גלעד רופין
ותיק
|
בלוג חדש שלי-מבקש חוות דעת+מידע על הכתה שלי.. שלום לכולם,
לפני זמן קצר יחסית פתחתי בלוג חדש . הייתי בעל של בלוג כזה רק עם עיצוב אחר אך הבנתי שכדי שיצליח יותר - אצטרך לפתוח חדש ולמקד אותו לקבוצה מסויימת של מבקרים.
הבלוג הקודם היה באנגלית - מה שבטוח הוציא כמות נכבדת של גולשים בגיל הצעיר( לפחות בישראל). אולם העובדה שהוא באנגלית הביאה לי כניסות מיותר מ60 ארצות אך החלטתי - שלי יהיה יותר קל לנהל בלוג שכזה בעברית ואם בעתיד אראה שבאמת כדאי לכתוב אותו באנגלית - זאת לא תהיה ממש בעיה.
בבלוג מתפרסמים מדי יום הדברים המגניבים ברשת. זה יכול להיות סרטון, תמונה, ידיעה או כל דבר מגניב אחר :)
אשמח לקבל ביקורות של מה לשפר, מה להוריד ומה לשנות.
אחרי שיצבור קצת תאוצה אשמח לפרסם את startupseeds ( כמובן שבחינם) . אני יודע שזה רק עניין של זמן.. בדיוק מה שקרה עם הבלוג הקודם. מ5 כניסות ביום ל450 כניסות יחודיות ומפרסומות שלי לפרסומות של מפרסמים עצמאיים .
ולבסוף , הכתובת:
http://ncoolt.blogspot.com
נ.ב - בהזדמנות זאת גם אציג את עצמי ממש בקצרה ( הצגתי את עצמי בעבר לפני הרבה זמן ומאז לא ממש הייתי פעיל בפורום אז נפתח דף חדש :) ) - שמי גלעד , מהדרום, בן 12 לומד בכיתה מדעית אקדמית . כמו כן אני לומד בכתה מיוחדת שבה הלימודים מתקיימים עם נטבוקים שנרכשו. אנחנו עובדים איתם מדי יום ממש כמו מחברות. יש מדפסת, שקע לכל לתמיד,אינטרנט חזק בכתה.וכמובן -לכל תלמיד מחשב נטבוק. זה נקרא כיתת כת"ום - משהו מחברי הפורום ( הצעירים) נמצא במסגרת כזאת?
אנחנו עובדים עם GOOGLE DOCS נחמד לא ? :)
ערב טוב,
גלעד
|
שגב שילטון
מנהל
|
יופי של בלוג! תתחדש!
נתראה בכנס הקרוב?
|
אורן יומטוב
ותיק
|
ה'כיתת כתו"ם' הזאת נשמעת ממש מגניבה. אולי תספר לנו עוד? ומה זה בכלל כתו"ם?
|
גלעד רופין
ותיק
|
שגב תודה.
במקיף בו אני לומד יש את תוכנית מופת לתלמידים מצטיינים.לשמחתי גם הוחלט לצרף את הכיתות הללו לתוכנית כתום - שזה מחשב לכתה תלמיד ומורה אם אני לא טועה.
בכתה מותקן אינטרנט, תותקן מדפסת וקיימים למעלה משני שקעים לכל תלמיד בכתה כך שניתן להטעין בקלות את המחשב בכתה.
במהלך השיעורים השונים אנחנו נעזרים במחשב הן כמחברת והן ככלי לחיפוש מידע וביצוע משימות מתוקשבות.
בנוסף בכיתות מופת אנחנו כבר מתחילים ללמוד את עולם התכנות למרות שאני מזמן בתחום.
המחשב הוא מחשב netbook כמו שכבר אמרתי. אורך התוכנית 3 שנים.
במילים אחרות- בנוסף למחברות ולספרים אנחנו גם משתמשים במחשבים שרכשנו.. ידוע לי שקיימות כיתו כתום במספר ערים בישראל ואם אני לא טועה העניין הזה קיים לא רק בישראל ( באמת ששאני לא בטוח.. אני זוכר שקראתי כתבה שיש את זה באצרות הברית.. אם זה מעניין אותך תריץ חיפוש בYENT כי עכשו חיפשתי ואני לא מוצא מידע על זה)
כמו כן אשמח אם תוכל גם להייחס לבלוג...
|
Max Polski
ותיק
|
מי איפו אתה בבאר שבע ואיזה תיכון אתה ?
|
גלעד רופין
ותיק
|
אני בכלל מאשדוד...
אני אבקש עוד פעם - חוות דעת על הבלוג
|
Maor Hazan
ותיק
|
בלוג מאד מגניב עם רעיון נחמד מאחוריו! ישר כח על התפעול!
|
גלעד רופין
ותיק
|
תודה , תודה..
אתם מוזמנים להכנס לראות את ה"דבר המגניב הבא" של היום :*)
|
אלי רוטנברג
ותיק
|
דבר ראשון, ברוך הבא לקהילה :)
אשמח לדעת למה אתה מתכוון כשאתה אומר 'מזמן בתחום התכנות', ולאיזו פלטפורמות אתה מתכנת או יודע לתכנת. בקשר ל'לפרסם בסטארטאפסידס', עם כול הכבוד סאס הינו ארגון ללא מטרות רווח, ולכן אינך יכול לפרסם בו גם לולה נורא רצית.
מניסיון אישי שלי - למרות שבלוג אמריקאי יכול להניב יותר גולשים, הוא מביא בדר"כ פחות 'קוראים' ו'מגיבים' ויותר אנשים שנכנסים לשניה ולוחצים 'BACK'. (אם יהיה לך גוגל אנליטיקס, תוכל לבדוק את נכונות הדברים)
הרעיון לבלוג נחמד ועם זאת יש לו מעט בלוגים כאלה בישראל - במה אתה ייחודי יותר מאחרים?
אני ידבר שוב מניסיון שאני אתן לך עוד טיפ בנוגע לזמן עידכון בלוג - אם אתה קובע לעצמך רף של "פוסט-ליום" או אפילו "2 פוסטים לשלושה ימים" אתה חורץ את גורלו של הבלוג שלך.
זה קרה לי לא פעם ולא פעמיים, התוצאה תהיה (בסופו של דבר) שיימאס לך מהבלוג די בקרוב, ותסגור אותו או שתנטוש אותו.
הפיתרון הוא לעשות מקסימום 3 פוסטים בשבוע, ואם יראה לך שזה ילך טוב למשך כמה חודשים תגדיל את המכסה, אבל בשום פנים ואופן את תכריז שתעדכן פעם ביום: גולשים שייבנו על האתר שלך יתאכזבו ולא יחזרו אליו.
מילה בנוגע לפלטפורמה שבחרת:
בעולם הבלוגים, ישנה רק מערכת אחת שאשכרה שווה משהו והיא וורדפרס.
אם אתה רוצה לנהל בלוג באנגלית עם המערכת הזאת ואין לך כוח לתפעל את הצד הטכני, מוטב לך להשתמש ב וורדפרס.קום מאשר בבלוגר שהוא אם כול הכבוד מצמצם את האפשרויות שלך בהרבה בין אם הוא בעברית ובין אם הוא באנגלית.
במקרה של בלוג בעברית, המערכת הידוע בישראל מבחינת WORDPRESS-MU היא בלוגלי, שאני ממליץ לך לשקול להעביר אליה את הבלוג שלך.
אתה אחד הילדים היותר צעירים פה ועל כך אני מברך אותך - אני זוכר שגם אני הצטרפתי לפה בגיל 12 וזה קידם ועדיין מקדם אותי מאוד עד עצם היום הזה.
בהצלחה D:
|
גלעד רופין
ותיק
|
תודה על התגובה והיפירוט התכוננתי שאני אפרסם את startupseeds כי לאחר שאני גיליתי את האתר - זה דיי עזר לי ואני לומד פה מכולם. ( כתבתי שאשמח לפרסם את startupseeds ולא להיות מפורסם באתר) .
באמת ששקלתי לעבור לוורדפרס.. אבל אני מבין שהוא רק נותן מערכת ניהול ואני צריך לאחסן את זה?
בנתיים אני לא מוכן להשקיע בכתובת עד שאני אראה שאני גם יכול להחזיר את ההשקעה.
נ.ב - זה נכון באתר באנגלית היה לי ממוצע של זמן באתר 16 שניות :) ( אם אני לא טועה לפני זה היה עוד יותר קצר )
|
אלי רוטנברג
ותיק
|
תבדוק את האתרים שנתת לך - הם נותנים לך להשתמש בוורדפרס גם ללא הורדה שלו לשרת שלך - ובחינם.
|
גלעד רופין
ותיק
|
נרשמתי לWORDPRESS.COM וחיכתה לי הפתעה:
אי אפשר לשים עיצוב HTML בחינם..
אני לא מתכוון לבנות בלוג עם עיצוב שיש להם במאגר כי זה פשוט מוריד מהמקצועיות.. חוץ מזה שיש מלאי מאוד מאוד מצומצם.
אולי אני לא הבנתי נכון את המערכת?
משהו יכול להסביר לי קצת מה העניין עם זה שאי אפשר לשים עיצוב אישי?
|
אלי רוטנברג
ותיק
|
ובקשר לכיתת כתום שלך, שים לב שזה לא שבנוסף לקו ההשכלתי שהוא מותח (שגם הוא שנוי במחלוקת) הוא מותח גם קו סוציו-אקונומי מאוד ברור שלדעתי האישית די מגעיל.
אני אישית מביא את המחשב נייד שלי לביה"ס מדי פעם לצורכי לימודים, כי זה נוח לי אישית - לא כי אני חלק ממסגרת שמונעת מאנשים ללא נטבוקים או יכולת לקנות נטבוקים להיכנס אליה.
באופן אישי אני יודע שאפשר להתקין נטבוק שעובד על pupe-linux ומשתמש בopen office וfirefox בפחות מ80$. (אפילו 50$ אם חותכים עמלות)
|
גלעד רופין
ותיק
|
ארצה להוסיף:
מחיר המחשב הוא לא המחיר המקורי אלא כמה אלפי שקלים פחות.. באמת מחיר סמלי לנטבוק .
זוהי המסגרת . זאת לא כיתה רגילה אלא כתה מדעית( ואקדמית) ( בחטיבת הבינים יש כיתות רגילות ויש כיתות מופת - מדעיות ואקדמיות). הוחלט שבכיתות המופת תהיה מסגרת כזאת ( לא בכל הערים.. בחטיבה שלי כן)...
אני לא מסכים עם הדעה שלך ( ואני מקווה שאתה מכבד את זה) - במסגרת זאת אני נחשף לשיטת לימוד שלא הכרתי עד כה ואני יכול להעיד כאחד שנמצא במסגרת כזאת ( לאחר זמן רב של מכינות ) - שניתן להפיק יותר בשיעורים בעזרת שימוש במחשב.
זאת לא סיבה לא ליצור מסגרת כזאת - משאין לו יכולת לקנות נטבוק ( לאחר כל ההנחות כמו שאמרתי קודם) - לא יוכל להיכנס. משיש לו יכולת לקנות, צריך ( ושוב פעם, לדעתי) לתת לו את האפשרות להצטרף למסגרת .
כמו כן, למיטב ידעתי - קיימות גם כיתות בהם אין צורך לרכוש את המחשבים והם "מושאלים" - לא ארחיב בנושא זה מהסיבה הפשוטה שאין לי מידע רב בנוגע לכך..
אכן , קראתי שבמדינה אחרת ( ארה"ב אם אני לא טועה) המחירים של המחשבים נעים בין הטווח שציינת.
|
אלי רוטנברג
ותיק
|
פורום קיים כדי שיהיה אפשר לנהל דיון ונראה לי שמצאתי פה נקודה מעניינת :)
אני הבן-אדם האחרון שיעיד שאתה טועה בנוגע לאפקטיביות של השיטה - באופן אישי עשיתי קורס 60 במד"א ונגיד בעדינות שהקלדתי יותר מהר ממה שהמורה דיבר ויצאו לי סיכומים ממש ממש טובים.
גם בביה"ס ובעבודה.. אני ממש לא מפקפק באפקטיביות של השיטה.
המחיר של נטבוק בסדר הוא בערך 1000 ש"ח בישראל ואני אומר לך מניסיון שיש לי בהתנדבות מד"א, הסתובבות בעיר והכרות עם אנשים שלא שפר עליהם מזלם - 1000 ש"ח זה מחיר גדול מדי לשלם למשהו שיש לו סיכוי כ"כ גבוה לההרס\לאבד לעומת מחברות ועטים שאם איבדת אחד זה לא נורא מבחינה כספית.
ואני יגיד לך את כול האמת - אני לומד בביה"ס שהוא כביכול פרטי, ככה שמה שאני אומר כאן הוא ברמת הרעיון והרבה פחות ברמת העיקרון, שכן גם אני נהנה מהטבות שהחתך הסוציו-אקונומי מאפשר לי.
אז אני רק אחזור ואגיד - במקרה של נטבוקים זה פשוט נראה לי קצת יותר מוגזם משום שהאחריות עליהם כ"כ דלה לעומת הכלים המסורתיים יותר.
|
גלעד רופין
ותיק
|
אוקיי.. אני מסכים איתך..
דגם המחשב שאנחנו רוכשים הוא זה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=747061
המחיר שלו מגיע בחנויות עד כמעט 3000 שקל.
אבל כמו שאמרתי אני שילמתי הרבה הרבה פחות.
אחרי 3 שנים שאני נמצא במסגרת זאת אני מקבל את הנטבוק .. כי במשך ה3 שנים הוא כמו מחברת נוספת.
|
איתמר פרץ
ותיק
|
בכיתה ז' אמרו לנו שתהיה "כיתה כתומה" בבית ספר עד שנגיע לט', ומי שיצטיין בלימודים יוכל לעבור,
אבל דיבורים לכוד מעשים לכוד....
אלי , קצת חשיבה לטווח ארוך
בדיעבד במקום לקנות מחברות וציוד במשך 3-4 שנים,לקנות נטבוק בהוצאה חד פעמית של 1000 שקל זה מציאה
ובקשר לביטוח או לא , כמה פעמים נאבדה לך מחברת? נקרעה?נרטבה?
וזאת בידיעה שמדובר במחברת,ויש לך לפחות 8-9-10 כאלו,
על נטבוק אחד הרבה יותר קל לשמור :)
|
גלעד רופין
ותיק
|
אבל עוד הפעם - המחשב הוא מחברת נוספת בנוסף לתיק הכבד :)
הספרים , המחברות והכל אותו דבר רק שבנוסף מביאים מחשב..
זה לא במקום זה "גם" .
אבל מרשים לנו לנהל כמה מחברות במחשב אז אולי זה מקל בחצי קילו או משו את התיק :.. לא משהו רציני :)..
קיימים יתרונות וגם חסרונות לנטבוק.. אחד החסרונו הובלטים הוא משקל הנטבוק ( בשביל זה בנו לנו בתוך השולחן לוקר מובנה. מרימים את הבלוק של השולחן ויש לוקר אישי עם מנעול.. בתוך השולחן עצמו.. זה דיי נוח)
|
איתמר פרץ
ותיק
|
אם כבר עובדים עם מחשב, למה צריך מחברות?
איבדו את הפואנטה....לא רק שלא צריך לעבוד עם מחברות, אלא צריך לעשות שימוש בספרים אונליין\גרסאות PDF של ספרי הלימוד.
(אם כבר הזכרת את הלוקר מובנה, מזל שאצלנו העניין לא יצא לפועל, היו לוקחים את השולחן+הלוקר)
|
גלעד רופין
ותיק
|
את הכתה נעולים כי יש בה ציוד יקר.. אז לא יגנבו ( בנוסף שיש הרבה תלמידים שנשארים בכתה בהפסקות, מורות במסדרון ולפעמים מורה בכתה.. אז הסיכוי שיקחו את השולחן אפסי)..
אני משער שבעוד 5 שנים ישתמשו במחשב כמחברת וכספר.. זה יקל המון על סחיבת התיק ששוקל המון (אצלי שקל פעם אחת 11 קילו.. לא משקל נורמלי להרים).. אז נחכה עד אז
|