שלום ‏אורח!
דוא"ל:  סיסמא:  
זכור אותי   |   שכחת סיסמה?   |   להרשמה בחינם עכשיו!
« חזור להפורום הטכנולוגי סה"כ 36 תגובות על פני 1 עמודים
tal dromi
טל דרומי
ותיק
בעקבות המשבר -מבול של סטארטאפים?.
משבר חזק פוקד את העולם,עשרות אלפים,(אם לא מאות) מפוטרים מחברות ההייטק,

אז מה דעתכם,יכול להיות שחודשים הקרובים,בעקבות המשבר נראה מבול של סטארטאפים כמו פטריות אחרי הגשם; 2 - 3 חברים שפוטרו מהעבודה ובשהקעה קטנה והרבה זמן חופשי חדש, יקימו סטארטאפ חדש?

יש מצב? או שזה סתם תהייה.   : -)
20:31 | 06/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
זה תהייה של אדם שלא מבין מהי מהות המשבר הכלכלי. לא רק שלא יקומו סטארטאפים, כמעט כל הסטארטאפים הלא מבוססים שיש עכשיו יפשטו את הרגל (אם עדיין לא פשטו) וייסגרו.
מה גם שלבנקים אין כסף והם לא ייתנו הלוואות לסטארטאפים בחיים. הם ילוו לענקים שאותם חשוב להשאיר בחיים וגם לעסקים בינוניים אבל זה רק כי הממשלות ברוב המדינות מכריחות אותם, מן הסתם, לסטארטאפים אין סיכוי לקבל כסף. לא מהבנקים ובטח שלא ממשקיעים.
הולכת להיות תקופת יובש מבחינת סטארטאפים.
20:39 | 06/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
dodif
דוד פרישטיק
ותיק

אומרים שדווקא מהמצבים הקשים יוצאות ההצלחות-אבל לא יודע,אולי זה רק בתיאוריה...

אבל למרות שאפשר לנצל את התקופה ללא-מעט רעיונות.

21:31 | 06/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
חצי מהעולם מפוטר! והחצי שלא, קיצצו לו את האמ-אמא של המשכורות.
אין כסף בבורסה, חברות ענק נופלות, ריביות יורדות, בנקים נופלים....
אין סיכוי שמישהוא יקים סטארטאפ, אין לאף אחד כסף לזה, אף אחד לא ישקיע בזה ואף אחד לא יקנה סטארטאפ.
אבל נניח רק נניח שיש לך כסף שהקרצת אני לא יודע מאיפה לסטארטאפ, אתה חושב שלמישהוא בעולם באמת יש כסף למותרות של סטארטאפ? אתה חושב שלחברה X באמת הכרחי עכשיו לקנות סטארטאפ כשהיא בקושי מחזיקה את עצמה ואת העובדים שלה על הרגליים?
בחיית אנשים, לכו תעשו שיעורים בכלכלה בסיסית...
21:38 | 06/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
ItamarP
איתמר פרץ
ותיק
קראתי לא מזמן כתבה על השילוב של סטארטאפים חדשים והמשבר הכלכלי
לפי הכתבה,זה הזמן הטוב ביותר לסטארטאפ
אני מקווה למצוא אותה , במידה וכן , אני בטוח אפרסם פה כתובת

לילה טוב ושבוע טוב לכולם D:
21:43 | 06/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
dodif
דוד פרישטיק
ותיק
פורסם במקור על ידי שניר דוד   צפה בהודעה
חצי מהעולם מפוטר! והחצי שלא, קיצצו לו את האמ-אמא של המשכורות.
אין כסף בבורסה, חברות ענק נופלות, ריביות יורדות, בנקים נופלים....
אין סיכוי שמישהוא יקים סטארטאפ, אין לאף אחד כסף לזה, אף אחד לא ישקיע בזה ואף אחד לא יקנה סטארטאפ.
אבל נניח רק נניח שיש לך כסף שהקרצת אני לא יודע מאיפה לסטארטאפ, אתה חושב שלמישהוא בעולם באמת יש כסף למותרות של סטארטאפ? אתה חושב שלחברה X באמת הכרחי עכשיו לקנות סטארטאפ כשהיא בקושי מחזיקה את עצמה ואת העובדים שלה על הרגליים?
בחיית אנשים, לכו תעשו שיעורים בכלכלה בסיסית...
דווקא להפך שניר,אם חברות הסטראטאפ יפנו לכלל הציבור וייחשבו על רעיון שמוריד או מקצץ משהו בהוצאות הכלליות-זה יעבוד כמו טיל.
21:50 | 06/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
אה כן, סטארטאפ שעושה עצים שגודל עליהם כסף.
אתה לא מבין מה אני אומר בכלל, גם אם יש לך רעיון המאה, אתה בחיים לא תוכל להשיג מימון כדי להרים סטארטאפ כזה משום מקום. רק אם אתה בעצמך בן אדם מאוד עשיר שמחזיק באמתחתו כמה עשרות מיליוני דולרים כדי לממן לעצמו את הסטארטאפ.
חוץ מזה, שום משקיע לא ישקיע בך כי כל קרנות ההון סיכון נמחקות פשוט בשלב של משבר ולפחות עד 2010, ומן הסתם בנקים לא יתנו לך הלוואות.
21:53 | 06/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
tal dromi
טל דרומי
ותיק
זה תהייה של אדם שלא מבין מהי מהות המשבר הכלכלי. לא רק שלא יקומו סטארטאפים, כמעט כל הסטארטאפים הלא מבוססים שיש עכשיו יפשטו את הרגל (אם עדיין לא פשטו) וייסגרו.
מה גם שלבנקים אין כסף והם לא ייתנו הלוואות לסטארטאפים בחיים. הם ילוו לענקים שאותם חשוב להשאיר בחיים וגם לעסקים בינוניים אבל זה רק כי הממשלות ברוב המדינות מכריחות אותם, מן הסתם, לסטארטאפים אין סיכוי לקבל כסף. לא מהבנקים ובטח שלא ממשקיעים.
וזה תהייה של אדם שלא מבין מהי מהות של סטארטאפ.
כמה כבר עלה להקים את "המדריך של ג'רי לרשת"?
מה כבר צריך,שלושה יזמים שלא מרווחים כסף עם הרבה זמן שרת שעולה 5000 שקל, וזהו.
(אבל מה שמעניין באמת זה איך תוכל לדחוף קוד פתוח לשיחה הזאת,,  D:  )
ואם אתה רוצה להתווכח איתי מי מבין יותר טוב את המשבר אתה מוזמן, כי תמיד נחמד להתווכח איתך.
21:55 | 06/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
אני לא מחשיב אתרי אינטרנט כסטארטאפים.... כלומר בלוגים ואתרים רגילים. אתרי כמו פייסבוק ושות' הם סטארטאפים.
אתה יודע מה עלות חיים של סטארטאפ? עלות מינימלית כדי שישרוד? ועשו מחקר, העלות היא 7.5 מיליון דולר. אם אין לך סכום השקעה מינמלית כזו, יש סיכוי של 95% שהסטארטאפ שלך יקרוס.
תאמין לי, אני לומד כלכלה ואת כל השיט הזה. אני מבין איך זה עובד. אחרי קריסה כלכלית סטארטאפים רק קורסים, לא קמים. יש את זמן התחייה שיהיה עוד כשלוש שנים. המיתון ירד ואז כבר לא תהיה תחרות בסטארטאפים כמעט, ואז השוק יתאושש וסטארטאפים יקומו כמו זבל בכמויות מטורפות. (יש לקוות שלא מטורפות מדי, אף אחד לא רוצה עוד משבר דוט.קום).
כרגע, בטווח של עד שלוש שנים, סטארטאפים רק ימותו. מעטים יישרדו ואולי אחדים אבל ממש נדירים יעשו אקזיט, וזה רק על ידי חברות מהמזרח הרחוק שם המשבר לא היכה בעוצמה כל כך אדירה.
22:01 | 06/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
ליכלכת טל.. ציפיתי פה לוויכוח נחמד (:
אין לך תשובה?
22:00 | 07/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
tal dromi
טל דרומי
ותיק
ליכלכת טל.. ציפיתי פה לוויכוח נחמד (:
אין לך תשובה?
שניה,
מה שאתה אומר בעצם,זה שאי אפשר להקים סטארטאפ מצליח ללא 7.5 מיליון שקל?
אני לא חושב,
חלק מעשרות אלפי המפטורים ינצל את הזמן להקמת סטארטאפים קטנים,שעם הזמן יגדלו...
22:30 | 07/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
יפתחו סטארטאפ? מאיזה כסף? האנשים האלו מפוטרים!
אתה לא מבין שזה לא משחק? אנשים אמיתיים צריכים להחזיק משפחה, בית, את עצמם!
תחשוב שבן אדם פתח סטארטאפ גם אם זה קיצוני והוא לבד עובד, הוא צריך מאיפשהוא לאכול, שיהיה לו איזה משכורת מינימום לאוכל ובית, אבל מצד שני הוא צריך כסף גם לעסק וכל מה שכרוך בזה. עסק סטארטאפ של אדם אחד עלול לעלות לו יותר מ10,000 שקל בחודש לפחות. מאיפה הכסף?
עזוב את זה, נגיד שאתה שוכר מתכנת, אתה יודע מה שכר של מתכנת? 18,000 שקל ברוטו מינימום. ואם הוא מתכנת חרא בלי ניסיון אז 16,000 שקל.
ואז שיש לך מתכנת אתה צריך משרד, תיאומי פיתוח לא?
נגיד שאתם קבוצה של 3 אנשים. 2 מתכנתים שריחמו עליך כי וואלה אתה בא להם טוב, הם לוקחים 15,000 שקל כל אחד (אין דברים כאלו במציאות) ואתה חי על פת לחם ומשקיע את כל הכסף שאתה מגרד רק לסטארטאפ, זה עוד 15,000 שקל בשביל ציוד והכל.
אתה בסטארטאפ של רבאק, 3 אנשים וצריך להוציא כל חודש 45,000 שקל לפחות! נראה לך שמישהוא מהמפוטרים יפתח סטארטאפ? המפוטרים הם בעלי משפחות! זה לא ריאלי! אין לילדים שלהם בקושי אוכל לבית ספר עכשיו. אז אתה מדבר איתי על סטארטאפ.
ועוד לא התחלתי לדבר בכלל על המצב בשוק. טל, אני לא יודע אם אתה מבין מה זה משבר כלכלי. אנשים מפוטרים, יש פחות כסף בשוק. המון אנשים שומרים טוב טוב על הכסף שלהם על כל אגורה ולא מוציאים שקל. אז גם אם מישהוא בא מהבית עם כמה מיליונים לסטארטאפ, מי בדיוק יצרוך את זה? אף אחד היום לא מוציא שקל לדברים לא הכרחיים. מי יצרוך סטארטאפ שהוא למותרות?

23:39 | 07/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar
שחר גבירץ
מנהל
שניר, אני חייב להגיד שלפחות בהיבט של שכר למתכנתים...
השכר שאותו מתכנתים מקבלים כיום כשהם מחפשים עבודה ירד בצורה דראסטית לפי חברות ההשמה.
07:47 | 08/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
זה ברור.. השכר בכל המשק יורד... אבל זה הכל יחסי אז זה לא משנה.
השכר יורד ב10% אז גם מדד המחירים למוצרי בסיס לצרכן יורד גם ב10%.
אז זה לא משנה במאומה את הטענה שלי.
16:09 | 08/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
Tomersh
תומר שטיין
ותיק
שניר, יש לי הרגשה שדווקא פה יש טעות חמורה.
אני מניח שכיום, אתה יכול ב-20,000 ש"ח, להביא לפיתוח וייצור מוצר בסין למשל.
לדעתי, בסכומים התחלתיים של 20,000, אתה יכול לעשות מספיק כסף, ולהמשיך הלאה.
מה שטל אומר נכון בהחלט. דווקא בגלל שכל כך הרבה מפוטרים, יהיה זמן.
מה הבעייה ש-3 מתכנתים ואיש מכירות לצורך העניין, שעבדו ביחד, יתיישבו באיזה מקום, ויתחילו לפתח ולשווק בעצמם?!
16:51 | 08/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
ואיי מה אני צריך לחזור על זה כל פעם?
כן. בוא תארגן 3 מתכנתים ואיש מכירות ש"יעבדו" ביחד. אני נותן להם חודש לעבור לגור ברחוב וחודשיים למות ברעב.
איך עם 20,000 שקל אתה רוצה לפתוח סטארטאפ? מה אתה רציני עכשיו? או שפשוט קראת את התגובה הראשונה וישר רשמת תגובה בלי לחשוב?
16:54 | 08/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
Tomersh
תומר שטיין
ותיק
להפתעתך כנראה, קראתי כל תגובה באשכול.
תירגע
17:20 | 08/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
אה קראת את כל התגובות? כי התגובה הקודמת שלך מראה אחרת.
הוויכוח הזה לא מוביל לשום מקום... אני את הידע שלי מבסס על לימודי כלכלה ברמה גבוהה... אתם אני מניח שלא.
18:07 | 08/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
חיים1
חיים יוחטר
ותיק
אני מסכים עם שניר...
משבר כלכלי זה משבר ולא סתם קראו לו ככה ובזמן של משבר אני מאוד בספק אם יש סיכוי שיקומו סטארטאפים

18:58 | 08/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
tal dromi
טל דרומי
ותיק
אה קראת את כל התגובות? כי התגובה הקודמת שלך מראה אחרת.
הוויכוח הזה לא מוביל לשום מקום... אני את הידע שלי מבסס על לימודי כלכלה ברמה גבוהה... אתם אני מניח שלא.
רמה גבוהה?
אני חושב שלא ממש הבנת,
שלושה אנשים יושבים בבית פים,פם פה.
אחד אמר:"משעמם לי אין עבודה,כל היום מול המחשב".
שני אמר:"נכון לא מצליחים להתקבל לעבודה בתור מתכנתים,צריך לעשות משהו"
שלישי אמר:"אז נלך על זה?"
רביעי אמר:"יאללה,"
והנה עוד סטארטאפ נולד.
אתה רואה שזה אפשרי?
22:01 | 08/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
Rotem
רתם מלקינסון
ותיק
לכל מטבע יש שני צדדים.
מצד אחד, כמו ששניר אומר יש חוסר בתקציב גם לצרכן וגם ליצרן. מה שיוצר בעיות בפירסום ובהכנה ובכל מה שנאמר כאן כבר.
אבל מצד שני, כמות הזמן שיש למובטלים היא מופרזת וכך גם יכולים לצוץ רעיונות וזמן לפתח אותם. אז כן, יכול להיות שאנשים יפתחו איזה משהו אבל לא יפרסמו עד תום המשבר (מה שיהיה טיפשי מאוד לטעמי), אבל בהחלט יהיו סטארטאפים.
כל מה שכתוב כאן, הינו דעתי בלבד. אינני לומד כלכלה בבית הספר.
22:11 | 08/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
טל, מה שאתה לא מבין זה שאתה מייצר לעצמך פנטזיה אוטופית לא הגיונית.
האנשים האלו שפוטרו, למזלם עכשיו מקבלים דמי אבטלה. וזה מספק להם את האוכל הביתה. ברגע שהם יקימו סטארטאפ הם עצמאים. לא יקבלו דמי אבטלה ולא הבטחת הכנסה ולא ביטוח לאומי ולא כלום. להפך, הם יצטרכו להתחיל לשלם לכל מיני רשויות מיסים בשביל העסק הקטן שלהם.
אתה חושב שבאמת יש 4 אנשים שיבואו ויקימו סטארטאפ על כלום?
"אין לי עבודה באסה"
"לפחות יש לי דמי אבטלה זה נותן לי לחם להאכיל בו את 2 הילדים שלי"
"כן גם אצלי.. הסכום הזה בקושי מחזיק אותי, מצטמצמים אבל העיקר שאנחנו לא גוועים ברעב"
(ועכשיו מגיע החלק שלך לפי הסיפור שלך:)
"היי! אולי נקים סטארטאפ! כן, כן! נוותר על הדמי אבטלה שלנו, נוציא אלפי שקלים בהשקעה בסיסית לעסק ונעבוד בלי תשלום!"
"כן! אנחנו והילדים שלנו לא רק שלא נאכל גם נאבד את הדירה וניזרק לרחוב!"
"למי אכפת? נקים סטארטאפ!!!"
"יששש!!!"

נו באמת... זה לא כמה ילדים מסטארטאפסידס שמשחקים בנדמה לי ורצינו לעשות סטארטאפ לכיף בחינם כי במילא ההורים שלנו ממנים אותנו. צא מהסרט.
קוראים לזה משבר כלכלי כי הוא משבר. ולא כי זה פתח אדיר להזדמנויות. קצת הגיון.
22:32 | 08/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
DanielO
דניאל אוחיון
מנהל
טל, מה שאתה לא מבין זה שאתה מייצר לעצמך פנטזיה אוטופית לא הגיונית.
האנשים האלו שפוטרו, למזלם עכשיו מקבלים דמי אבטלה. וזה מספק להם את האוכל הביתה. ברגע שהם יקימו סטארטאפ הם עצמאים. לא יקבלו דמי אבטלה ולא הבטחת הכנסה ולא ביטוח לאומי ולא כלום. להפך, הם יצטרכו להתחיל לשלם לכל מיני רשויות מיסים בשביל העסק הקטן שלהם.
אתה חושב שבאמת יש 4 אנשים שיבואו ויקימו סטארטאפ על כלום?
"אין לי עבודה באסה"
"לפחות יש לי דמי אבטלה זה נותן לי לחם להאכיל בו את 2 הילדים שלי"
"כן גם אצלי.. הסכום הזה בקושי מחזיק אותי, מצטמצמים אבל העיקר שאנחנו לא גוועים ברעב"
(ועכשיו מגיע החלק שלך לפי הסיפור שלך:)
"היי! אולי נקים סטארטאפ! כן, כן! נוותר על הדמי אבטלה שלנו, נוציא אלפי שקלים בהשקעה בסיסית לעסק ונעבוד בלי תשלום!"
"כן! אנחנו והילדים שלנו לא רק שלא נאכל גם נאבד את הדירה וניזרק לרחוב!"
"למי אכפת? נקים סטארטאפ!!!"
"יששש!!!"

נו באמת... זה לא כמה ילדים מסטארטאפסידס שמשחקים בנדמה לי ורצינו לעשות סטארטאפ לכיף בחינם כי במילא ההורים שלנו ממנים אותנו. צא מהסרט.
קוראים לזה משבר כלכלי כי הוא משבר. ולא כי זה פתח אדיר להזדמנויות. קצת הגיון.

עושה רושם שניר דווקא שלמעלה מ40 סטארטאפים חדשים ( שהוקמו בחודש האחרון ) הולכים לפי "הפנטזיה שהוא מייצר לעצמו".
http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3165686,00.html

ואני דווקא חושב שזה ה-זמן שיגיעו סטארט-אפים שיעסקו מה שנקרא בקנייה חכמה ( על מנת לחסוך כסף ) .
לדוגמאת צ'יזום שמוזכרת בכתבה.

נכון זו תקופה קשה וכמעט בלתי אפשרית לסטארטאפים מבחינת המשאבים שהם צורכים. אבל יש כאלו שחושבים בדרך אחרת.

אגב יש סטארטאפים/חברות קיימים שכן מגייסים :
הסטארטאפ בוטנוקאפ גייס 2.3 מיליון דולר.
מנוע החיפוש קוסמיקס גייס 20 מיליון דולר
חברת הסטארטאפ StoreAge הישראלית - סבב גיוס שני , 14 מיליון דולר
15:24 | 09/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
הכתבה, דניאל, רק מוכיחה את הטענה שלי. האנשים האלו גרים בצפון תל אביב, אחד מהם עשה אקזיט כבר של כמה מיליונים והם דוקטורים.
הטענה שלי אם תעיין, הייתה שרק אנשים שיבואו עם הרבה כסף להקים את הסטארטאפ מהבית יצליחו. האנשים האלו טחונים בכסף, להם האמצעים לעשות את זה.
הם יפסידו המון כסף בהתחלה אבל יש להם את הכסף הזה להפסיד, ובסוף הם ירוויחו בגדול, כשסביבם כל התחרות נעלמת עם המשבר.
סטארטאפ במשבר כלכלי זה מודל גאוני. יש לך סיכויים פי כמה להצליח בעתיד (3-4 שנים). אבל ההקמה שלו בלתי אפשרית, כמו שאמרתי כבר הרבה פעמים, אלא אם למייסדים הרבה כסף מבית.
בקשר לגיוסים, סבב גיוסים נעשה במתכונת של חצי שנה בדר"כ, כלומר רוב הכסף הגיע לפני המשבר. ובכל מקרה, שוב תעיין טוב במה שרשמתי. כתבתי שהלוואות והשקעות לא יינתנו יותר להקמת סטארטאפים. עם זאת אמרתי שעסקים בינוניים והטייקונים הגדולים ימשיכו לאגור כסף כי אותם חשוב לשמור בחממה וכי הם מתחזקים מנפילת התחרות.
בקיצור, ניסית להיות חכם ולהתחרקש איתי, אבל בעצם לא סתרת שום דבר שאמרתי. (:
17:08 | 09/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
DanielO
דניאל אוחיון
מנהל
הכתבה, דניאל, רק מוכיחה את הטענה שלי. האנשים האלו גרים בצפון תל אביב, אחד מהם עשה אקזיט כבר של כמה מיליונים והם דוקטורים.
הטענה שלי אם תעיין, הייתה שרק אנשים שיבואו עם הרבה כסף להקים את הסטארטאפ מהבית יצליחו. האנשים האלו טחונים בכסף, להם האמצעים לעשות את זה.
הם יפסידו המון כסף בהתחלה אבל יש להם את הכסף הזה להפסיד, ובסוף הם ירוויחו בגדול, כשסביבם כל התחרות נעלמת עם המשבר.
סטארטאפ במשבר כלכלי זה מודל גאוני. יש לך סיכויים פי כמה להצליח בעתיד (3-4 שנים). אבל ההקמה שלו בלתי אפשרית, כמו שאמרתי כבר הרבה פעמים, אלא אם למייסדים הרבה כסף מבית.
בקשר לגיוסים, סבב גיוסים נעשה במתכונת של חצי שנה בדר"כ, כלומר רוב הכסף הגיע לפני המשבר. ובכל מקרה, שוב תעיין טוב במה שרשמתי. כתבתי שהלוואות והשקעות לא יינתנו יותר להקמת סטארטאפים. עם זאת אמרתי שעסקים בינוניים והטייקונים הגדולים ימשיכו לאגור כסף כי אותם חשוב לשמור בחממה וכי הם מתחזקים מנפילת התחרות.
בקיצור, ניסית להיות חכם ולהתחרקש איתי, אבל בעצם לא סתרת שום דבר שאמרתי. (:
כל ה40 סטארטאפים הוקמו על ידי אנשים מבוססים ?
17:29 | 09/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
אני לא רואה שום אפשרות אחרת. זה מה שטענתי מלכתחילה, שאם יוקמו סטארטאפים הם יוקמו רק ע"י אנשים מבוססים מראש.
17:33 | 09/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
DanielO
דניאל אוחיון
מנהל
אני לא רואה שום אפשרות אחרת. זה מה שטענתי מלכתחילה, שאם יוקמו סטארטאפים הם יוקמו רק ע"י אנשים מבוססים מראש.
בכתבה דווקא שמיל לוי, מנהל בקרן ההון סיכון סקויה אומר שהם דווקא רוצים להשקיע.

זה לא שאין סיכוי שהם יקבלו השקעות כרגע. אלא פשוט יהיה הרבה הרבה יותר קשה כי קרנות ההון סיכון יהיו יותר קפדניות. ואז בעצם הסיכויים שיוקמו סטארטאפים של אנשים לא מבוססים הרבה יותר קטנים. אבל לא לא אפשריים.

אתה לא חושב ?
17:49 | 09/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
Qo0g[L]e
אוראל אלימלך
ותיק
הייתה היום כתבה באחד מעיתוני הבוקר בדיוק על הנושא הזה וכל מילה שטל אומר חקוקה בסלע.
18:26 | 09/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
tal dromi
טל דרומי
ותיק
אני, (ומסתבר שעוד כמה) דווקא כן.   : )
אגב,אתה חושב שבעקבות המשבר והחשיבות בהורדת העליות לעסק המעסיקים ישתמשו יותר בלינוקס? (אם כן תביא איזה נתון לסבר את העין.  D:)
19:44 | 09/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar
שחר גבירץ
מנהל

זמן של משבר כלכלי הוא לא זמן אופטימלי לשום דבר. אבל, בפועל, כאשר מישהו מפוטר מהעבודה בתקופת הביניים עד שימצא עבודה חדשה, יש לו הרבה זמן פנוי. בד"כ ממליצים להפנות את הזמן לעיסדוק באיזשהו פרוייקט. יכול להיות שיהיו כאלה שבזמן הזה יפתחו את הסטארטאפ שלהם - לא כמו שניר אמר.
לא ישכרו מתכנתים, אפילו לא יירשמו כחברה. סתם יפתחו אפליקציה, שאז יבינו את הפוטנציאל שלה ויתחילו את כל התהליך. השתלשלות עניינים כזאת התרחשה לא פעם בתחום וסביר שתתרחש שוב. וכך, מתוך המצב של האבטלה והיעדר התעסוקה התפנה זמן לעסוק בתחביב ואולי גם להפוך אותו למוצר.

20:50 | 09/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג
אלי רוטנברג
ותיק
דעתי היא כזאת -
יש שני צדדים למטבע (כמו שמישהו פה אמר) אבל באופן כללי (ובצורה מפתיעה) אני מסכים עם שחר. בתקופת המשבר יותר סביר שיהיו פרויקטים ולא סטארטאפים, אבל אני רוצה להוסיף לדבריו ולנגוד מה שמישהו אחר אמר פה - הפטריות שלאחר הגשם יהיו רק לאחר שהמשבר יסתיים.

לכתבה המלאה, אתם יכולים לקרוא בבלוג שלי:
http://vodka.dorzki.info/?p=6
15:13 | 10/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
Qo0g[L]e
אוראל אלימלך
ותיק
אלי, לא היה לך פעם שם מתחם משלך ?
16:47 | 10/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
tal dromi
טל דרומי
ותיק
פורסם במקור על ידי Young Freak   צפה בהודעה
דעתי היא כזאת -
יש שני צדדים למטבע (כמו שמישהו פה אמר) אבל באופן כללי (ובצורה מפתיעה) אני מסכים עם שחר. בתקופת המשבר יותר סביר שיהיו פרויקטים ולא סטארטאפים, אבל אני רוצה להוסיף לדבריו ולנגוד מה שמישהו אחר אמר פה - הפטריות שלאחר הגשם יהיו רק לאחר שהמשבר יסתיים.

לכתבה המלאה, אתם יכולים לקרוא בבלוג שלי:
http://vodka.dorzki.info/?p=6
אחלה כתבה.  : )
אהבתי את השם של הבלוג D:

וכשאתה אומר שהפטריות יהיו לאחר הגשם, אתה בטח מתכוון שעכשיו הם צצות,ולאחר הגשם הם יקבלו (אולי) יותר הזדמניות להשקעה בפטרייה שפיתחו במהלך הסופה.
17:50 | 10/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג
אלי רוטנברג
ותיק

Yea, you got it :P
Qoogle - Yes, I already sent a request to re-direct my Domain.
tal, as I sad, You got it. and if I understood you currectley you agree with me? :) 

20:14 | 10/12/08 מסר אישי הודעה חדשה
tal dromi
טל דרומי
ותיק
אין כמו לחדש דיונים ישנים, במידע חדש:
בעקבות המשבר: מפוטרי ההיי-טק מקימים סטארט אפים - The Marker
10:30 | 05/04/09 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
טעיתי, מודה באשמה. אבל אני יכול להאשים גם קצת את הד"ר להנדסת תעשיה וניהול שאני לומד אצלו..?
15:48 | 05/04/09 מסר אישי הודעה חדשה
גיל ברגר
גיל ברגר
ותיק
צריך לפטר אותו :-)
23:20 | 06/04/09 מסר אישי הודעה חדשה