה של מתי מנקס, שלדעתי, גם אם תודו בזה וגם אם לא - היא פחות או יותר הדעה של רובכם (ואני מדגיש את רובכם, כי זה ממש לא כולכם לפי מה שראיתי): "לדעתי אנחנו קצת יותר גאונים מסתם ילדים". אז אדון מתי, תן לי להעמיד אותך מול המציאות (ויחד איתו את כל מי שחושב כמוהו) - נערים שנשרו מבי"ס הם ממש, אבל ממש לא גאונים יותר מילדים אחרים, אפילו אם הם יודעים PHP (אפילו...). הם בסך הכל אנשים שכנראה לא מסוגלים להתמודד עם המסגרת הפשוטה ביותר, ולדעתי גם לא יצליחו להתמודד עם מסגרות אחרות. בטח שהם לא נערים מפוצצים  "בתבונה וידע טכנולוגי" כמו שנאמר פה, וממש אין מה להתגאות בהם. ובנוסף הם גם מרשים לעצמם להתנשא ולהגיד שהם הרבה יותר חכמים מאחרים, והמורים והחברים בביה"ס לא מספיק טובים בשבילם. פשוט חוצפה.
אז אחרי שאמרתי מה אני חושב על התגובות שלכם פה, נחזור לאלי: לדעתי זאת טעות לעזוב את ביה"ס. אני לא כל כך הבנתי אם אתה בכיתה ט' או י', אבל בתור אחד שאוטוטו מסיים י"ב, אני יכול להגיד לך מנסיוני שבתיכון הכל משתנה. מבחינה חברתית - הכיתות מורכבות מתלמידים שלרובם מכנה משותף (אם זה הציונים, המגמות שבחרו וכו'), כך שיש הבדל עצום בין החטיבה לתיכון. בנוסף, אני חייב להסכים עם שחר שאמר שביה"ס מוביל אותך לתחומים שבלעדיו סביר להניח שלא היית מגיע אליהם. כמו שהוא גילה את כימיה, אני גיליתי את ערבית. בתקופת חט"ב הייתי בטוח (כמוך כנראה) שתכנות זה התחום שלי ואני הולך להתעסק עם מחשבים. כשבחרתי בתיכון להרחיב ערבית, הכל השתנה. אני כבר קרוב לשנה לא התעסקתי כל כך בתכנות ואני משקיע הרבה מאוד בערבית. המסקנה - אתה לא באמת יכול לשים את כל הביצים בסל אחד ולהגיד "זהו אני בחרתי את התחום שלי", ואפילו לעזוב את הבי"ס בשביל זה, שנותן לך את האפשרויות הנוספות.
חוץ מזה, לא לכולם תמיד מצליח ללכת נגד הזרם, והדגומאות של ביל גייטס והחברים זה אחד למיליון, ולא נראה לי ש-500 נפילים יקימו כל אחד חברת הייטק מצליחה, זאת המציאות. יש הרבה יותר שעשו את זה דרך ביה"ס. ומה זה בכלל להצליח? להקים עסק זה להצליח? במקרים מסויימים כן, אבל לדעתי גם בנאדם שהוא לא עצמאי יכול להצליח בגדול. קח את זה לתשומת לבך, ותמיד תזכור להיות מחובר לקרקע ולא לחשוב שאתה טוב מאחרים (כמו הרוב כאן), כי הכל יכול להתהפך.

אני ב200 אחוז באותו ראש שלך...
אם כי אני חושב דווקא שהקטע הלימודי או הרשת החברתית שנוצרת (המכנה המשותף) לא חייב להיות בהכרח הכיתה...
אני חבר של אנשים בגילאים שונים במגמות שונות ממקומות שונים וגם לא מביה"ס

ואני עדין לא מוצא שום סיבה הגיונית לעזוב את ביה"ס מחלק מהסיבות שציינת ועוד הרבה אחרות....

עריכה
לא ציינתי אבל אני גם חושב שזאת פלספנות ורברבנות שאין כמוה ואני אישית חושב שאם אתם כלכך מפוצצים ידע טכנולוגי ומתוחכמים ומתמצאים - מה הבעיה שלכם לסיים 12 שנות לימוד? שהם מאוד מאוד פשוטות לאנשים כל כך חכמים....
17:59 | 07/05/10 מסר אישי הודעה חדשה
IdoTal

שם:
עידו טל
ותיק
עידן, לקחת את זה קצת קשה. אף אחד פה לא נגדך. אני לא חושב שאנשים פה חושבים ש"בית הספר לא מספיק טוב בשבילהם", זה אתה כתבת. אנשים פה מאמינים שהמסגרת הבית ספרית אינה אידיאלית בשבילהם, ואינה מנצלת את היכולות שלהם, אבל זה לא אומר שהם חושבים שהם מעל תלמידים בדרך כלשהי. לקחת את הציטוט של מתי כי הניסוח שלו היה הכי קיצוני, זה ממש לא חוכמה. עם כל הכבוד לך אתה זה שנשמע מתנשא בתגובה כזו.
18:05 | 07/05/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn

שם:
Nitsan Bin-Nun
ותיק
פורסם במקור על ידי IdoTal
עידן, לקחת את זה קצת קשה. אף אחד פה לא נגדך. אני לא חושב שאנשים פה חושבים ש"בית הספר לא מספיק טוב בשבילהם", זה אתה כתבת. אנשים פה מאמינים שהמסגרת הבית ספרית אינה אידיאלית בשבילהם, ואינה מנצלת את היכולות שלהם, אבל זה לא אומר שהם חושבים שהם מעל תלמידים בדרך כלשהי. לקחת את הציטוט של מתי כי הניסוח שלו היה הכי קיצוני, זה ממש לא חוכמה. עם כל הכבוד לך אתה זה שנשמע מתנשא בתגובה כזו.

תתפלא אבל דווקא כן קיימים כאן אנשים שהגיבו וחושבים ככה וזה לא בהכרח מתי או רק מתי....
ודווקא התגובה שלו לדעתי ממש לא מתנשאת הוא שפך את המצב האישי שלו לתוך הפורוום וזה דווקא מקובל והגיוני ומובן...

18:21 | 07/05/10 מסר אישי הודעה חדשה
ari.j

שם:
אריק וסרמן
חדש

עידן ציפריס היקר!
התגובה שלך בפורמים מאד עצבנה אותי!!! אין לך שום זכות לקרוא לאף אחד פה חוצפן או מתנשא אתה החוצפן היחידי כאן. כל אחד לוקח  החלטות בחיים ואם האנשים מחליטים לעזוב את בית הספר ואומרים שמערכת החינוך לא מתאימה להם זו זכותם המלאה . וכן הילדים פה קצת יותר חכמים ממה שאתה חושב וממה שאני רואה אתה גם חדש כאן אז אתה גם לא מכיר  את רובם . אני סיימתי בית ספר ותואר ראשון ואני יכול להגיד לך ששלוש שנים בתיכון זה היה מיותר לגמרי ואני מדגיש מיותר. אתה סך הכל בכיתה יב  ואין לך נסיון כה רב כמו שאתה חושב ויש גם הרבה טעיויות בדבריך הכיתות לא מורכבות מילדים שיש להם מכנה משותף(מגמה) ישנן גם כיתות מעורבבות . אני מציע לך להפסיק לדבר שטויות וללכת לשפוך את החוכמה שלך במקום אחר .אני שמח בשבילך שבחרתה ללמוד ערבית  ולא תיכנות וזו זכותך המלאה .
מתי לא התנשאה מעל אף אחד ולאלי יש את הדרך המיוחדת שלו להצליח. ואתה לא יכול לומר לאף אחד שהוא לא יהיה ביל גייטס הבא אתה לא קובע את העתיד של אף אחד . ותאמין לי  שהיו אנשים לפנייך שלא סיימו בית ספר והצליחו יותר ממה שאתה  הצלחתה בכל 18-19 שנות חייך והם באותו גיל כמוך.
מה שאני יכול הגיד לך זה רק דבר אחד אתה כתבתה הרבה שטויות  בלי שום מושג מה אתה כותב  ולקרוא לאנשים פה מתנשאים לא לך לכתוב  אתה יכול לחשוב כך אבל אין לך כל זכות לכתוב זאת בפורמים . ואם אתה חושב שכולם מתנשאים אז הקהילה הזו לא מתאימה לך  ואין לך שום מושג מה אתה מדבר ( אני מציע לך תתעסק במה שמעניין אותך ועזוב אותנו עם דברי החכמה שלך) . אף אחד לא אמר שהחברים והמורים לא מספיק טובים בשבילנו מה שניסינו לומר זה שהמערכת עצמה לא טובה ולא מתאימה.אבל בגלל שאתב יורה לכל כיוון בלי לחשוב רק בשביל להעליב אז זה מה שיצא לך  מאמר שאין בו שום  דברי חכמה או משהו ללמוד ממנו.
תודה רבה על תשומת לבך  ומקווה שפעם הבא  באמת תכתוב דברי חכמה ולא דברים של ...(תשלים בעצמך)

21:08 | 07/05/10 מסר אישי הודעה חדשה
idanz

שם:
עידן ציפריס
חדש
אריק,
אני אתייחס רק לדברים הענייניים שכתבת (ואין הרבה):
1.בסופו של דבר הוא יעשה מה שהוא רוצה (גם לא כל כך אכפת לי מה הוא יחליט, אני לא מכיר אותו), אני רק נותן את דעתי בעניין. זה מה שהוא ביקש לא?
2. אמרתי שיש פה חבר'ה מתנשאים לא בגלל שאני חושב שהם לא חכמים, אלא כי הם מכריזים פה שהם יותר חכמים מאחרים, וזה די עיצבן אותי שאיזה אחד שלא סיים בי"ס מרשה לעצמו להכריז שהוא כזה חכם, וגרוע מזה - שההנהלה עוד מעודדת את הקו חשיבה הזה.
3. מתי לא התנשא? טוב..
4. הקהילה באמת לא מתאימה לי...בגלל זה אני לא מתכוון להמשיך בדיון הזה...תקראו את מה שכתבתי ותחשבו עם עצמכם.
22:21 | 07/05/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn

שם:
Nitsan Bin-Nun
ותיק
פורסם במקור על ידי ari.j

עידן ציפריס היקר!
התגובה שלך בפורמים מאד עצבנה אותי!!! אין לך שום זכות לקרוא לאף אחד פה חוצפן או מתנשא אתה החוצפן היחידי כאן. כל אחד לוקח  החלטות בחיים ואם האנשים מחליטים לעזוב את בית הספר ואומרים שמערכת החינוך לא מתאימה להם זו זכותם המלאה . וכן הילדים פה קצת יותר חכמים ממה שאתה חושב וממה שאני רואה אתה גם חדש כאן אז אתה גם לא מכיר  את רובם . אני סיימתי בית ספר ותואר ראשון ואני יכול להגיד לך ששלוש שנים בתיכון זה היה מיותר לגמרי ואני מדגיש מיותר. אתה סך הכל בכיתה יב  ואין לך נסיון כה רב כמו שאתה חושב ויש גם הרבה טעיויות בדבריך הכיתות לא מורכבות מילדים שיש להם מכנה משותף(מגמה) ישנן גם כיתות מעורבבות . אני מציע לך להפסיק לדבר שטויות וללכת לשפוך את החוכמה שלך במקום אחר .אני שמח בשבילך שבחרתה ללמוד ערבית  ולא תיכנות וזו זכותך המלאה .
מתי לא התנשאה מעל אף אחד ולאלי יש את הדרך המיוחדת שלו להצליח. ואתה לא יכול לומר לאף אחד שהוא לא יהיה ביל גייטס הבא אתה לא קובע את העתיד של אף אחד . ותאמין לי  שהיו אנשים לפנייך שלא סיימו בית ספר והצליחו יותר ממה שאתה  הצלחתה בכל 18-19 שנות חייך והם באותו גיל כמוך.
מה שאני יכול הגיד לך זה רק דבר אחד אתה כתבתה הרבה שטויות  בלי שום מושג מה אתה כותב  ולקרוא לאנשים פה מתנשאים לא לך לכתוב  אתה יכול לחשוב כך אבל אין לך כל זכות לכתוב זאת בפורמים . ואם אתה חושב שכולם מתנשאים אז הקהילה הזו לא מתאימה לך  ואין לך שום מושג מה אתה מדבר ( אני מציע לך תתעסק במה שמעניין אותך ועזוב אותנו עם דברי החכמה שלך) . אף אחד לא אמר שהחברים והמורים לא מספיק טובים בשבילנו מה שניסינו לומר זה שהמערכת עצמה לא טובה ולא מתאימה.אבל בגלל שאתב יורה לכל כיוון בלי לחשוב רק בשביל להעליב אז זה מה שיצא לך  מאמר שאין בו שום  דברי חכמה או משהו ללמוד ממנו.
תודה רבה על תשומת לבך  ומקווה שפעם הבא  באמת תכתוב דברי חכמה ולא דברים של ...(תשלים בעצמך)

אם בא לך אני עכשיו מעביר שיעורים פרטיים לאחד שיש לו תואר... יפה כזה ונוצץ...
זה לא בהכרח מרמז על כלום ולפי התגובה שלך וואלה אתה לא נשמע כמו אחד שסיים תואר... תלמד להתבטא לפני שאתה קופץ לעשות תארים

ואני לא מצדיק את הגישה של עידן אבל אני חושב שיש צורך בקצת טאקט בתגובות ועם כל הכבוד לתואר שלך אני חושב שבודדים האנשים שאתה מדבר עליהם (ביל גייטס ושות')
22:52 | 07/05/10 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד

שם:
שניר דוד
ותיק
אתם רוצים להוריד את זה מפסים של ריב חזרה לפסים של ויכוח תרבותי?
עידן - אין לך שום זכות לדבר עלינו ככלל כי אתה לא מכיר אותנו. אתה לא יכול לקרוא לנו שחצנים, כי אתה לא יודע באיזה מצבים אנחנו.
אריק - תרגע. אז עשית תואר. בסדר. הגדרה של שחצנות היא ניסיון בכל הזדמנות להדגיש את עצמך מעל אחרים, ולא פעם אתה ממשיך ואומר שאתה בעל תואר. בכל הזדמנות שיש לך אתה אומר את זה. זה קצת שחצני. אם כי במידה מעט יותר נמוכה בגלל הקהילה שאנחנו נמצאים בה, שזה גם מקור גאווה.
ניצן - לפני שאתה מדבר על שחצנות, ועם כמה שאני אוהב אותך באמת, אתה רוצה לחזור ולבדוק את ההודעות הראשונות שלך פה בקהילה? נו באמת.

בקשר לעניין הבית ספר, כל הדיון מיותר לדעתי. תחזרו עוד 10 שנים כשכולנו נהיה חכמים יותר ועם יותר נסיון ומבט יותר מפוכח על הדברים. אז אני אהיה מוכן להשתתף בדיון כזה שכולו תחושות אישיות, כשכרגע ניסיון החיים של רובנו פה בנושא שואף ל0 כי עוד לא סיימנו את זה באמת.
23:13 | 07/05/10 מסר אישי הודעה חדשה
ItamarP

שם:
איתמר פרץ
ותיק
עידו- כמו שאמרו פה לפניי, אתה לא מכיר את הקהילה ושחצנות זאת לא אחת המילים שאפשר להשתמש בה כדי לתאר את החבר'ה פה
אריק- מצטער ידידי, תואר זה טוב ויפה, אבל לא הופך אותך למוצלח יותר מכל אחד אחר פה.

ושניר , אם כבר סטית מהדיון אני גם ארשה לעצמי - אתה מוזמן להעיף מבט בתגובות שלך להודעות הראשונות של ניצן...
23:55 | 07/05/10 מסר אישי הודעה חדשה
ofirk12

שם:
ofir kuberman
ותיק
חברה תסלחו לי שלא קראתי את כל התגובות אבל אני אשמח לומר משהו בנידון..
בחיים יש דברים שצריכים לעשות גם עם הם לא מועילים אני חושב כמוך שבית ספר קיום לא מועיל ולא מפתח יכולת לעתיד,אבל זה דבר שחייב לעבור היום בשביל לקבל יותר סיכוי הצלחה אחרי זה להביא משהו הבית. אני גם רוצה לעזוב הכל עכשיו וללמוד מלא שפות תיכנות יש לי רעיונות גדולים אבל אני לא יכול יש דברים שמונעים ממני. מה יקרה שתצתרך להתגייס לצבא? אני נילחמתי על מחשבים ולא קיבלתי מבחינתי אני לא הכי תורם כי אני עובד כמו חמור בצבא לא רואה בזה שום תרומה גדולה למראות שאני עובד הרבה. מצד שני אני גם חושב שכל אחד יכול לעשות את מה שאני עושה ושאני מתאים למחשבים,ושאני יכול לעשות דברים שלא כל אחד יכול לעשות. הצבא תוקע אותי כל העסקים וכל הדברים מוקפאים וזהשנים של עבודה שעשיתי אותה . זה קשה כי זה הקפיא לי הכל אבל אין מה לעשות אני חיי במדינה הזו אז צריך לתרום. תבין יותר קל  לזרוק הכל ולעשות מה שבא לך אבל היום צריך תעודת בגרות טובה בשביל להקל עליך יותר בחיים ולהראות שעשית משהו. עם הייה אפשר גם אני הייתי עוזב הכל ועושה מה שאני רוצה אבל יש דברים קודמים לפני זה.
תחשוב כמה זמן כבר נישאר לך ללמוד? ואז אחרי זה יש צבא שבו גם תצתרך להיות כרגע יש לך זמן להשקיע גם עם אתה בלימודים לפעמיים צריך לדעת לשלב דברים בכל מקרה בהצלחה בדרך שבה תבחר..
01:42 | 08/05/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn

שם:
Nitsan Bin-Nun
ותיק
פורסם במקור על ידי שניר דוד
אתם רוצים להוריד את זה מפסים של ריב חזרה לפסים של ויכוח תרבותי?
עידן - אין לך שום זכות לדבר עלינו ככלל כי אתה לא מכיר אותנו. אתה לא יכול לקרוא לנו שחצנים, כי אתה לא יודע באיזה מצבים אנחנו.
אריק - תרגע. אז עשית תואר. בסדר. הגדרה של שחצנות היא ניסיון בכל הזדמנות להדגיש את עצמך מעל אחרים, ולא פעם אתה ממשיך ואומר שאתה בעל תואר. בכל הזדמנות שיש לך אתה אומר את זה. זה קצת שחצני. אם כי במידה מעט יותר נמוכה בגלל הקהילה שאנחנו נמצאים בה, שזה גם מקור גאווה.
ניצן - לפני שאתה מדבר על שחצנות, ועם כמה שאני אוהב אותך באמת, אתה רוצה לחזור ולבדוק את ההודעות הראשונות שלך פה בקהילה? נו באמת.

בקשר לעניין הבית ספר, כל הדיון מיותר לדעתי. תחזרו עוד 10 שנים כשכולנו נהיה חכמים יותר ועם יותר נסיון ומבט יותר מפוכח על הדברים. אז אני אהיה מוכן להשתתף בדיון כזה שכולו תחושות אישיות, כשכרגע ניסיון החיים של רובנו פה בנושא שואף ל0 כי עוד לא סיימנו את זה באמת.

אני יגיד לך משהו יכול להיות שההודעות שלי בכלל שחצניותוואלה יש מצב שאתה צודק..

אבל אני יגיד לך עוד משהו

אני באמת, אבל באמת ובתמים, לא חושב שאני מיוחד או מתוחכם יותר מאחרים או יש לי מנת משכל יותר משל אחרים או מה שתרצה... אפילו הפסיכומטרי שלי מעיד על ההפוך (בכלל לא בשמיים..)

ואני לא חושב שאף אחד צריך לחשוב ככה רק בגלל שהוא חבר בקהילה הזאת (בסה"כ ההרשמה דיי חינמית) או בגלל שהוא חבר בקהילה אחרת או שהוא חבר בשתי קהילות ביחד...

ואני בכללי חושב שבשורה התחתונה - בצפר זה חשוב ומי שחושב שלא - זה בגלל שהוא חושב שהוא מעל רמת הביה"ס - וזאת טעות לחשוב ככה, במיוחד בגיל צעיר שאתה עדיין לא סיימת בי"ס ולא בדיוק יודע איפה אתה עומד בכלל....

בנוגע לדוחות מעבדה אם אתה באזור הרצליה כפס נתניה או משהו כזה תעשה לי טלפון ואני ישמח להביא לך אותם
03:04 | 08/05/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג

שם:
אלי רוטנברג
ותיק
חבר'ה בתור פותח הנושא אני דורש מכם לחזור לנימה תרבותית ולכווים של הדיון.
עידן - אם אתה חושב שאני סבור שאני יותר חכם מהילדים בבית-ספר שלי (או לצורך העניין, מכול הילדים שנמצאים בביה"ס) זכותכם.
אני לא יגיב על זה, אני לא יתווכח איתכם, פשוט בגלל שזה לא קשור לדיון.
אני כן יכול לצאת שניה מהבועה של הדיון ולהגיד לכם שלא, אני לא יותר חכם מה500,000 מיליון ילדים שיש במערכת החינוך ובפרט אלה הסובבים אותי.
למעשה? תכל'ס? עד כיתה ו' חשבו שאני לא יודע לקרוא (הוכחתי אחרת בהמשך השנים.. אבל זאת לא הנקודה), הביה"ס לא הראה שום נכונות להציע תגבור בנושא שאני אהבתי יחד עם קבוצה שלמה של ילדים בכיתה, הציונים שלי (כשאני מתאמץ מאוד) נעים בסביבות ה80, היכולת שלי לשבת בכיתה ולהקשיב שואפת ל0 ואני מבטיח לך שהרשימה עוד ארוכה...

להגיד שבגלל זה אני לא מוצלח ושאני לא יצליח? אני בטוח שאף אחד לא יעיד ככה.
להגיד שביה"ס זה המקום בשבילי למקסם את היכולות שלי? על זה הדיון פה.

אני חותם לך, שאם הבעיה שלך היא שאני (ולצורך העניין, כול אחד בקהילה פה) חושב שהוא יותר חכם מהילדים סביבו - אז זה לא נכון, אין לי מושג איך אתה מגדיר בן-אדם חכם ואני יכול להעיד על עצמי שכשאומרים לי שאני "גאון" או משהו בסיגנון התגובה האוטומטית שלי (ולא מתוך צינעה או בושה) היא שפשוט יש לי תחומי עניין שונים משל הילדים האחרים בני גילי. (מה שנכון מבחינה סטיסטית, על זה אין ויכוח)

אני לא אומר שזה רע, אני לא אומר שזה טוב - זה ככה.
(למעשה? לדעתי הרבה יותר טוב להיות ילד בעלי תחומי עניין רגילים; פשוט לצערי אני לא כזה..)

עידו ואריק
- אני מעריך אתכם ומסכים עם הרגש בתגובות שלכם, אבל אני באמת ובתמים חושב שאם תסתכלו על מה שכיוון אתכם כשכתבתם את התגובות לא היה תרימה לדיון, אלא הגנה על הקהילה, אני מבקש שזה לא יקרה שוב פשוט כי אין מה להגן על הקהילה, כול אחד הוא מה שהו והדיון פה הוא לא סביב אופי הקהילה.
ושוב, אני מעריך את הרגשות שכמו בכם כתוצאה מהתגובה של עידן, זה מראה על קשר שהוא מעבר לריגשי ואינטלקטואלי לקהילה - סוג הקשר שאני מחפש אצל אנשים :)

בכ"מ, עידן, אני רואה שיש לך ראש; אני אשמח אם תכתוב הודעה שתתרום לדיון ותתעלם מן ההודעות ש"צולבות" אותך.
23:30 | 08/05/10 מסר אישי הודעה חדשה
עמית הגבר גבר

שם:
עמית אלי
חדש
פורסם במקור על ידי IdoTal
אחד הדיונים החזקים פה בסטארטאפסידס. כבר מהתחלתו אני נמנע מלהגיב, נשברתי :)

אני חושב שכדאי שתעשה את מה שאתה מרגיש איתו טוב. זה נראה לי שאתה די משוכנע, ואתה בעל הרבה מוטיבציה. 
גם אני הייתי. אבל בכל זאת כשהגעתי לצומת הזאת, בהסתכלות לאחור הטעות שלי הייתה שלא פרשתי. הגעתי לכל מני הסכמות עם התיכון שלי שלבסוף לא הועילו לי ולא להם, כיוון שנשארתי באותו ראש שאתה נמצא בו עכשיו, עם אותן מחשבות. והיום יש סתם טעם של "מה אם הייתי עושה אחרת? אולי הייתי מספיק יותר דברים אם הייתי פורש?"

הסיבה העיקרית שנשארתי היא החברתית. זה בהחלט הועיל, יש לי אחלה חברים בבית ספר. בכל זאת, אני היום מאמין שאני יכול ליצור לעצמי מעגל חברתי גם ללא בית ספר, וכמו כן לשמר את המעגל שנוצר לי בתוך הבית ספר. אני משוכנע שגם אתה מסוגל. לכן אני תומך בך, אתם אדם אחראי ומאוד מוכשר, אין סיבה שלא תסתדר בלי המסגרת הזאת. כמו שדורון כתב, חשוב שתזכור להמשיך להתפתח, צור לעצמך מסגרת משלך וכו'.

היי אלי!, אני מסכים ב100% עם עדו.... תעשה מה שאתה מרגיש נכון  לעשות. אם היית שואל אותי מה לעשות.. הייתי עונה לך שכדאי לך לעשות לימודים....

תזכרו את המשפט------------->בגרות אפשר להשלים,ילדות לא!
02:05 | 18/05/10 מסר אישי הודעה חדשה