אלון גובקין
ותיק
|
פורום מוזיקה + חילוק פורום תכנות. יש לי שני הצעות:
-
לעשות פורום מוזיקה.
-
לחלק את פורום תכנות לטכנולוגיות, לדוגמא .NET ו PHP. הסיבה לכך היא שיש המון פעילות סביב נושאים אלו בפורום אחד, שגורמת לתשובות שגויות או לא מדוייקות מצד מתכנת שמתכנת בעיקר ב PHP לשאלה של .NET לדוגמא. עוד אפשרות, היא לחלק את הפורום לתכנות אפליקציות ווביות, ולתכנות אפליקציות שולחניות.
מה דעתכם?
|
ליעם שטיין
ותיק
|
פורום מוזיקה לדעתי זה רעיון די טוב!
אבל לגבי לחלק את פורום תכנות? אני לא חושב שזה יהיה טוב. זה לא שיש כל כך הרבה פעילות בפורום תכנות שצריך לחלק. גם תחשוב שחילוק יכול ליצור בלבול אם זה נושא שקשור לכמה דברים, או אם זה מישהו ממש מתחיל שבקושי יודע משהו.
אבל את הרעיון של פורום מוזיקה אהבתי P:
עריכה: עכשיו ראיתי את התגובה של noobay, ת'אמת שהוא די צודק בקשר לפורום מוזיקה.. עכשיו שאני חושב על זה שוב יכול להיות שזה באמת יותר מדי
|
אדר גרוף
ותיק
|
אולי שפשוט מתכנתי PHP לא יגיבו לשאלות על .NET?
זה לא שקשה לזהות אותן...
אנשים עושים את ההפרדה לבד ולחלק את הפורומים, במקרה הזה, זה לא "הפרד ומשול" זה סתם סיבוך מוזר ולא נחוץ.
בקשר לפורום מוזיקה, "פורום דיבורים" מתאים מאוד בדיוק לזה, ובנוסף אנחנו קהילה טכנולוגית, נחמד שהתחלנו להרחיב את נושאי העניין אבל "פורום מוזיקה" זה too much.
|
דניאל אוחיון
מנהל
|
פורסם במקור על ידי noobay |
זה לא שקשה לזהות אותן...
אנשים עושים את ההפרדה לבד ולחלק את הפורומים, במקרה הזה, זה לא "הפרד ומשול" זה סתם סיבוך מוזר ולא נחוץ.
בקשר לפורום מוזיקה, "פורום דיבורים" מתאים מאוד בדיוק לזה, ובנוסף אנחנו קהילה טכנולוגית, נחמד שהתחלנו להרחיב את נושאי העניין אבל "פורום מוזיקה" זה too much. |
זה הגבול הדק בין קהילה טכנולוגית לבין קהילה כללית, מקום שלא חושב שכדאי שנגיע אליו.
פורום דיבורים מיועד בידיוק לדברים האלו.
+1
|
אלון גובקין
ותיק
|
זה לא שקשה לזהות אותן...
בקשר לפורום מוזיקה, "פורום דיבורים" מתאים מאוד בדיוק לזה, ובנוסף אנחנו קהילה טכנולוגית, נחמד שהתחלנו להרחיב את נושאי העניין אבל "פורום מוזיקה" זה too much. |
אני מניח שכשאמרתי מוזיקה עלה לך לשמוע מוזיקה, וזה לא טכנולוגי מספיק כדי להיות בסטארטפסידס... אבל לא. מוזיקה יכולה להיות המון דברים: נגינה (היום רוב הנגינה היא על כלים חשמליים), מוזיקה אלקטרונית, MIDI, עריכת מוזיקה בתוכנה כמו Cubase, דיג'י, ויכול להיות אפילו מתמטיקה:
...שמחשבת את התדירות בהרץ של צליל מסויים בקלידים, שאח"כ אפשר לממש את הנוסחא הזו ב שפת תכנות כלשהי ולעשות ביפ XDD
כל זה מספיק טכנולוגי בשבילך?
|
אדר גרוף
ותיק
|
באמת אלון, אני מאוד מקווה שאתה צוחק...
בוא נפצל את פורום תכנות לגרפיקה, אודיו, תכנות ווב, ו .NET.
נראה לך ריאליסטי?
לא מספיק פורום תכנות למשתמש אחד, אולי שניים שמתעסקים באודיו בצורה תכנותית או טכנולוגית hardcore כזאת או אחרת?
|
שגב שילטון
מנהל
|
דבר ראשון , והכי חשוב - תודה רבה על ההצעה והתגובות - זה מראה שחשוב לכם!
הייתה תקופה בעבר שחילקנו את הפורומים לתתי נושאים - מספר אנשים דווקא אהבואבל נוצר בלבול גדול בקרב משתמשים חדשים וותיקים ש"לא ידעו" איפה לפתוח את ההודעה.
בעיקרון - אנחנו בעד לפתוח פורום בנושא כלשהו - כאשר רמת ההתעניינות בו גבוהה ויש פעילות גדולה בנושא. כמו שאתם יודעים אנחנו מאוד פתוחים בנושא זה (ראו את פתיחת פורום משחקים לאחר הדיונים בפורום).
בשלב הזה אני לא רואה סיבה חזקה לחלק את פורום תכנות לשני פורומים (אני לא פוסל בעתיד חלוקה כזאת)
ולגבי פורום מוזיקה - אני חושב שכרגע אפשר להשאיר את ההודעות בפורום דיבורים , ובעתיד במידה ותיהיה פעילות גדולה - לפתוח פורום ייעודי
|
שי בן משה
ותיק
|
שגב+
|
אלון גובקין
ותיק
|
באמת אלון, אני מאוד מקווה שאתה צוחק...
בוא נפצל את פורום תכנות לגרפיקה, אודיו, תכנות ווב, ו .NET.
נראה לך ריאליסטי?
לא מספיק פורום תכנות למשתמש אחד, אולי שניים שמתעסקים באודיו בצורה תכנותית או טכנולוגית hardcore כזאת או אחרת? |
כן סוג של XD
טוב, זאת היתה רק הצעה, שלא היתה מוצלחת במיוחד
|
שניר דוד
ותיק
|
שיעור קטן בשיווק, אם אתה יודע שיש לך 500 אורחים לאירוע ועליך לבחור בין אולם של 800 לבין אולם של 400, בוא תאילץ לוותר על 100 אנשים, אתה תבחר באולם של ה400. כי ככה אנשים יריבו בכדי להשיג כרטיסים, ולא אתה תריב עליהם שיבואו. האולם יראה מפוצץ וגדוש, יראה כאילו הצלחת ממש מעבר למצופה, וזאת כאשר בדיעבד באולם של ה800 היו מגיעים יותר אנשים, אבל הוא היה נראה ריק ומדולל יותר, היה נראה כמו כישלון.
עכשיו תמשיל את זה על פורומים ותבין למה הרעיון הזה לא משהוא.
אני לא רוצה להיכנס לזה פה, אבל יש מושג שנקרא דיפרנציאציה (בידול). שהוא אומר שכל חברה צריך לשאוף לדיפרנציאציה אופטימלית לתחום ההתמחות שלה באותה רמה. למשל בית חולים יתחלק ברמה הראשית שלו למחלקת גב, מחלקת עיניים, מחלקת אישפוז נמרץ, מחלקת סרטן.. ואם תרד רמה, במחלקת הסרטן תגלה שהיא מחולקת לסרטן דם, סרטן לב, סרטן ריאות.. ואם תכנס לסרטן דם, תראה שהיא מחולקת לקטגוריות שונות של סרטן דם. אבל עדיין, לכל רמה הדיפרנציאציה שלה, וברמה העליונה של סטארטאפסידס, הדיפרנציאציה הנוכחית היא ככל הנראה אופטימלית, יש לך פורום תכנות, פורום דיבורים, פורום עיצוב.. אבל אם תיכנס לפורום תכנות תגלה שיש שם C# וPHP וגם C++ וכו' וכו'.
וואו עשיתי לעצמי כאב ראש. אסור לי לכתוב כל כך הרבה כל כך מאוחר..
|
אדר גרוף
ותיק
|
שניר, אני לא בטוח מה לקחת מוקדם יותר היום, אבל אני מסכים איתך בכל מאת האחוזים.
|
שגב שילטון
מנהל
|
שניר, סחטיין על התגובה.. אחת התגובות ברמה הגבוהה ביותר שראיתי השבוע
|
אלון אברג'ל
ותיק
|
אממ עוד מעט תבקשו מוד CS חח..
לפי דעתי זה מיותר כרגע בגללל חוסר פעילות בפורומים הללו..
במצב שיש 6-7 אשכולות חדשים ביום לפחות בפורומים האלה , יש על מה לדבר, אבל לא פחות..
אחרת הפורומים יהיו ריקים..
|
נאור אלקובי
ותיק
|
אני חושב שלחלק את הפורום הוא לא רעיון טוב,
אבל.. אם זה עושה ממש בלאגן בפורום (לא שראיתי שזה עושה בלאגן גדול) אפשר פשוט לתת אפשרות של תיוג (PHP\ASP.NET וכ'ו)
למרות שאני לא רואה בזה צורך ..
ובהתחלה חשבתי שהרעיון של פורום מוזיקה טוב, אבל החברים שכנעו שלא (:
|