שלום ‏אורח!
דוא"ל:  סיסמא:  
זכור אותי   |   שכחת סיסמה?   |   להרשמה בחינם עכשיו!
« חזור להפורום הטכנולוגי סה"כ 11 תגובות על פני 1 עמודים
amibb
עמי בן בסט
מנהל
כמה מילים על STREAM08.
רצינו לספר לכם כמה מילים על "STREAM" – הכנס הטכנולוגי שהיינו בו ביוון וחזרנו אתמול. סטרים היה בעצם "אי כנס", או באנגלית: Un-Conference. זו הזדמנות להגיד כמה מילים על האירועים המוזרים הללו.

בכנסים מן הסוג הזה אין בעצם סדר יום ואין תוכן ידוע מראש. התוכן של הכנס נוצר על ידי משתתפיו , בדיוק כמו חלק גדול מהתכנים ברשת האינטרנט שהם מה שנהוג לכנות UGC או:User Generated Content.

האי-כנס הראשון בעולם התקיים לפני מספר שנים על ידי טים או'ריילי מו"ל של ספרי מחשב ואיש אינטרנט ידוע שהכניס חידושים רבים לרשת. או'ריילי הזמין כ-200 אנשי מחשבים ואינטרנט מובהקים מתחומים שונים בתחומי הטכנולויה והאינטרנט, רבים מהם גיקים ואנשי מקצוע ידועים בתחומם.

הוא קרא להתכנסות מחנה פו - Foo camp (ר"ת באנגלית של "החברים של או'ריילי"). כל האנשים שהגיעו לשם - מפתחים, יזמים, בעלי חברות, יושבי ראש, סופרים ועיתונאי אינטרנט – נתבקשו להביא עימם ציוד ליומיים, כולל שקי שינה, משחקים, כלי נגינה, וכל מיני גאדג'טס שבא להם.

למחנה לא היה בו סדר יום ידוע מראש. באחד החדרים הוצב לוח גדול שבו שורטטה טבלה גדולה ומשובצת. כל אדם שרצה בכך, רשם במשבצת המתאימה נושא, עליו בא לו להרצות, או סתם לשוחח עם אנשים אחרים. המשתתפים הביטו בלוחות ובחרו להיכן ללכת. הבחירה לא הייתה קלה. המרצים התחרו על המאזינים בעזרת כל מיני נושאים מוזרים והזויים והתוצאה הייתה שבמשך יומיים אנשים נעו ממקום למקום, מאזינים, מתווכחים ומשמיעים. והיה חופש. אף אחד לא היה שם כדי לנזוף בהם להיכנס לחדר הרצאות בזמן, להישאר או לצאת ממנו. 

תמונה: הלוח בSTREAM08

במקביל היו גם אירועים מדליקים. היו אלה שנצלו את האווירה שהתפתחה במקום כדי לנגן, לשחק שח, להעיף עפיפונים, או סתם להריץ סרטי וידיאו מדליקים.

מאז התפתח הרעיון ולא-כנסים טכנולוגים נערכים כיום בכל העולם. "סטרים" היה משהו דומה. ההפתעה הכי משמחת בכנס הייתה השתתפותו של טים אור'יילי.

תמונה: טים אור'יילי בSTREAM08

חוץ מזה היו גם דברים מגניבים וגם אירועים שבהם שגב ואני נטלנו חלק. בימים הקרובים ננסה להביא לכם משהו מסטרים. 

תמונה: חלק מפינת המשחקים בSTREAM08. אגב, הבחורה עם הגיטרה היא האחראית על XBOX מטעם מיקרוסופט...

14:07 | 06/10/08 מסר אישי הודעה חדשה
giladsh
גלעד שוטלנד
ותיק
אולי תעשו מין כנס כזה לSUS?
כולם יבואו,שעה ככה אנשים יסתובבו ישחקו אנאערף ידברו ואז הם יראו בלוח רשימות הרצאות או שיחות או פאנלים שאנשים עושים (כל דבר בפינה אחרת באולם),והם יבחרו מה שמעניין אותם :)

14:14 | 06/10/08 מסר אישי הודעה חדשה
MatanCro
מתן קרו
ותיק
נחמד ..
אולי תעשו כזה באמת בSUS ?
XD
14:56 | 06/10/08 מסר אישי הודעה חדשה
ghefen
אנגלינו אנגלינו
ותיק

אני גם בעד לעשות כזה בSUS
אולי בחנוכה?
כי לוקח זמן לארגן כזה דבר

פורסם במקור על ידי En3rgy   צפה בהודעה
נחמד ..
XD
15:11 | 06/10/08 מסר אישי הודעה חדשה
ghefen
אנגלינו אנגלינו
ותיק

אולי בחנוכה?

נחמד ..
XD
15:11 | 06/10/08 מסר אישי הודעה חדשה
shanigan
shani gan
ותיק

גם אני בעד...

פורסם במקור על ידי ghefen   צפה בהודעה

אולי בחנוכה?

נחמד ..
XD
17:11 | 06/10/08 מסר אישי הודעה חדשה
dodif
דוד פרישטיק
ותיק

מגניב,אהבתי את הרעיון של החופשיות הזאת, זה נותן כזה הרגשה יצירתית.
ובאמת יהיה נחמד לעשות חיקוי דומה לSUS ....

19:00 | 06/10/08 מסר אישי הודעה חדשה
tal dromi
טל דרומי
ותיק
נחמד,ראיתי שהרבה מאוד מהאנשים שהיו שם היו מישראל.
אגב, Foo מציין גם משתנה מטה־תחבירי (MEETAsyntactic variable)זאת אומרת שהוא שם הניתן לדבר כלשהו שדנים בו, או לקבוצה של דברים, אשר מובן וידוע למתכנתים וחובבי מחשבים.  : )
21:10 | 06/10/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
יאללה, חול המועד סוכות, החדר הקבוע שלנו חדר 404 משעה 9 בבוקר עד 11 בלילה (אם האוניברסיטה עדיין פתוחה).. תאריך מדויק וארגון עליכם שגב ועמי.....

21:14 | 06/10/08 מסר אישי הודעה חדשה
גיל ברגר
גיל ברגר
ותיק
חול המועד סוכות ואני לא מגיע XD
16:15 | 07/10/08 מסר אישי הודעה חדשה
Qo0g[L]e
אוראל אלימלך
ותיק
יש גראג'
17:13 | 07/10/08 מסר אישי הודעה חדשה
sapir e
ספיר אלבז
חדש
אני לא מאמינה- תגובה ראשונה :)
תגידו.. אז מה נסגר בסוף? יצא הרעיון? נסגר משהו?
21:47 | 23/10/08 מסר אישי הודעה חדשה