שלום ‏אורח!
דוא"ל:  סיסמא:  
זכור אותי   |   שכחת סיסמה?   |   להרשמה בחינם עכשיו!
« חזור להפורום הטכנולוגי סה"כ 34 תגובות על פני 1 עמודים
אלי רוטנברג
אלי רוטנברג
ותיק
TV - בעד, נגד והדברים שבאמצע.

לאחר שראיתי נושא בפורום 123 שהיה יכול להתפתח לדיון מעניין הרבה יותר בפורומים, החלטתי לפתוח את הנושא הזה עם מספר שאלות בנושא טלויזיה.
כיוון שדעתי על הגרוטאה הזאת שמצליחה למחוק את מוחם של אנשים יום-יום, הנה, במילים עדינות, קיצונית, החלטתי שאני בטוח שיהיו פה מתנגדים לדעה שלי.

לצפות בטלויזיה?
אני נגד.
אני חייב לציין דבר אחד לפני שאני אומר את דעתי:
היית לי טלויזיה 22" עם כבלים בחדר החל מגיל 9. בהתחלה זה היה נחמד אבל בערך בגיל 12 התחלתי לצפות פחות ופחות, עד שבערך בגיל 13 כבר לא ראיתי טלויזיה כלל.
לאחר שנה וחצי שהגרוטאה הזאת תפסה מקום בחדר שלי, הבאתי אותה לאחי הקטן ששמח לקבל טלויזיה שתשב אצלו בחדר גם אם לא תעשה כלום.

מדוע הפסקתי לצפות בטלויזיה? אני מאמין שזה בגלל הקצב והתכנים שהלכו שם.
בסביבות גיל 12 - 13 הייתי חזק מאוד בקטע של אנימציה יפנית, אבל אפילו מבחינת תכניות ילדים שכאלה רמת הטלויזיה שלנו בארץ נמוכה עד כדי גיחוך.
בגיל 12 הבנתי באופן מודע או שלא מודע, שאם אני רוצה לחפש תכנים איכותיים באמת או כאלה שיעניינו בדיוק אותי, האינטרנט הנה פלטפורמה הרבה יותר טובה וכך קרה שהתחלתי לצפות פחות בטלויזיה.

תכניות ריאלטי? זאת המגמה שמצחיקה אותי באמת. יש לי שאלה אליכם: אתם באמת לא מסוגלים לראות את הההפקה? אתם באמת לא רואים מפיו של מי אתם מקבלים מידע שעות על גבי שעות?
בשיא הרצינות, אין לי בעיה עם תכנית ריאלטי שתופק היטב, יש אנשים שנהנים מזה.
אבל למה לא ראיתם את העונות של הישרדות האמריקאית? הרי הגלובליזציה האמריקאית בכול מקום ולא תהיה לכם בעיה להתחבר לרקע התרבותי גם של שחקי המשחק שם.
למה לא להוריד את "האח הגדול" מהאינטרנט?

ובאופן כללי - תצפו בסיכומים של הריאלטי (לצפות בריאלטי עצמו LIVE זה באמת מטומטם, תסלחו לי) אבל אתם באמת כ"כ רוצים לראות את זה עד שתתנו לפרסומות באמצע להפריע לכם לחווית צפיה שלמה יותר?

הדבר תקף לדעתי לכול מגמת הטלויזיה בארץ. התכנים ירודים יחסית ואלה האיכותיים (ויש כאלה, למעשה אפילו הרבה) - מלאים בהפסקות לפרסומות, בתלות של שידור "פעם-בשבוע" או "פעם-ביום".

לא יותר כיף לקחת כמה חברים ולעשות מרתון של איזשהי סידרה איכותית עם אוכל טוב ואנשים טובים?

אני חייב לאמר, בעניין הזה, אני מסכים עם האמרה שלדעתי בדרך כלל היא שטויות במיץ עגבניות: "הדור של ימינו אינו הדור של פעם, וזה דבר רע".
האנשים של פעם, קראו ספרים, שיחקו בחוץ, ניהלו אינטרקציה בין-אישית על אותו זמן שאנחנו היום גולשים באינטרנט ורואים טלויזיה.

לאינטרנט יש את הייתרונות והחסרונות שלו. אמנם גדולי המומחים מסכימים שבעוד שהאינטרנט הוא עניין שנתון למחלוקת, הטלויזיה מטמטמת את הבן-אדם.
איזה רווח אתם משיגים בטלוויזיה שאתם לא יכולים להשיג באינטרנט? (ומי שיגיד לי שהוא לא מוכן לחכות כמה שעות לאחר שידור התכנית עד שהוא יראה אותה יקבל זאפטה לפנים, זיכרו שזאת פעילות פנאי ולא מסחר יומי במניות ת"א 100)

לסיכום - מהי דעתכם? ומה אתם עושים בנידון?

11:17 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn
Nitsan Bin-Nun
ותיק
אתה בתכלס סתם נמשך עם הזרם ורוצה להרגיש מהאנשים שקוטלים תטלויזיה

אף מומחה לא קטל את הטלויזיה
וגם אם הוא קטל - הוא צריך לקטול את הטלויזיה בארץ כי בארץ זה שונה מאשר מה שזה בחו"ל

אני לא חושב שזה בכלל חיוני לוותר על ערוץ 22 או 11 או 24 וכו'
זה המינימום שצריך לראות ולפעמים רק מה שצריך לראות כדי להשאר מחוברים למציאות...
כמובן שערוץ 6 הדרדר קשות עם כל הדברים היפניים, וסגירת AXN זה גם הדרדרות לדעתי (איפה מקגיוור, ניקיטה, והמסחרית של הקולונל מ THE A TEAM)

אבל בתכלס - יש הרבה תוכניות טובות

ובנוגע להשרדות האמריקאית - למה לראוןת משהו שהוא תוצר חוץ אם יש לך גרסה ישראלית דוברת שפת הקודש? עם אנשים תותחים מהמדינה :)

ודרך אגב - מה הבעיה עם תוכניות ריאליטי - גם אםן מבויימות ב100 אחוז וגם אםן רואים אתז ה ב100 אחוז זה הכי כיף בעולם P:

דרך אגב מותר לציין... שלהוריד סדרות באינטרנט זה לא הכי חוקי בעולם ברוב המקרים.......
12:02 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג
אלי רוטנברג
ותיק

נמשך לזרם? איזה? יש מגמה הרבה יותר גדולה של צפייה בטלויזיה מאשר קטילתה ולכן כשאתה אומר שאני נמשך למגמה של הקטילה אני דווקא הולך נגד הזרם הגדול יותר.
אני אפילו לא יתייחס לאימרה שלך שאף מומחה לא קטל את הטלוויזיה, אלא אם כן תתעקש ותרצה שאני אתייחס אליה. (נתון לבחירתך)
בקשר לחיבור למציאות - אם אתה רוצה להישאר מחובר למציאות בצורה טובה ולא להיות תלוי בתאגידים ששולטים על ערוצי הטלוויזיה בארץ, אני ממליץ בחום לקרוא על אותו נושא אקטואלי בכמה אתרים שונים באינטרנט, התמונה שתקבל על המציאות תהיה ריאליסטית יותר ופחות מעוותת ע"י גחמות השוק.
בקשר לערוץ 6, אני דווקא מברך את היוזמה של ייבוא סדרות, הבעיה שהבחירה נעשית בצורה נורא מגושמת ביחס לעבר.

סגירת AXN אינה התדרדרות, כי הערוץ הזה החל להיות נורא משעמם ולחזור על עצמו. התחלופה שלו בהוט ZONE לפי מה שהבנתי, דווקא מייבאת את הסדרות שאני בעצמי בחרתי לצפות בצורה עצמאית לפני כמה שנים באינטרנט.

אני באמת שלא מתמצא בתכניות הריאלטי ואני חושב שהוא בזבוז זמן אם אתם לא באמת  באמת אוהבים את העניין הזה - אבל לפי מה שהבנתי הגרסא הישראלית נורא סטריאוטיפית, עממית ובאופן כללי פוגעת בתדמית של התרבות הישראלית. (וכאן אני חייב לציין שהידע שלי בנושא לא רחב מדי, לכן אני אשאיר לך להנות מהספק)

ושוב, עם תכניות ריאלטי זה מה שעושה לך את זה, בכיף - אבל למה עם כול הפרסומות הנוספות בטלויזיה עם כול תכני הפרסום הללו?
ועוד - האם תכניות הריאלטי לא גוררות אותך לפעמים לצפות קצת לפני התכנית או קצת אחרי, מה שיוצר בזבוז זמן מוחלט? האם אתה בטוח שכשאתה רואה טלויזיה אותה רואה רק מה שבחרת לראות מראש? או שאתה רואה מה שיש באותו רגע?

וכשזה מגיע לשעות פנאי ותחביבים (AKA - לא עסקים\עבודה) - אני מעדיף לעבור על החוק על מנת לקבל מוצר טוב מאשר להיות אזרח שומר חוק ולהתפשר על מוצר נחות באמת.
12:15 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn
Nitsan Bin-Nun
ותיק
יש אנשים שיש להם נטיה ללכת על הפרינציפ נגד הזרם בשביל להוכיח שהם לא חלק מהזרם... ודווקא הזרם של הטלויזיה הוא לא זרם שצריך להתנגד לו :) ואין פה גם קטע של זרם - האח הגדול זאת תוכנית טובה, זה כמו לשים 4 עכברים בקופסא ולצפות בהם כל היום כדי לראות מה קורה

אני בטוח שאם היית מקבל לעשות ניסוי כזה מטעם הבצפר היית מתענג ומספר בכל הפורום.. אז פי 10 יותר כיף שכולם רואים את אותו ניסוי ושהוא משודר בכל המדינה :)

כן בוא תתייחס ותצטט לי "מומחה" וכמובן מה אתה מגדיר במומחה, רק שאני בספק אם תמצא "מומחה" אחד שקטל את ערוץ 2 או ערוץ 1 :)

ואיזה תאגידים שולטים על ערוצי הטלויזיה, אני אוהב לראת חדשות זה נחמד להתעדכן במה שקורה, כמובן שחצי מהערוצים נשלטים ע'י האחים עופר אבל מי ישמע..... אם זאת הסיבה שלך לא לראות טלויזיה אתה סתם פרנואיד שחושב שעובדים עליו...

היוזמה של ייבוא סדרות היא גרועה, כל הסדרות של פעם שזה אומר דני שובבני וכאלה היו פי 100 יותר טובות ויש בודדים שלא יסכימו איתי, הנוער נדפק כשהתחילו לייבא אינויאשה וכל מיני דברים יפנים מוזרים על כוחות ומשחקי מחשב..

ובנוגע לAXN הערוץ הזה בכלל לא משעמם, מבחינתי אפשר לראות זהות בדויה 24 7 זאת סדרה מעולה :)

ודרך אגב, הקטע פה זה שאתה כותב ואני אפילו מצטט אותך "....אני באמת שלא מתמצא בתכניות הריאלטי...." ואז אתה כותב "אבל לפי מה שהבנתי הגרסא הישראלית נורא סטריאוטיפית, עממית ובאופן כללי פוגעת בתדמית של התרבות הישראלית."
אז למה אתה בכלל מביע דעה על תוכניות ריאליטי ישראליות אם לא ראיתא ותם...

בנוגע לפרסומות - לא יודע מה איתך זה נחמד לראת פרסומות בטלויזיה ולגלות שאיזה חברת בנייה שבונה ביישוב המסכן שלך מתפרסמת באמצע האח הגדול :) גורם לי לצחוק חח

ואני רואה מה שיש בטלויזיה - וזה הפרינציפ של טלויזיה - אתה מדליק ורואה מה שיש :)

ואיזה מוצר נחות חחחחחחח אני נחנק פה חחחחחחח
יש הרבה דברים נחותים שאתה מוריד באינטרנט :) אתה פשוט לא מוכן להגיד שהם נחותים, כי הרי שהם אמריקאים, ובעללי דיבוב אנגלי, ובלי פרסומות, ומשודרים ב NBC
(אתה קצת מושפע מידי מכל הקטע של האמריקאים&אנגלית&ETC ... ורואים אתז ה על פי כלל התגובות שלך באתר כאן חח אבל זה כבר נושא אחר לגמרי ואם בא לך אתה מוזמן להכנס אליו אבל הז לא האשכולח המתאים)

טוב אלי זה מה שאני חושב - תעשה עם זה מה שאתה רוצה :) שבת שלום!!!
13:10 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
שניר דוד
שניר דוד
ותיק
אני לא קוטל טלוויזיה. אני צופה בחדשות, ערוץ דיסקברי לרוב (מכסחי המיתוסים לנצח!) ומדי פעם גם בערוץ 24 או MTV כשמשעמם ממש.
אני קוטל תוכניות תת תרבות שמשודרות בטלויזיה. כשבראשן עומדות תוכניות הריאלטי. מציצנות טיפשית לחיי אנשים לא מעניינים שעושים שום דבר מעניין. לכו תראו חברים, תקראו ספר, תעשו משהוא מועיל במקום המציצנות הזאת.
אולי אפילו לכו תראו תוכנית מופת, יצירה תרבותית שהושקעה בה מחשבה, למשל LOST או HOUSE וכו' וכו'. אני לא פוסל טלויזיה, רק חלק מהתוכניות המשודרות בה.
צריך להבחין בין פסילת הטלויזיה בכלל, שזה דבר שלדעתי הוא לא הגיוני כי טלויזיה היא מקור לפנאי והנאה, לבין פסילה של תוכניות רדודות וטיפשיות.
14:19 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
 asaf
אסף אסף
חדש
אני חושב ש85% מהטלוויזיה בם בולשיט טהור  הכוונה לתכניות ריאלטי בעיקר וגם כל השאר לא ממש חיוני גם כן .
אלא שיש את אותם 15% האלה שהם די חיונים לנו הם כוללים את החדשות (שחשוב ליזכור שהרבה פעמים הדעה של מי שמעביר לך את התוכן בחדשות היא שלו או של הערוץ ולא שלך אבל בכל זאת חשוב ליהיות מחובר למה שקורה מסביב)יש את הערוצים כמו נישונאל ג'אוגרפיק ,דיסקאברי ועוד, אבל באופן כללי אני אישית לא מרבה לצפות בטלוויזיה  והייתי שורד בקלות בלעדיה .  
15:29 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
sergames
סרגיי מליך
ותיק
בתור אחד שצופה בטלויזיה אך ורק בלילה לפני השינה, ובתור אחד שיש לו את רוב הערוצים של יס,
אני יכול לומר רק דבר אחד: לכל בן אדם יש את האופציה לצפות בתכנים שהוא בוחר. העניין הפוגע בטלוויזיה הוא הסלקטיביות המעומעמת של קהל הצופים שבוחר לצפות בתכנים חסרי תוכן או חסרי טעם, במטרה לגבש לעצמם זהות בדיונית שמונעת על ידי אותם תכנים.
לעומת זאת, יש אנשים שהצפיה תורמת להם. קחו אותי לדוגמא, אני צופה אך ורק בערוצי המדע וההיסטוריה כדוגמת נשיונל ג'אוגרפיק ודיסקברי.
הערוץ הראשון בארץ, שהוא קרוי "הטלויזיה החינוכית", נועד מלכתחילה להנחיל חינוך באנשים, כפי שמרמז השם.
כיום יש אנשים שמנצלים מדיה זו לצרכים כלכליים שפונים לאנשים בדרך מאוד מתוחכמת שמגיעה מהעובדה שהמח מתכוונן להעברת אותות באמצעות גלי אלפא שמגיעים בשעת הרגיעה בצפיה. בעבר ניצלו דרך זו אך ורק לשימוש פרסומי אך כיום המסרים התת הכרתיים מתחילים להיות מורגשים ברוב הערוצים.
אני כמובן לא שולל את כל התכנים אותם אני לא צופה, כי אחרי הכל כל תוכן נעמד בהשקעה רבה ומכל תוכן ניתן לקבל מידע מועיל ורלוונטי שעשוי להיות שימושי או תורם. אחרי הכל, הטלוויזיה היא אמצעי להעברת מידע. וכמו האינטרנט, יש לנו כיום את אפשרות הבחירה של התכנים והכל במרחק לחיצת כפתור. אז שכל אחד יצפה במה שהוא רואה לנכון וכמובן במינון הגיוני.
15:44 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג
אלי רוטנברג
ותיק
ניצן - עם כול הכבוד אני בטוח שגם לי וגם לך יש דברים מעניינים בהרבה מאשר לצפות ב4 עכברים בקופסא ואם היו מביאים לי פרוייקט כזה מהביה"ס הייתי מחזיר להם אותו בצורה הכי יפה שאני יכול ואומר שאין לי פנאי לזה.
אם זה היה מעניין אותי, הייתי עושה את הניסוי הזה בעצמי. למה הדבר שקול? להורדה של התכנים שמעניינים אותך מהאינטרנט, וכמו שאמרתי, אם זה ריאלטי So be it.

כשתתפנה, תקרא את הכתבות הללו:
http://www.chinadaily.com.cn/english/doc/2005-07/05/content_457369.htm - השפעת הטלוויזיה על ילדים.

הטלוויזיה (ובכללם רוב כלי התקשורת מסוג זה בארץ) נשלטים ע"י הרשות השניה והמפרסמים, אני בתור אזרח רוצה לבחור את המקורות שלי, ולוודא שאין מאחוריהם סוג של אג'נדה.

אני מסכים איתך לחלוטין בנוגע לייבוא הסדרות ילדים, קרא בעיון מה שכתבתי.

ובקשר לAXN, אולי אתה יכול - אבל כנראה יש ציבור גדול נורא של אנשים שהעדיפו שלו.

דעתי על תכניות הריאלטי נובעת מזה שראיתי את העונה הראשונה של הישרדות הישראלית ברשת, משם הסקתי מסקנות לגבי שאר הריאלטי. (ושלא תבוא בתלונות - יצא לי גם לראות אצל חברים את ה"סיכום" הגדול או מה שזה לא יהיה שיש פעם בשבוע נראה לי)

וניצן, כשהם אמריקאים, בעלי דיבוב אנגלי, עם תקציב שלתוכו אפשר להכניס עשר פעמים את זה של "הבורר" או "חצויה", שאין בתוכם פרסומות, שיש להם תקציב לתסריטאים ולשחקנים בעלי שם כלל עולמי - ככול הנראה שהם קצת יותר טובים ממה שמייצרים פה בארץ. (ובכלל - תעשיית הסרטים [ובכללה הסדרות] בארץ בקרשים וזה מצב אבסורדי בגלל שאם הקהל הישראלי באמת היה רוצה, היינו יכולים להיות מאצמת תכני וידאו ולהפיץ לכול העולם בדיוק כמו שאנחנו עושים עם ההיי-טק)

ובקשר להתנהגות שלי:
תתקוף את הדעה שלי, אל תהפוך את זה לאישי, ככה אתה רק מוריד את הרמה של הדיונים פה.

לשניר - מסכים איתך 110%.

sergame - אתה מציג נקודת מבט מעניינת, אבל שים לב שאתה כנראה צרכן  חכם יותר מרוב הקהל הישראלי כשזה מגיע לתכני וידאו.
למעשה לפי התגובה שלך, אתה צרכן אפילו יותר חכם ממני בעניין הזה. רוב האנשים אינם כאלה, או מסתכלים על טלוויזיה כמשהו להירגע איתו ולא ללמוד איתו.
15:53 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn
Nitsan Bin-Nun
ותיק
פורסם במקור על ידי sergames   צפה בהודעה
בתור אחד שצופה בטלויזיה אך ורק בלילה לפני השינה, ובתור אחד שיש לו את רוב הערוצים של יס,
אני יכול לומר רק דבר אחד: לכל בן אדם יש את האופציה לצפות בתכנים שהוא בוחר. העניין הפוגע בטלוויזיה הוא הסלקטיביות המעומעמת של קהל הצופים שבוחר לצפות בתכנים חסרי תוכן או חסרי טעם, במטרה לגבש לעצמם זהות בדיונית שמונעת על ידי אותם תכנים.
לעומת זאת, יש אנשים שהצפיה תורמת להם. קחו אותי לדוגמא, אני צופה אך ורק בערוצי המדע וההיסטוריה כדוגמת נשיונל ג'אוגרפיק ודיסקברי.
הערוץ הראשון בארץ, שהוא קרוי "הטלויזיה החינוכית", נועד מלכתחילה להנחיל חינוך באנשים, כפי שמרמז השם.
כיום יש אנשים שמנצלים מדיה זו לצרכים כלכליים שפונים לאנשים בדרך מאוד מתוחכמת שמגיעה מהעובדה שהמח מתכוונן להעברת אותות באמצעות גלי אלפא שמגיעים בשעת הרגיעה בצפיה. בעבר ניצלו דרך זו אך ורק לשימוש פרסומי אך כיום המסרים התת הכרתיים מתחילים להיות מורגשים ברוב הערוצים.
אני כמובן לא שולל את כל התכנים אותם אני לא צופה, כי אחרי הכל כל תוכן נעמד בהשקעה רבה ומכל תוכן ניתן לקבל מידע מועיל ורלוונטי שעשוי להיות שימושי או תורם. אחרי הכל, הטלוויזיה היא אמצעי להעברת מידע. וכמו האינטרנט, יש לנו כיום את אפשרות הבחירה של התכנים והכל במרחק לחיצת כפתור. אז שכל אחד יצפה במה שהוא רואה לנכון וכמובן במינון הגיוני.

סלח לי על הקטילה אבל אם אתה צופה אך ורק בערוצי מדע, היסטוריה, נשיונל גאוגרפיק ודיסקברי צ'אנל אז אתה בבעיה הרבה יותר גדולה

יש הרבה דברים פי כמה יותר טובים ממה שיש בדיסקברי צ'אנל, וזה חלק מהתרבות של המדינה שלנו כל הערוצים האחרים....

אני לא יודע איך הגעתם לזה שנשיונל גאוגרפיק ודיסקברי הם הערוצים היחידים שמעשירים
כל הערוצים מעשירים גם הפרסומות, אולי אתם לא יודעים להפיק מהם את המיטב ועשיתם מסקנות שגויות או שלימדו אתכם דברים שגויים....

זה כמו בנאדם שבא ואומר שזה בזבוז זמן לראות האח הגדול - אם הייתם מצליחים ללמוד דברים מהתוכנית - על היחסים בין האנשים בבית ויחסים בין אנשים בכלל - הייתם מבינים כמה אתם טועים

ובלי להכנס ספציפית לאח הגדול - יש הרבה תוכניות מעולות :)
16:02 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג
אלי רוטנברג
ותיק

אני מסכים שאפשר ללמוד מכול תוכן וגם מטעויות (כמו במקרה שלנו) שיש בכול תוכן.
השאלה היא האם הלקח שאתה מפיק הוא הלקח שרצית ללמוד כשפתחת את הטלוויזיה על אותה תכנית.
16:07 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
gal098
גל סולומוביץ
ותיק
אתה אומר שלא לראות בטלוויזיה כי יש פרסומות אבל אם אנשים לא יצפו בטלוויזיה ולא יהיו פרסומות אז גם התוכניות שאתה רואה באינטרנט (התכניות שבמקור שודרו בטלוויזיה )לא יהיו כי לא יהיה כסף כדי ליצור אותן
אם אתה אומר שהטלוויזיה מטמטמת את הבן אדם אז אל תיראה אותו תוכן באינטרנט 
16:18 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג
אלי רוטנברג
ותיק
הטלוויזיה מטמטמת את הבן-אדם, אבל לכול בן-אדם יש את הזכות אם לא את החובה להימלט מהמציאות לפרק זמן מסויים ביום.

ישנם עוד דרכים לממן תכניות, כגון להכניס פרסומות סמויות (אחת מהסדרות האהובות עלי Chuck ממומנת בחלקה ע"י אפל שמבקשים מהם להציג לכול השחקים אייפון ובחלקה מומנה ע"י הציבור).
בעוד כמה שנים כשאני אהיה קצת יותר מבוסס מנער בן 15, אני אשלם על הורדה של התכנית מחנות צפייה מקוונת בלי שום בעיה.
דוגמא לחנות כזאת, היא אייטונס שמוכרות את כול תכניות הטלוויזיה האמריקאיות לעולם.

תכניות טלוויזיה יכולות לעשות כסף גם ללא הורדת חווית הצפייה.
16:23 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
DorZki
דור צוברי
ותיק
את האמת שאני כבר בקושי רואה טלוויזיה, לא מעניין פשוט...
16:27 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
Maaax
Max Polski
ותיק
אני הרוב במחשב - צודק אבל לדעתי אתם לא צריכים להפיל את הכל הבעיות שלכם על הריאלטי והלהגיד שהיא לא טוב או לא יפה , תחשבו על זה אפילו אם זה מבוים עשו את זה טוב טוב שזה לא יראה ומי אמר לכם שזה מבוים ? וטלויזיה היא הפלט שלי מי המחשב בגלל כשאני מוריד סרט (700MB) זה בערך שעה , והטלויזיה שלי היא בעיקר במטבח ובסלון כי שם אין מחשב (עדין)
16:43 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
sergames
סרגיי מליך
ותיק
פורסם במקור על ידי nitsanbn   צפה בהודעה
פורסם במקור על ידי sergames   צפה בהודעה

סלח לי על הקטילה אבל אם אתה צופה אך ורק בערוצי מדע, היסטוריה, נשיונל גאוגרפיק ודיסקברי צ'אנל אז אתה בבעיה הרבה יותר גדולה

יש הרבה דברים פי כמה יותר טובים ממה שיש בדיסקברי צ'אנל, וזה חלק מהתרבות של המדינה שלנו כל הערוצים האחרים....

אני לא יודע איך הגעתם לזה שנשיונל גאוגרפיק ודיסקברי הם הערוצים היחידים שמעשירים
כל הערוצים מעשירים גם הפרסומות, אולי אתם לא יודעים להפיק מהם את המיטב ועשיתם מסקנות שגויות או שלימדו אתכם דברים שגויים....אנא התייחס להדגשה שלי למעלה!

זה כמו בנאדם שבא ואומר שזה בזבוז זמן לראות האח הגדול - אם הייתם מצליחים ללמוד דברים מהתוכנית - על היחסים בין האנשים בבית ויחסים בין אנשים בכלל - הייתם מבינים כמה אתם טועים

ובלי להכנס ספציפית לאח הגדול - יש הרבה תוכניות מעולות :)
התגובה נמחקה לי ולא היה לי גיבוי, אז אני אכתוב בקצרה

כמו שהדגשתי, אני חושב שבכל תכנית יש תוכן שיכול להועיל.
אני פשוט מנקודת מבטי רואה את ההשפעה של התכניות כמו האח הגדול והשימוש של המידע המועבר מהם.
אני מניח שבתור צופה האח הגדול אתה מכיר את הסכסוך של ה בובלילים-אשכנזים, שאתה יכול לראות שסחף אחריו אלפי אנשים. אז המידע אכן עבר ואתה יכול לראות את זה בחיוביות או בשליליות אבל אכן הייתה השפעה ולימוד. עוד דבר שכאשר אתה רואה את אופן החיים המוכר לך כל הזמן הראיה שלך נהיית צרה ומקובעת. אתה לומד רק את מה שיש לך ואתה מבסס עליו את כל הדעות שלך והדעות שלך מושפעות מדעות של הסובבים אותך וההשפעות עליהם
כך בעצם נוצר מצב של תרבות, כלומר חיקוי אופן החיים של הסובבים אותך והתאמה שלך אליהם.
נניח והיית צופה במקום על חבורה של אנשים בעלי אורך חיים דומה לשלך, בשבט עתיק שגר באמזונס. דבר זה היה יכול להרחיב לך אופקים ולגרום לך לצאת מן הבועה התרבותית המקובלת. אחרי הכל, התרבות היא בסך הכל המצאה של בני האדם ונשמרת על ידי בני האדם. תרבות שונה כמו השבטים באמזונס תחשוף אותך לצורת חיים שונה ולדרך שלא היכרת כאשר במבחינתם, הם יכולים להשתמש אך ורק בדברים נגישים להם, ולכן הם צדים ומתקיימים על פי איך שהם מכירים על מנת לשרוד ולשמור על אורך חייהם. כי אחרי הכל, כל בני האדם מעדיפים קביעות ,מעורבות ואינטראקציה בין אנשים. מה לעשות, ככה נולדנו, מותאים גנטית לגישה חברתית.
17:26 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn
Nitsan Bin-Nun
ותיק
טוב אני נמנע מלהתווכח :) חבל על הזמן...

אני חושב שבשורה התחתונה אין יותר מידי עניין לראות ערוצים מסויימים ולהכחיד ערוצים אחרים.. צריך לראות קצת מהכל, גם מהפרסומות
18:29 | 05/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
ItamarP
איתמר פרץ
ותיק
 אלי, הקטע בטלויזיה הוא שיש גיוון עצום מבחינת התכנים-
ספורט,מדע,אנימה,ריאלטי וכו' וכו',
ככה ששלילה טוטאלית של הטלויזיה היא לא צעד גאוני, הייתי אומר אפילו מעידה על אנטי-
אם כבר אתה רואה סדרה ומוריד אותה למחשב, למה שלא תראה בטלויזיה ? רק כי נכנסת לקיבעון ש"טלויזיה זה לא טוב, טלויזיה זה לא בסדר"
גם באינטרנט יש אינספור אתרים עם תוכן רדוד, ומספר האתרים שמציעים תוכן איכותי ברשת מצומצם מאוד - 
אז מה, זה אומר שנפסיק להשתמש באינטרנט?
תעשה את ההקבלה ותראה שכמו שאתה בוחר את התוכן שמתאים לך באינטרנט, ככה תוכל לעשות בכל מה שקשור לטלויזיה.

חוץ מזה תן לי להביא ציטוט מאחת התגובות שלך "ם תקציב שלתוכו אפשר להכניס עשר פעמים את זה של "הבורר" או "חצויה", שאין בתוכם פרסומות, שיש להם תקציב לתסריטאים ולשחקנים בעלי שם כלל עולמי - ככול הנראה שהם קצת יותר טובים ממה שמייצרים פה בארץ. "

תקציב זה לא פרמטר לאיכות של סדרות וסרטים-  קבל את "עג'מי" לדוגמא- סרט עם תקציב בקרשים ושחקנים שאין להם קשר קלוש למשחק, והנה, היום ההפקה והשחקנים בלוס אנג'לס ויש להם סיכוי טוב מאוד מאוד להביא פסלון הביתה.

בקיצור אתה צריך לתת צ'אנס ולברור את התוכן שמתאים לך, טלויזיה זה לא "כן לא שחור לבן",  המגוון העצום מאפשר לך לבחור לראות התוכן שמושך אותך ומעניין אותך.
20:33 | 06/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
lital
ליטל מנדלבאום
ותיק
קודם כל, כל הכבוד, אחלה כתיבה
דבר שני, אני נאלצת להסכים איתך
זה לא שאני לא רואה טלוויזיה, אבל אני רואה רק מה שלא נראה לי כמו שטות גמורה
האח הגדול? נו באמת
לפני כמה ימים אמרתי למישהו שאני לא רואה האח הגדול והוא אמר לי שזה חור בהשכלה לא לראות
חור בהשכלה שאני מעדיפה לדסקס עם אנשים על משהו שהוא לא חיים מבויימים של אנשים אחרים?
איכות הטלוויזיה באמת ירדה
סדרות שעושות 7 עונות וכל עונה יותר מאוסה מהקודמת
חוסר מקוריות של במאים שעושים לעצמם חיים קלים.
כמובן שיש דברים טובים בטלוויזיה, הבעיה שהם נגמרים, והם מתחלפים במשהו יותר רדוד.

21:01 | 06/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
Liams
ליעם שטיין
ותיק
טלוויזיה זה פשוט דבר גרוע. למה? כי הטלוויזיה שולטת בך. "אוי אני חייב ללכת יש האח הגדול" "וואי יש תוכנית שאני מת עליה עוד חצי שעה אני לא יכול להמשיך ללמוד הלכתי" וכל מיני כאלה. הטלוויזיה מכתיבה לך מה לראות ומתי, ומכניסים לך פרסומות מעצבנות באמצע. למה? למה למה למה? אני פשוט נכנס בשנייה לאינטרנט, מוריד איזה סדרה או סרט שאני רוצה, ורואה מתי שאני רוצה. חינם, בלי פרסומות, באיכות גבוהה.
חוץ מזה שיש בטלוויזיה תכנים פשוט גרועים. יש לי 400 ערוצים, ומהם אולי אני רואה 4 ערוצים. אני כמעט כל הזמן מוצא את עצמי מדפדף בין כל הערוצים ולא מוצא כלום לראות. כל הערוצים מלאים פשוט בתוכניות זבל.
אם היו מורידים את כל הערוצים היו חסרים לי רק נשיונל ג'יאוגרפיק, ערוץ ההיסטוריה/דיסקברי(אחד YES אחד HOT), ערוץ 8 ונשיונל ג'יאוגרפיק ווילד. כל השאר אני יכול בקלות להוריד. יודעים מה? אפילו את התוכניות של ערוץ 8 ונשיונל ג'יאוגרפיק אני יכול להוריד מהאינטרנט. אז באמת בשביל מה? אני רואה טלוויזיה שעה ביום, אפילו פחות. שאני הולך לישון אני שם ביפ כי לפעמים יש סיינפלד או תרגיע, אבל זהו.
אפילו תוכניות כמו 24, שאני ממש אוהב, ויש כאילו "בלעדי בישראל" להוט, אני מוריד בשנייה.

וניצן - אני לא מבין אותך בכלל. האח הגדול זה שטויות. כל הריאליטי זה זבל תת-רמה. אתה באמת כל כך תמים? זה הכל מבוים! ואני לא מבין איך אתה אומר שאם רואים רק ערוצי מדע בטלוויזיה אנחנו בבעיה? אל תגיד לי שאתה כמו הילדים האלה שחושבים שקצת פיגור זה טוב. קרה לי כמה וכמה פעמים שאני מדבר עם חברים שלי על פיזיקה וכמה ילדים באים ומתחילים לרדת עלינו כי אנחנו מדברים על דברים חכמים. לאן הידרדרנו? היום אנשים מתייחסים לאחרים כאילו פיגור זה "מגניב". במיוחד בתכני טלוויזיה. "מה אתה לא רואה האח הגדול? איזה מפגר" או השורה האהובה עליי(ששמעתי כמה וכמה פעמים) - "תראו אותם מדברים על פיזיקה, איזה מפגרים" שזה די... לא הגיוני. חוץ מזה, אני מוצא את זה ממש מוזר שאתה אומר שדברים כמו ריאליטי מבוים ותת-רמה זה חלק מהתרבות שלנו. מה קרה מדע זה לא חלק מהתרבות שלנו? התרבות שלנו בנויה רק מטמטום וזבל? אתה רציני תגיד לי?

בקיצור, טלוויזיה זה זבל ואני יכול להוריד הכול בלי לבזבז את הזמן שלי ולחתוך בעיסוקים כדי להספיק לראות מה שאני רוצה. אפילו להוריד כבר לא צריך היום, אני יכול לראות באינטרנט באיכות HD. מי שרוצה, שיראה טלוויזיה. הפסד שלו.

וליטל - יש מלא סדרות עם המון עונות, ולא כולם מאוסות. קחי למשל את "24". כבר עונה 8 ואני יכול לראות את זה כל היום.

22:24 | 06/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
אלי רוטנברג
אלי רוטנברג
ותיק

דבר ראשון, אני שמח שהצלחתי לעורר דיון. עבר קצת יותר מדי זמן מאז שראיתי דיון כזה בפורומים פה.

איתמר - הדגשתי כבר בפוסט שלי שיש אכן מקום לדון על האינטרנט, אבל הטלוויזיה היא זבל. למה? מה ההבדלים בניהם? הרי רשימה:
 - באינטרנט הפרסומות הן במקביל לתוכן, לא במקומו. (ונניח שפרסומות זה נושא שמכאיב לי במיוחד, אני פשוט יוריד פיירפוקס וכמה תוספי חוסמי פרסומות)
 - באינטרנט אני בוחר מתי, כמה ואיזה תוכן אני רוצה. (בטלוויזיה לרוב אני לא)
ובחייך בן-אדם, שים לב שהדוגמא לסרט "עג'מי" היא נדירה מאוד מאוד מאוד ואתה יודע את זה.
אגב, זה לא שאין לנו בארץ שחקנים וכותבים מוכשרים, פשוט אלה הטובים באמת נוסעים לחו"ל ומככבים שם. (ראה ערך: "אלונה טל")
 - באינטרנט יש המון תוכן איכותי, רק בעיה להגיע אליו. בטלוויזיה יש מעט תוכן איכותי, וקל להגיע אליו.
ככול שאתה צובר ניסיון בשימוש באינטרנט ככה קל לך יותר להשיג את התוכן האיכותי, לעומת זאת שימוש גובר בטלוויזיה לא יביא לשיפור התכנים.

lital, אנשים שפויים בפורום זה סווווסססס D:

Liams, הדעה שלך באופן כללי קרובה לשלי אם כי יש לנו כאן חילוק הדעת.
לפעמים זה אכן טוב לאבד קצת את הראש (לא, בחיים שלי לא שתיתי למרות הפיתויים ואני לא אשתה) ולהריץ צחוקים עם חברים.
וכמו שאמרתי פה כמה פעמים, אם לברוח מהמציאות בשביל חלק מהאנשים היא להסתכל על מציאות מבויימת של אנשים אחרים, שיהיה להם בכיף. אבל למה בטלוויזיה?
לברוח מהמציאות פעם ביום זה בריא ומומלץ, לכול אחד יש את דרכו שלו לעשות זאת.
23:38 | 06/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
lital
ליטל מנדלבאום
ותיק
פורסם במקור על ידי Liams   צפה בהודעה
טלוויזיה זה פשוט דבר גרוע. למה? כי הטלוויזיה שולטת בך. "אוי אני חייב ללכת יש האח הגדול" "וואי יש תוכנית שאני מת עליה עוד חצי שעה אני לא יכול להמשיך ללמוד הלכתי" וכל מיני כאלה. הטלוויזיה מכתיבה לך מה לראות ומתי, ומכניסים לך פרסומות מעצבנות באמצע. למה? למה למה למה? אני פשוט נכנס בשנייה לאינטרנט, מוריד איזה סדרה או סרט שאני רוצה, ורואה מתי שאני רוצה. חינם, בלי פרסומות, באיכות גבוהה.
חוץ מזה שיש בטלוויזיה תכנים פשוט גרועים. יש לי 400 ערוצים, ומהם אולי אני רואה 4 ערוצים. אני כמעט כל הזמן מוצא את עצמי מדפדף בין כל הערוצים ולא מוצא כלום לראות. כל הערוצים מלאים פשוט בתוכניות זבל.
אם היו מורידים את כל הערוצים היו חסרים לי רק נשיונל ג'יאוגרפיק, ערוץ ההיסטוריה/דיסקברי(אחד YES אחד HOT), ערוץ 8 ונשיונל ג'יאוגרפיק ווילד. כל השאר אני יכול בקלות להוריד. יודעים מה? אפילו את התוכניות של ערוץ 8 ונשיונל ג'יאוגרפיק אני יכול להוריד מהאינטרנט. אז באמת בשביל מה? אני רואה טלוויזיה שעה ביום, אפילו פחות. שאני הולך לישון אני שם ביפ כי לפעמים יש סיינפלד או תרגיע, אבל זהו.
אפילו תוכניות כמו 24, שאני ממש אוהב, ויש כאילו "בלעדי בישראל" להוט, אני מוריד בשנייה.

וניצן - אני לא מבין אותך בכלל. האח הגדול זה שטויות. כל הריאליטי זה זבל תת-רמה. אתה באמת כל כך תמים? זה הכל מבוים! ואני לא מבין איך אתה אומר שאם רואים רק ערוצי מדע בטלוויזיה אנחנו בבעיה? אל תגיד לי שאתה כמו הילדים האלה שחושבים שקצת פיגור זה טוב. קרה לי כמה וכמה פעמים שאני מדבר עם חברים שלי על פיזיקה וכמה ילדים באים ומתחילים לרדת עלינו כי אנחנו מדברים על דברים חכמים. לאן הידרדרנו? היום אנשים מתייחסים לאחרים כאילו פיגור זה "מגניב". במיוחד בתכני טלוויזיה. "מה אתה לא רואה האח הגדול? איזה מפגר" או השורה האהובה עליי(ששמעתי כמה וכמה פעמים) - "תראו אותם מדברים על פיזיקה, איזה מפגרים" שזה די... לא הגיוני. חוץ מזה, אני מוצא את זה ממש מוזר שאתה אומר שדברים כמו ריאליטי מבוים ותת-רמה זה חלק מהתרבות שלנו. מה קרה מדע זה לא חלק מהתרבות שלנו? התרבות שלנו בנויה רק מטמטום וזבל? אתה רציני תגיד לי?

בקיצור, טלוויזיה זה זבל ואני יכול להוריד הכול בלי לבזבז את הזמן שלי ולחתוך בעיסוקים כדי להספיק לראות מה שאני רוצה. אפילו להוריד כבר לא צריך היום, אני יכול לראות באינטרנט באיכות HD. מי שרוצה, שיראה טלוויזיה. הפסד שלו.

וליטל - יש מלא סדרות עם המון עונות, ולא כולם מאוסות. קחי למשל את "24". כבר עונה 8 ואני יכול לראות את זה כל היום.

ואיפה 24 התחיל? זה סדרות שנכתבו לטלוויזיה, לא לאינטרנט.
מה שאת טוען שאתה כ"כ שונא זה ערוץ2 או 10. טלוויזיה זה לא רק ריאליטי, ואל תשכח שאת הסדרות שאתה מוריד באינטרנט משדרים קודם בטלוויזיה.
14:49 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
Liams
ליעם שטיין
ותיק
פורסם במקור על ידי lital   צפה בהודעה

ואיפה 24 התחיל? זה סדרות שנכתבו לטלוויזיה, לא לאינטרנט.
מה שאת טוען שאתה כ"כ שונא זה ערוץ2 או 10. טלוויזיה זה לא רק ריאליטי, ואל תשכח שאת הסדרות שאתה מוריד באינטרנט משדרים קודם בטלוויזיה.

התוכניות שאני רואה באינטרנט לא משודרות בכלל בישראל, רק 2 או 3 מהם. חוץ מזה שאני לא נגד הערוצים, אני נגד הטלוויזיה בכללי, ומעדיף לראות הכול באינטרנט. לא אמרתי שאני נגד כל הסדרות...
15:07 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
Shahar
שחר גבירץ
מנהל
לטעמי, טלוויזיה כיום זה אמצעי הבידור המוביל. נכון, כפלטפורמה, יש לטלוויזיה גם תכנים שמביאים ידע (ערוצים שונים המתמקדים בתוכניות ידע), אבל התחום בו הטלוויזיה מובילה, והתחום שרוב האנשים צורכים כשהם צופים בתוכניות טלוויזיה - זה בידור.
ותעשיית הבידור הזאת היא תעשייה ענקית. היא משתרעת מהריאליטי, דרך שעשועונים, תוכניות אירוח, תוכניות סאטירה ועד סדרות שעלות ההפקה שלהם נמדדת בעשרות (ואולי אף יותר - אני לא יודע) של מיליוני דולרים (כדוגמאת Lost, Prison Break וגם סדרות "זולות" יותר אבל עדיין עם הפקה שדורשת לא מעט משאבים כמו Scrubs, House ו How I Met Your Mother).

אם נסתכל שנייה על הטלוויזיה הישראלית, אז באמת יש יותר התמקדות על תוכניות ריאליטי. הסיבה פשוטה: הם (יחסית) קלות להפקה, הציבור אוהב אותם, מתחבר אליהם, משתתף בהן בצורות שהוא יכול (SMS-ים שמכניסים לא מעט כסף). וכשיש לך ז'אנר של תוכניות שרובו של הציבור אוהב, צורך ונהנה מהם - מאד הגיוני שחברות ההפקה וערוצי הטלוויזיה יילכו בכח על הז'אנר הזה, וזה יימשך ככה, עד שזה יימאס לציבור והן יפסיקו להשתלם.
עד אז - החברות מעדיפות לעבוד עם ז'אנר מוכר, ואפילו עם פורמטים שכבר הוכיחו את עצמם במקומות אחרים ולהנות ממה שעובד.

סדרות ברמה האמריקאית לא סביר שנראה פה. זה כבר לא קשור להעדפות של הקהל, אלא לתקציבים של החברות. להפיק סדרה בסדר גודל אמריקאי גדול בכמה מידות על התקציבים פה בארץ, וזה גם הימור ענק - כי בסופו של דבר, רוב הסיכויים שהסדרה לא תחזיר את ההשקעה שלה (בארה"ב, הם נהנים גם מהעובדה שיש קהל צופים גדול יותר מה שאומר שפרסומות יקרות יותר, והם גם מוכרים את זכויות השידור לכל העולם, לעיתים אפילו לפני תחילת השידור - דבר שמכניס לא מעט כסף.

בסופו של דבר, הטלוויזיה מספקת תכנים שמתאימים לרוב האוכלוסייה (לא מדבר ספיציפית על הארץ, אלא באופן כללי) - כל אחד מצליח לברור לעצמו את מה שהוא אוהב.

אני אישית כבר הרבה מאד זמן לא צפיתי בטלוויזיה (המכשיר) אלא אני צופה בהפקות טלוויזיוניות (סדרות, בעיקר אמריקאיות) באינטרנט.
15:19 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
ALoN
אלון אברג'ל
ותיק

אלי, אני מסכים איתך אופן חלקי,
אבל יש אנשים שטלויזיה יכולה מאוד להעשיר להם את החיים, למשל אנשים מבוגרים, אנשים חולים, וכול זה, שכאן זה מאוד חיובי.
לגבי הפרסומות - עדיף שישימו פרסומות גלויות מאשר סמויות, אחרת אתה כבר לא תדע בתוכנית מה פרסומת ומה באמת חיובי.
ומה שכן, צריך לשקול אפשרות לעשות צפייה בתשלום סמלי ללא פרסומות, שבארץ זה פחות ילך אבל לאנשים שחושבים כמוך זה יועיל, צריך לעשות צפייה בתשלום סמלי בלי פרסומות, או צפייה בחיינם עם פרסומות.
לגבי תוכניות הריאלטי, אני יגיד לך במשפט אחד " איך בן אדם יכול להיות הוא עצמו שמודבקים עליו עשרות מצלמות ועוקבים אחרי כל צעד קטן שלו ?! הוא יכול להתנהג בטבעיות ? "
קיצר מה שאני בא להגיד כאן, שברוב אין דבר כזה ריאלטי, ולמשל באח הגדול דואגים שדמויות מושכי רייטינג  ישארו יותר כמו עם בובליל (הם עשו כמה צעדים שאם תרצה אני יפרט בהמשך כדי להשאיר אותו, בגלל שהם חזו ירידה ברייטינג אם הוא יודח)
קיצר, זה ריאליטי בכאילו,
ריאליטי אמיתי מבחינתי זה מצלמה נסתרת.. אם כבר להציץ אז עד הסוף

16:45 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
ItamarP
איתמר פרץ
ותיק
limas -טלויזיה לא מגבילה אותך מבחינת שעות צפייה, היום בשביל כמה שקלים אתה מקבל אחלה שירות הקלטה שבעולם מספקית הממיר
אלי-עג'מי היא גרסה לא נדירה בכלל,  אם תשים לב כמעט לאורך כל השנה משודרות במקביל בטלויזיה (בהוט לפחות) שתי סדרות ישראליות מצליחות
17:33 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
Liams
ליעם שטיין
ותיק
פורסם במקור על ידי ItamarP   צפה בהודעה
limas -טלויזיה לא מגבילה אותך מבחינת שעות צפייה, היום בשביל כמה שקלים אתה מקבל אחלה שירות הקלטה שבעולם מספקית הממיר
אלי-עג'מי היא גרסה לא נדירה בכלל,  אם תשים לב כמעט לאורך כל השנה משודרות בטלויזיה (בהוט לפחות) שתי סדרות ישראליות מצליחות

כן, אבל בחינם אני מקבל אפילו יותר טוב.
ולא בדיוק כמה שקלים... כמה מאות ליתר דיוק.
17:38 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
ItamarP
איתמר פרץ
ותיק
אלי-עג'מי היא גרסה לא נדירה בכלל,  אם תשים לב כמעט לאורך כל השנה משודרות בטלויזיה (בהוט לפחות) שתי סדרות ישראליות מצליחות

אז במקום לשלם על חלב זול בסופר לך תגנוב את היקר, בחינם תקבל יותר טוב..
18:03 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
Liams
ליעם שטיין
ותיק

אל תתחיל עכשיו עם ה "זה לא חוקי". נו באמת, עד כה עצרו רק בן אדם אחד בעולם על דברים כאלו, אישה מארצות הברית אני חושב, בעוד שמאות מיליוני אנשים "גונבים". הגניבה היחידה פה זה מצד ספקית הכבלים שגונבת לך כסף ונותנת לך תכנים גרועים, מיליון תקלות ושירות גרוע.

18:20 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
ItamarP
איתמר פרץ
ותיק

אל תתחיל עכשיו עם ה "זה לא חוקי". נו באמת, עד כה עצרו רק בן אדם אחד בעולם על דברים כאלו, אישה מארצות הברית אני חושב, בעוד שמאות מיליוני אנשים "גונבים". הגניבה היחידה פה זה מצד ספקית הכבלים שגונבת לך כסף ונותנת לך תכנים גרועים, מיליון תקלות ושירות גרוע.

עצם העובדה שלא תופסים לא אומרת שזה לא חוקי, ושוב אתה מוזמן לעשות את ההשוואה לגניבה

ולמען הסדר הטוב : גם אני מוריד סדרות, אבל כאלה שלא משודרות בHOT - 
סדרות שכן משודרות אני רואה בטלויזיה,

אבל התפיסה של "בחינם ואפילו יותר טוב" היא מוטעית מהיסוד

18:50 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
Liams
ליעם שטיין
ותיק

עצם העובדה שלא תופסים לא אומרת שזה לא חוקי, ושוב אתה מוזמן לעשות את ההשוואה לגניבה

ולמען הסדר הטוב : גם אני מוריד סדרות, אבל כאלה שלא משודרות בHOT - 
סדרות שכן משודרות אני רואה בטלויזיה,

אבל התפיסה של "בחינם ואפילו יותר טוב" היא מוטעית מהיסוד

למה מוטעית? היא נכונה.

כל תוכנית שתראה לי בטלוויזיה אני יכול למצוא לך באינטרנט באיכות פי מיליון יותר טובה ובחינם. חוץ מזה שלספקית האינטרנט שלך, ובכלל למשטרה או לכל רשות אוכפת חוק, לא אכפת מזה שאתה מוריד דברים.
אני קיבלתי כמה וכמה אימיילים מהספקית שלי שאומרים שאני מוריד דברים לא חוקיים בלה בלה בלה כבר לפחות 4 שנים ואפילו שיחת טלפון לא קיבלתי מהם.
מה שמוזר פה זה שכמה שזה לא חוקי אני יכול להתערב איתך  שיותר מ85% מהעובדים ברשויות אוכפות חוק מורידים סרטים, מוזיקה וסדרות, או הורידו בשלב כלשהו בחיים שלהם לפחות אלבום או סרט אחד.

חוץ מזה שנדיר מאוד שיש סדרה שאני אוהב שמשדרים. אם יש, אני ישר מוריד ורואה כמה פרקים שבא לי בלי לחכות לשידור. לא עדיף?

19:44 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn
Nitsan Bin-Nun
ותיק

למה תמים? ומה זה משנה אם זה מבויים או לא :) זה אחת התוכניות היותר כיפיות ואין אחד שלא חח
ומה פיגור בזה, זה הפסיכולוגיה הכי טובה שיש בטלויזיה
ואני מדבר רוב הזמן בבצפר על פיזיקה, אבל מה לעשות - אני מדבר גם על האח הגדול :) עזוב, בוא נעשה את זה יותר פשוט אני היום כל היום ישבתי כדי להוכיח תאוריה בפיזיקה... הברזתי מהבצפר כדי להוכיח משהו שבסוף מסתבר שנכון ועכשיו צריך להמשיך לשבת עליו אבל מה לעשות - האח הגדול זאת תוכנית טובה
ואני לא מתיימר להיות גיק/קול/כל סיווג אחר
אני רואה מה שאני אוהב.. מדבר על מה שאני אוהב.. עושה מה שאני אוהב ומתווכח על מה שאני חושב שאני צודק :)

התוכנית הזאת היא תוכנית טובה בבסיס.. אולי אתם לא אוהבים אותה אבל בבגדול אין בה שום רע
ואתה יודע, אנשים שכל היום יחשבו מה מבזבז להם את הזמן, יגמרו את החיים שלהם כשבעוד 30 שנה הם אל יודעים לסיים או להתחיל שיחה כי הם בחיים לא "בזבזו" את הזמן על דברים שכולם "מבזבזים" עליהם.. אלא על דברים יותר "חכמים" או "חשובים".....
יחסי אנוןש, הכרת המציאות ויכולת לתקשר, לפתח שיחה, ויכולת בין אישית בכלל יכולה לעשות הבדלים קיצוניים מאוד
אפילו בצבא לכל תפקיד שתרצה לא תוכל להתקבל גם אם תהיה המלך של אותו הנושא, אם לא תהיה לך איזהשהו קשר למציאות, ולא תדע להריץ שיחה ולהיות חביב על אנשים אחרים

אולי קשה לך להבין את זה, לי קל קצת יותר כי אני פשוט מכיר הרבה אנשים שחושבים שזה "בזבוז זמן" ובשורה התחתונה אני מכיר אחרים שצוחקים עליהם כי הם עקפו אותם בסיבוב כי הם לא חושבים שזה בזבוז זמן....

תעשה עם מה שכתבתי מה שאתה רוצה - אבל לא רק שזאת דעתי - זה גם האמת :) וד'א אם ממש בא לך לדבר על פיזיקה אתה מוזמן להכניס אותי למסנגר ואני אשמח P:

21:20 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
nitsanbn
Nitsan Bin-Nun
ותיק
פורסם במקור על ידי אלי רוטנברג   צפה בהודעה

דבר ראשון, אני שמח שהצלחתי לעורר דיון. עבר קצת יותר מדי זמן מאז שראיתי דיון כזה בפורומים פה.

איתמר - הדגשתי כבר בפוסט שלי שיש אכן מקום לדון על האינטרנט, אבל הטלוויזיה היא זבל. למה? מה ההבדלים בניהם? הרי רשימה:
 - באינטרנט הפרסומות הן במקביל לתוכן, לא במקומו. (ונניח שפרסומות זה נושא שמכאיב לי במיוחד, אני פשוט יוריד פיירפוקס וכמה תוספי חוסמי פרסומות)
ובחייך בן-אדם, שים לב שהדוגמא לסרט "עג'מי" היא נדירה מאוד מאוד מאוד ואתה יודע את זה.
אגב, זה לא שאין לנו בארץ שחקנים וכותבים מוכשרים, פשוט אלה הטובים באמת נוסעים לחו"ל ומככבים שם. (ראה ערך: "אלונה טל")
 - באינטרנט יש המון תוכן איכותי, רק בעיה להגיע אליו. בטלוויזיה יש מעט תוכן איכותי, וקל להגיע אליו.
ככול שאתה צובר ניסיון בשימוש באינטרנט ככה קל לך יותר להשיג את התוכן האיכותי, לעומת זאת שימוש גובר בטלוויזיה לא יביא לשיפור התכנים.

לפעמים זה אכן טוב לאבד קצת את הראש (לא, בחיים שלי לא שתיתי למרות הפיתויים ואני לא אשתה) ולהריץ צחוקים עם חברים.
וכמו שאמרתי פה כמה פעמים, אם לברוח מהמציאות בשביל חלק מהאנשים היא להסתכל על מציאות מבויימת של אנשים אחרים, שיהיה להם בכיף. אבל למה בטלוויזיה?

אז למה לא לצפות בטלויזיה??
21:25 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
Liams
ליעם שטיין
ותיק
פורסם במקור על ידי nitsanbn   צפה בהודעה
פורסם במקור על ידי אלי רוטנברג   צפה בהודעה

אז למה לא לצפות בטלויזיה??

יותר כמו:

באינטרנט יש המון תוכן איכותי, ומאוד מאוד קל להגיע אליו. בטלוויזיה יש מעט תוכן איכותי, וקל להגיע אליו, אבל לא כמו שקל להגיע לתוכן שבאינטרנט.

ככול שאתה צובר ניסיון בשימוש באינטרנט ככה קל לך יותר להשיג את התוכן האיכותי(אם אפשר שיהיה קל יותר ממה שזה עכשיו), לעומת זאת שימוש גובר בטלוויזיה לא יביא לשיפור התכנים, ויביא רק לבזבוז זמן ותסכול.

אז למה כן לצפות בטלוויזיה?

ד"א ניצן מה שאתה אומר לא הגיוני - האח הגדול מבוים, אז איך זה בדיוק פסיכולוגי? הרי תוכן פסיכולוגי חייב להיות אמיתי, כמו "מה אתם הייתם עושים" עם חיים הכט(שגם את זה אני יכול לראות באינטרנט...)

22:01 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
Stavg
סתיו גרץ
ותיק
אני מרגיש שיש כאן בלבול קטן, אלי מתייחס לטלוויזיה כמדיום תקשרותי להעברת תכנים, בעוד חלקכם מתייחסים אליו כאמצעי טכנולוגי.
אני חושב שהשאלה האמיתית שעולה מן הדיון היא האם העולם כמו שהוא כיום עדיין בנוי לבניית לוח זמנים צפוי מראש, מתוכנן ימים קדימה עם המון ערוצים.
אני חושב שלא, אני חושב שהגענו לזמן גם מבחינה טכנולוגית וגם מבחנת הקהל להחלפת הרגלי הצפייה/הגלישה.
וכן, צפייה/גלישה, כי באינטרנט יש את אותם התכנים בדיוק כמו בטלוויזיה, פשוט עם תכנים נוספים, ובטלוויזיה המבחר מצוצמם יותר, ומותאם יותר לדרישות הקהל/ רצות החברות.
אנחנו כבר חיים בעולם שמברית הצרכנים מקליטים את התוכניות שהם רוצים לראות, לא יושבים ומזפזפים אלה חיים לפי לוח זמנים מתוכנן מראש, הקהל מתאים את עצמו למדיום האינטרנטי.
ההבדלים העיקריים שקיימים כיום בין טלוויזיה לאינטרנט הם כמות התכנים, בחירתם,
והמודל העסקי, בעוד במרחב האינטרנטי הלא בשל קשה להרוויח כסף,
אנחנו חיים בעידן שמפרסמים עדיין משלמים המון כסף על זמן שידור, לכן הפורמט הזה ממשיך לשרוד.
אלי, אתה מגיע עם ציפיות מוגזמות מההמדיום הטלוויזיוני, צרכן ממוצע מצפה לתוכנית בידור סתמית ככל שתהיה שתעביר את זמנו, תוכנית חדשות שתסכם לו את מארועות היום, ואולי עוקב אחרי איזה סדרה או שתיים, למה הוא לא עושה את זה באינטרנט? כי אין לו זמן! כי המרחב האינטרנטי עוד לא בשל לצרכנים לא מנוסים!
בתגובה הראשונה אלי אתה מקשר בין תוכן ללא רמה (כגון האח הגדול) לבין הטלוויזיה, הקשר תלוש מהמציאות.
מה הקשר? תוכן לא איכותי ניתן למצוא בכל מקום, בעיתון, באינטרנט, בטלוויזיה או ברדיו.

22:50 | 07/03/10 מסר אישי הודעה חדשה
Froget
גל הררי
חדש
אני חושב שטלוויזיה היא דבר שאפשר ללמוד ממנו הרבה דוגמא:
אני אחשיו רואה נשיונל גאוגראפיק ואני מפיק מזה דברים
לעומת צפייה בתכנים אחרים אשר לא עוזרים כלל.
ואני גם חושב שערוץ הכנסת זה דבר מוזר...
אבל ישנם אנשים שאני מכיר שרואים טלוויזיה כאילו זה תחביב
אני חושב שצריכים להוסיף דברים יותר רלוונטים לטלוויזיה
אבל אני גם מודה שכאשר אני משועמם אני רואה טלוויזיה XD

16:17 | 08/03/10 מסר אישי הודעה חדשה